ایستادگی مردم استان ایلام در دفاع مقدس؛ الگوی مقاومت

سرویس ایلام - معاون اقتصادی استانداری ایلام تأکید کرد: این‌که مردم ایلام از استان خود در زمان جنگ خارج نشدند و سربار استان‌های دیگر نشده و اجازه ورود دشمن به خاک خود را ندادند، باید تبدیل به یک الگوی مقاومت شود.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام در دیدار با نماینده ریاست جمهوری در شورای راهبری وزارت کشور، افزود: این سؤال مطرح می شود که اگر مردم استان ایلام پایداری و استقامت نمی کردند سرنوشت جنگ چه وضعی پیدا می کرد؟

دکتر ایوب درویشی در دیدار با پورانی، نماینده ریاست جمهوری در شورای راهبری وزارت کشور، که با موضوع نقش و عملکرد دولت در دوران دفاع مقدس برگزار شد عنوان کرد: مردم استان ایلام به واقع در دوران دفاع مقدس در خط مقدم زندگی می کردند و در زیر گلوله و خمپاره و بمباران دشمن بعثی به زندگی عادی خود ادامه می دادند، گاهی در شهرها و گاه به دلیل شدت بمباران شهرها در کوه‌ها، جنگل ها و روستاها ایستادگی و پایداری واقعی را به منصه ظهور رساندند.

ایلام؛ استانی کوچک با نقشی بزرگ در دوران دفاع مقدس

وی افزود: استان ایلام با وجود مقیاس کوچک جغرافیایی، نقشی بسیار فراتر از انتظارات در دفاع مقدس ایفا نمود و تمام نقاط استان درگیر حجمه های دشمن بعثی قرار گرفت و بارها و بارها نقاط مختلف مرز در جنگ میان دو کشور دست به دست شد ولی حتی یک وجب از خاک این سرزمین واگذار نشد.

معاون اقتصادی استاندار ایلام گفت: استان ایلام به لحاظ محدودیت وسعت و جمعیت همواره در تیررس دشمن قرار داشت اما هیچ گاه خالی از سکنه نشد و این یک ویژگی خاص به استان ایلام داده است و مردم و عشایر استان خودجوش نسبت به دفاع و پایداری در برابر دشمن اقدام نمودند و نمونه بارز آن عملیات فتح میمک با همکاری همه جانبه عشایر منطقه بود.

درویشی به نقش حضور مردم و عشایر استان در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: حضور و عدم تخلیه استان از جمعیت خود یک عامل بازدارنده برای پیروزی کشور در جنگ با عراق بود که باید تأثیرات آن توسط کارشناسان خبره جنگی مورد بررسی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: تعطیل نشدن زندگی و جنب و جوش مردم استان ایلام در دوران دفاع مقدس یکی از شاخص های کم نظیر مردم استان در دوران دفاع مقدس بود و گاهاً با افزایش و تشدید بمباران شهرها مردم به کوه‌ها و جنگل ها و روستاهای اطراف مهاجرت می کردند که به آن اصطلاح آوارگی داده بودند و مردم در زیر چادرها به زندگی روزمره خود می پرداختند و در این میان دوایر دولتی، مدارس، مراکز بهداشتی نیز نسبت به خدمات رسانی به مردم اقدام می کردند.

حیات بر لبه‌ی خاکریز

دکتر درویشی با تأکید به مستندسازی و مفهوم سازی نحوه ی زندگی مردم در دوران دفاع مقدس ابراز داشت: عبارت حیات در خط مقدم و یا حیات بر لبه‌ی خاکریز می تواند عنوان خوبی برای زندگی مردم استان ایلام در 8 سال دفاع مقدس باشد چرا که مردم در زمان حمله دشمن که گاها به چند کیلومتری شهرها و مراکز جمعیتی استان می رسید زندگی می کردند و با پایداری خود دشمن بعثی را از نفوذ به ایران از طریق استان ایلام نا امید ساختند.

وی افزود: بنده خود فرزند ایلام و بخش چوار و ساکن ایلام هستم و در دوران دفاع مقدس بنده محصل بودم، در آن دوران هیچ سالی نبود که ما بتوانیم سال تحصیلی را در زیرسقف مدارس به اتمام برسانیم و بارها و بارها به کوه‌ها و جنگل ها و روستاهای اطراف مهاجرت می کردیم و در چادرها و کانتینرها مشغول تحصیل می شدیم.

این مقام مسئول با اشاره به این نکته منحصر به فرد که مردم استان ایلام در دوران دفاع مقدس با کمترین امکانات و توقعات زندگی می کردند و از کیان و کشور خود دفاع می کردند ادامه داد: درمقاطعی شهر ایلام به عنوان مرکز استان در محاصره قرار می گرفت و هیچ راهی برای خروج از شهر وجود نداشت و مردم با هر سلاحی که داشتند به مقاومت در برابر دشمن می پرداختند و حتی برخی با استفاده از چوب دستی و سرنیزه آماده جنگ تن به تن می شدند ولی حاضر به تخلیه شهر و تسلیم در برابر دشمن نمی شدند.

وی گفت: این‌که مردم ایلام از استان خود در زمان جنگ خارج نشدند و نه سربار استان‌های دیگر شدند و نه اجازه ورود دشمن به خاک خود را دادند، باید تبدیل به یک الگوی مقاومت شود.

در دفاع مقدس، دولت در ایلام منفعل نبود

معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام در بخش دیگری از سخنان خود به نقش دولت در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: نقش دولت در این مقطع بسیار مهم بود، خصوصا مدیریت استان، استانداری، دستگاه اداری و مدیریتی در کنار مردم قرار گرفتند و زمانی که مدارس در زیر چادرها در حال برگزاری بود، ادارات در حال انجام خدمات خود بودند و ستادهایی تشکیل شده بود که وظیفه رساندن ارزاق عمومی و خدمات رسانی به مردم را بر عهده داشتند.

وی اضافه کرد: سیستم اداری، مدیریتی و حاکمیتی دولتی در کنار مردم به همان سبک و سیاق شکل گرفت و دولت منفعل نبود و وظیفه خود را در همان دور به خوبی انجام داد و تمام این فعالیت ها باید مستندسازی شود تا الگویی برای مردم و دولت ها باشد.

دکتر ایوب درویشی تأکید کرد: بعد از اتمام جنگ و آزاد شدن بخش های اشغال شده نوبت به بازسازی رسید، چرا که ایلام در جنگ عقب گرد داشت و محرومیت تاریخ ایلام در دوران گذشته تشدید شد چرا که جنگ باعث خرابی های بسیاری شده بود و در دوران بازسازی انتظار این بود که با یک طرح برنامه ریزی شده و جهش زا خرابی ها و عقب افتادگی های استان مرتفع شده و ایلام را به وضعیت قابل قبولی برساند، اما برنامه بازسازی استان به صورت عمیق و جدی اجرا نشد و صرفا به زیرساخت های ظاهری و ابتدایی محدود شد.

وی تصریح کرد: همکاری مردم و دستگاههای دولتی در دوران دفاع مقدس در استان ایلام در حد اعلای خود بود، ادارات و مردم دست به دست هم داده بودند و همدلی و مشارکت بالایی شکل گرفته بود .

این مقام مسئول به شهدای کارمند در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: 125 شهید کارمند در دوران دفاع مقدس از استان ایلام بودند که در مناطق عملیاتی و یا در حین بمباران مناطق مختلف استان به درج شهادت نائل شدند.

معاون استاندار به یکی از وقایع بی نظیردوران دفاع مقدس در استان ایلام اشاره کرد و افزود: حادثه بمباران زمین فوتبال چوار در حین برگزاری مسابقه و شهادت بازیکنان و تماشاگران این بازی از جمله وقایع بی نظیری است که در استان ایلام توسط رژیم بعث عراق شکل گرفت و البته تاکنون به صورت مناسب به این واقعه پرداخته نشده است و این اتفاق به مردم کشور و جهان معرفی نشده است و یکی از رسالت های ما شناساندن و مستندسازی این گونه واقع به مردم است.

کد خبر 86483

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha