شهرداریها درتله نبود درآمد پایدار/حقوق مردادماه پرنسل شهرداری سنندج پرداخت نشده است

سرویس کردستان- شهرداری های کشور و به تبع آن شهرداری های شهرهای استان کردستان به شدت در تگنای مالی قرار گرفته اند. تگنایی که اگر به فوریت برای خروج از آن برنامه ریزی موفق و مدبرانه انجام نشود می تواند خدمت رسانی به مردم خصوصا در شهرهای کوچک را با مشکل جدی مواجه کند.

به گزارش کرد پرس یکی از علل مهم گیر افتادن شهرداری ها در تله تگنای مالی، نبود برنامه ریزی مناسب در این نهاد خدمت رسان برای دست یابی به منابع درآمدی پایدار از یک سو و برج ها و ریخت و پاش های اضافی از سوی دیگر است. شهرداران استان کردستان در آخرین جلسه با حضور استاندار کردستان، در مورد این خرج های اضافی سخن گفتند و از آن گلایه کردند اما ظاهرا اراده ای در خود این نهاد برای پایان دادن به این «خاصه خرجی ها» نیست و یکی از دلایل آن هم می تواند فشارهای اعضای شورا باشد. به هر حال آنها مجبورند برای دوره های بعدی انتخابات رای دهندگان را به لطایف الحیل راضی نگه دارند.

از سوی دیگر فساد در شهرداری ها و استخدام های بی رویه در این نهاد خدمت در دوره های متوالی که بخشی از آن به دلیل فشار وارد شده از سوی شوراها بوده است قوز بالا قوز شده و حالا شهرداری ها در پرداخت حقوق کارکنان خود هم ناتوان مانده اند. وضعیت خدمات رسانی در سوی شهرداری های شهرهای استان کردستان تعریف چندانی ندارد و روز به روز هم ازکیفیت ارایه همین خدمات نیم بند کم می شود.

منابع مالی حتی برای پرداخت حقوق هم وجود ندارد!

سیدغریب سجادی در جلسه شورای شهر سنندح که یک شنبه شب با با حضور شهردار و نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، بزرگترین مشکل شورا و شهرداری در شرایط اقتصادی امروز را عدم منبع مالی برای تامین حقوق پرسنل شهرداری عنوان کرد و خواستار پیگیری موضوع استخدامی‌های خارج از چارچوب قانون در دستگاه‌ها و ادارات مختلف در سنندج شد و گفت: متاسفانه شاهد هستیم با وجود جوانان تحصیلکرده و دارای تخصص و تعهد در استان استخدام‌های غیراصولی انجام می‌گیرد که نیاز به پیگیری و تحقیق و تفحص در مورد آنها از سوی نمایندگان مردم در مجلس است.

وی اضافه کرد: کاهش درآمدهای ساخت‌وساز موجب ایجاد مشکلاتی در زمینه پرداخت حقوق پرسنل شهرداری شده و باید شرایطی فراهم شود تا علاوه بر حل این مشکل، با ارائه پیشنهادات و راهکارهای مناسب شاهد ارتقای درآمد شهرداری باشیم.

سید مهدی فرشادان، نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس هم در این جلسه با بیان اینکه اینکه لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها یکی از دغدغه‌های همیشگی نمایندگان مجلس بوده است، گفت: این انتظار را از شورا و شهرداری‌ها داریم به منظور تحقق هرچه بهتر اهداف این مصوبه اگر مواردی وجود دارد تا قبل از اینکه لایحه به صحن مجلس برود پیشنهادهای لازم از سوی شورا و شهرداری به نمایندگان داده شود تا بتوانیم در صحن از آن دفاع کنیم.

وی داشتن درآمد پایدار برای شهرداری‌ها را نیاز ضروری دانست و خاطرنشان کرد: کسب درآمد از محل صدور پروانه و یا تراکم فروشی بودجه شهرداری‌ها را تامین نمی‌کند و وضعیت اقتصادی امروز هم موجب کاهش ساخت و سازها و در نتیجه به تعویق افتادن پرداخت حقوق پرسنل شهرداری‌ها در شهرهای مختلف شده است.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کاهش کمک دولت به شهرداری‌ها در شرایط کنونی با توجه به پایین بودن درآمد شهرداری‌ها تصمیم درست و منطقی نیست.

فرشادان خواستار ارائه پیشنهادها در مورد ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری‌ها از سوی شورا و شهرداری سنندج قبل از آغاز به کار مجدد مجلس شد و گفت: در مورد سهم شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش تصمیماتی گرفته شده که به نفع استان خواهد بود.

وی گفت: توزیع سهم شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده براساس جمعیت مورد تاکید نمایندگان بوده که البته در این میان نمایندگان برخی کلانشهرها مانند تهران مخالف این کار هستند ولی ما تمام توان خود را به کار گرفته‌ایم که این موضوع به نتیجه برسد.

طلب هایی که پرداخت نمی شود

از سوی دیگر شهرداری ها در چنین شرایطی طلب هایی از دستگاه های اجرایی دارند که پرداخت نمی شود و از آن سو مدام بدهی های شهرداری ها رو به افزایش است.

شهردار سنندج در این جلسه با بیان اینکه شهرداری در مجموع 101 میلیارد تومان طلب دارد که بیش از 66 میلیارد تومان آن مطالبات مربوط به دستگاه‌ها و ادارات دولتی است، گفت: توزیع مالیات بر ارزش افزوده در بین شهرهای کشور ناعادلانه است. در سال گذشته شهر زنجان از محل درآمدهای ارزش افزوده 80 میلیارد تومان دریافت کرده در صورتیکه سهم سنندج 20 میلیارد تومان بوده است.

وی تصریح کرد: اگر شهرداری سنندج به همان اندازه سهمی که به زنجان داده شده درآمد داشت، هیچ مشکلی در اداره شهر و پرداخت مطالبات پرسنل نداشتیم.

صیدی اظهار کرد: برای برقراری عدالت درآمدهای ناشی از ارزش افزوده کشور باید به نسبت جمعیت کل کشور تقسیم شود در غیر اینصورت شکاف طبقاتی موجود در جامعه عمیق‌تر می‌شود.

به گفته وی، شهرهای همسان الان 4 برابر شهر سنندج از محل مالیات بر ارزش افزوده درآمد دارند، ولی چون کسب و کار در شهرما رونق ندارد و به نسبت آن داد و ستدی هم صورت نمی‌گیرد شرایط به نفع ما نیست.

حقوق مرداد ماه کارکنان شهرداری سنندج هنوز پرداخت نشده است

یکی از مشکلات مهم شهرداری های استان کردستان عدم پرداخت حقوق کارکنان است. اکثر شهرداری های استان بیش از دو ماه است که حقوق کارکنانشان را پرداخت نکرده اند و در شرایط اقتصادی فعلی این یک فشار مضاعف بر پرسنل زحمت کش شهرداری وارد می کند. شهردار سنندج در این باره با بیان اینکه هنوز حقوق مرداد ماه پرسنل شهرداری سنندج را پرداخت نکرده‌ایم که این مسئله بسیار نگران‌کننده است، گفت: وظایف مجموعه پرسنل شهرداری به گونه‌ای است که تعطیل‌بردار نبوده و عدم فعالیت آنها به نوعی اداره شهر را مختل می‌سازد، نمی‌شود انتظار داشته باشیم که با وجود شرایط سخت کاری و مشکلات اقتصادی که امروز همه را تحت فشار قرار داده پرسنل زحمت‌کش این نهاد ماه‌ها حقوق دریافت نکنند.

وی اضافه کرد: ساخت و سازها از دیگر منابع درآمدی شهرداری‌ها در سطح کشور است اما به دلیل مشکلات اقتصادی و گران شدن مصالح، چند ماه اخیر شهرداری سنندج کمترین درآمد نسبت به مدت زمان مشابه سال‌های قبل داشته است. شرایط اقتصادی سخت امروز موجب شده مردم تمایلی به ساخت و ساز نداشته باشند و اگر این روند به این صورت ادامه پیدا کند برای تامین حقوق پرسنل با مشکل مواجه خواهیم بود.

وی افزود: شهرداری سنندج ۸ میلیارد تومان بابت حق بیمه پرسنل به تامین اجتماعی بدهکار بود که با استفاده از طرح بخشودگی جرائم، 2 میلیارد تومان پرداخت کردیم متاسفانه همزمان با این اقدام، اوقاف با مسدودکردن حساب‌های شهرداری، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از حساب شهرداری برداشت کرد و این موارد منجر به تاخیر در پرداخت حقوق پرسنل این نهاد شده است.

کد خبر 86627

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha