به گزارش خبرنگارکردپرس، شهر تازه تاسیس گوک تپه با مشکلات کمبود فضای آموزشی روبه رو است و آموزش و پرورش مهاباد سعی دارد با جابه جایی دانش آموزان در میان مدارس این مشکل را برطرف کند، اما شورای شهر گوک تپه معتقد است که جابه جایی ها کارشناسی نیست و مصلحت شهر و دانش آموزان این شهر در آن لحاظ نشده است.
این تغییرات پس از تخریب یک مدرسه 34 ساله در گوک تپه که توسط کارشناسان اداره نوسازی مدارس، تخریبی اعلام شده بود، روی داد و دانش آموزان مجبور به جابه جایی شدند.
دانش آموزان ابتدایی جهت رفتن به مدرسه روزانه باید 2 کیلومتر راه را طی کنند
لقمان محمدی رییس شورای شهر گوک تپه در گفت و گو با خبرنگار کردپرس می گوید؛ مدرسه صبا سال 63 توسط جهاد سازندگی به صورت ضربتی ساخته شده و حتی شناژ هم نداشت و این مدرسه با مرور زمان فرسوده شده بود و قدیمی ترین مدرسه شهر گوک تپه هم به شمار می رفت. حتی کارشناسان اداره نوسازی نیز این مدرسه را تخریبی اعلام کردند. کلاس های 24 متری مدرسه صبا با 36 نفر دانش آموز بدون تهویه کیفیت آموزشی را نداشت و معلمان نیز اشتیاقی به حضور در این مدرسه نداشتند.
او ادامه می دهد؛ با تخریب مدرسه متوسطه اول دخترانه صبا، دانش آموزان دختر به مدرسه 15 خرداد انتقال داده شده اند و دانش آموزان پسر مدرسه 15 خرداد که ابتدایی هستند بدون مدرسه باقی مانده اند و آموزش و پرورش قصد دارد این کودکان را به مدرسه مهرانگیز جعفری که در خارج از روستا قرار دارد انتقال دهد که حداکثر مسافت برای کودکان تا این مدرسه 2 کیلومتر و نیم راه است.
سرویس مدرسه تحمیل هزینه اضافی به مردم گوک تپه است
محمدی تاکید می کند؛ در صورت که کودکان ابتدایی به مدرسه خارج از روستا انتقال داده شود باید از سرویس استفاده کنند که برای همه مقدور نیست.
او با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم می گوید؛ آموزش و پرورش وعده داده که برای 3 مقطع اول تا سوم سرویس مدرسه را راه اندازی نمایند اما این معقول نیست و در شرایط بد اقتصادی که 60 درصد اهالی گوک تپه در سطح اقتصادی ضعیفی قرار دارند، تحمیل این هزینه به مردم منطقی نیست.
رییس شورای شهر ادامه می دهد؛ بخشی از این مسافت 2 کیلومتری جاده خاکی است و دارای کانال های بزرگ آب است و محل عبور ماشین و گله گوسفندان است و کلا برای عبور و مرور کودک 6 تا 12 ساله مناسب نیست و اگر قرار است جابه جایی مدارس برای یکسال و موقتی باشد بهتر از دانش آموزان مقطع ابتدایی در این یک سال از مدرسه نزدیک تر استفاده کنند که نسبت به خطرات راه و عبور و مرور نیز ایمن تر است.
پیشنهاد شواری شهر گوک تپه برای رفع مشکل جابه جایی مدارس
محمدی در این خصوص می گوید؛ پیشنهاد شورای شهر این بود که دانش آموزان به جای طی این مسافت طولانی از مدرسه شبانه روزی استفاده کنند اما آموزش و پرورش نمی پذیرد که دانش آموزان ابتدایی با دوره دوم متوسطه از یک مدرسه استفاده کنند. در حالیکه این مورد می تواند در شرایط اضطراری موجود و برای حفظ ایمنی دانش آموزان ابتدایی تغییر کند.
محمدی تصریح می کند؛ مشکلات شهر گوک تپه در ضلع شرقی شهر است و هدف ما تمرکز زدایی امکانات در شهر است البته زمین با کاربری آموزشی به صورت مستقل در گوک تپه وجود ندارد و آموزش و پرورش مدعی بود که بخشی از محوطه زمین شبانه روزی شهید باهنر را تفکیک کرده تا مدرسه ایی جدید در آن ساخته شود. در حالیکه تجمع دو مدرسه در یک منطقه از شهر مورد پسند نیست.
او می فزاید؛ مدرسه شبانه روزی برای دانش سرای تربیت معلم ساخته شده بود و دارای 15 کلاس است. در حال حاضر 50 تا 70 نفر دانش آموز در 3 مقطع هفتم، هشتم و نهم به صورت غیر قانونی با دانش آموزان گوک تپه دایر شده است و مابقی کلاس ها خالی است شورای شهر معتقد است که این فضای خالی 8 هکتاری می تواند به بهترین نحو مورد استفاده دانش آموزان ابتدایی قرار بگیرد که اکنون بدون مدرسه باقی مانده اند.
حذف کد مستقل یک مدرسه در گوک تپه
رییس شورای شهر این شهر می گوید؛ اکنون کد مستقل مدرسه مهر انگیز جعفری که مختص گوک تپه است حذف شده و به جای آن مدرسه شبانه روزی که ربطی به این شهر ندارد را توسعه می دهند و وعده یک ساله بودن این جابه جایی ها در مدارس نیز دارای ضمانت نیست.
اصرار آموزش و پرورش مهاباد برای حفظ مدرسه صبا
مدیر آموزش و پرورش در خصوص دلیل تخریب مدرسه صبا در گوک تپه به خبرنگار کردپرس می گوید؛ مدرسه متوسطه اول دخترانه صبا قدیمی بود اما با توجه به این که آموزش و پرورش مهاباد در آن شهر زمین با کاربری آموزشی را داراست، اصرار داشت که این مدرسه با بازسازی حفظ شود و درعوض در مکان دیگری مدرسه ایی جدید ساخته شود.
کامبیز شاوله ادامه می افزاید: اما شورای شهر گوک تپه خواستار تخریب مدرسه صبا شدند و این مشکلات در قبل آن شکل گرفت که در نهایت با ادغام دو مدرسه به مدت یک سال مشکل برطرف شد.
جابه جایی های مدارس شهر گوک تپه از زبان آموزش و پروش مهاباد
مدیر آموزش و پرورش مهاباد بیان می کند؛ در گوک تپه مدرسه متوسطه اول دخترانه صبا وجود داشت بنیاد خیریه برکت تصمیم به بازسازی آن گرفت از این رو این مدرسه جهت نوسازی تخریب شد.
او می گوید؛ جهت رفع کمبود فضای مدرسه در شهر تازه تاسیس گوک تپه مقرر شد تا مدرسه مهرانگیز جعفری به طورموقت و یک ساله به صورت دو شیفته پسرانه اداره شود و متوسطه اول مهرانگیز نیز موقتا برای یک سال تحصیلی در متوسطه ی اول شبانه روزی شهید باهنر ادغام گردد.
شاوله ادامه می دهد؛ در واقع در این شهر دو مدرسه متوسطه اول وجود داشت که در هم ادغام شدند، تا برای مدارس ابتدایی ظرفیت یابی شود و با این ادغام برای دو متوسطه مشکلی پیش نخواهد آمد و ظرفیت کافی از این لحاظ وجود دارد.
مدیر آموزش و پرورش تاکید می کند: در نهایت پس از یک سال که مدرسه جدید ساخته شد هر کدام از مدارس دوباره به جای قبلی خود به صورت مستقل باز می گردند. تنها مسئله دور بودن مدرسه ابتدایی از شهر است که آموزش و پرورش تقبل کرده برای آنها سرویس مدرسه راه اندازی کند.
گزارش/ تانیا شعفی
نظر شما