تبلیغات شیادان برای درمان بیماری های لاعلاج/ با علم درمانگر خود را انتخاب کنید

سرویس آذربایجان غربی- سرپرست اداره فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: به دلیل استقبال روز افزون جامعه از طب سنتی، افرادی سودجو، بدون برخورداری از پیشینه علمی در این حیطه اقدام به انتشار مطالبی تحت عنوان طب سنتی و گیاهان دارویی می کنند که نه ‌تنها از لحاظ قواعد علمی ثابت ‌شدۀ روز دنیا، قابل ‌پذیرش نیست؛ بلکه حتی اشاره‌ای از این موارد را در کتب معتبر و مرجع طب ایرانی نمی‌توان پید کرد

به گزارش کردپرس، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی؛ صیادی فر تاکید کرد: لازم به یادآوری است شرایط مصرف درست داروهای گیاهی، به‌اندازه و متناسب با وضعیت بدنی هر فرد، فقط بر مبنای مطالعات تخصصی و پژوهش‌های مداوم حاصل می‌شود و باید از باورهای خرافی و اشاعه کنندگان آن به‌شدت اجتناب نمود.

او ادامه داد: مکتب پزشکی ایرانی نیز دارای یک سیستم تشخیصی – بالینی ویژه است و هر مطلبی در این خصوص، باید در قالب اصول و مبانی این علم تفسیر شود. با این حال در موارد بسیاری مشاهده شده سودجویان با بدبین نمودن جامعه نسبت به طب نوین و کلاسیک، با ارائه دستورات و تجویزهای غیر منطقی و بی اساس از اعتماد مردم به دارو های گیاهی و طب سنتی سوء استفاده می کنند.

سرپرست اداره فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی تصریح کرد: این افراد شیاد با فعالیت در فضای مجازی و تشکیل گروه های متعدد، اقدام به تبلیغات گسترده برای درمان همه نوع بیماری صعب‌العلاج و لاعلاج می کنند و با ایجاد رعب و وحشت از طب مدرن در بیماران، بدون توجه به شرح حال و سابقه بیماری و فیزیولوژی فرد اقدام به تجویز ده‌ها نوع داروی گیاهی کرده و این امر نهایتا باعث تحمیل هزینه به بیمار و آسیب فیزیکی و حتی مرگ فرد می شود.

صیادی فر افزود: در بسیاری از موارد به مراجعه کنندگان گفته می شود داروهای گیاهی و طبیعی برخلاف داروی شیمیایی ضرر ندارد . این تفکر بسیار اشتباهی است زیرا باید گفت که داروهای گیاهی در صورت مصرف نادرست حتی بیش از داروهای شیمیایی ضرر دارند چراکه مطالعات بالینی در خصوص گیاهان دارویی و عوارض آنان محدود است و از طرفی وعده هایی مانند درمان بیماری های صعب العلاج منجر به تاخیر در مراجعه بیمار به پزشک و از دست رفتن زمان طلایی در بسیاری از بیماریها مانند کانسر می شود که حتی در مواردی منجر به فوت شده است.

او با اشاره به اینکه داروهای گیاهی غیرمجاز بیشتر به صورت زیرزمینی و از طریق دستگاه های قرص‌سازی تهیه می‌شود گفت: طی آنالیزهای انجام شده بروی این داروهای دست ساز و تقلبی در آزمایشگاه معاونت غذا و دارو مشخص شده این کپسول های دست ساز و پودرهای به ظاهر گیاهی که با ادعای درمان سریع و بدون عارضه ارائه می شود غالبا حاوی مواد مخدر و اعتیاد آور مانند سیبوترامین، مت آمفتامین، ترامادول و.... است که میتوانند صدمات جبران ناپذیری را به فرد تحمیل نماید.

صیادی فر تصریح نمود: تمام فرآورده های گیاهی، طبیعی و سنتی مورد تایید وزارت بهداشت باید دارای برچسب اصالت و تاییدیه وزارت بهداشت باشند. لازم به ذکر است فرآروده ی فاقد برچسب اصالت به منزله فرآورده تقلبی و قاچاق بوده و می تواند موجب عوارض و صدمات جبران ناپذیر گردد.

سرپرست اداره فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در پایان گفت: اینکه تمامی پروتکل های درمانی و پیشگیرانه، بایستی مطابق با سیاست های سلامت باشد. منظور از سیاست های سلامت مخالفت با رژیم های درمانی، خانگی و سنتی نیست، بلکه لازم است این موارد در مسیر علمی کانالیزه و سپس مورد استفاده قرار گیرند. به یاد داشته باشیم که خطرفریب افراد سودجو در کمین است بنابراین لازم است با علم و آگاهی لازم درمانگر و اصول درمانی خود را انتخاب نماییم.

کد خبر 8643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha