دکتر مهدی حاتمی استاد حقوق بین الملل دانشگاه کردستان در این وبینار به بررسی الزامات بین المللی مذاکرات احیای برجام پرداخت و گفت: مذاکرات دیپلماتیک و قراردادها از جمله موضوع احیای برجام باید براساس اصول بین المللی ضمن رعایت منافع ملی، قانون اساسی و خطوط قرمز نظام صورت بگیرد.
وی به برخی خلاءها و ابهامات در برجام و نحوه بازگشت آمریکا پرداخت و افزود: باید رویه اصولی تدوین شود که آمریکا به راحتی نتواند از اینگونه قرارداد یا توافق ها خارج شود، دولت فعلی آمریکا ممکن است بر گردد ولی ممکن است دولت بعدی قصد خروج مجدد از برجام داشته باشد، لذا باید با بررسی دقیق قوانین بین المللی و همچنین داخلی آمریکا، راه را بر رفتارهای دوگانه و فرصت طلبانه امریکا بست.
مسئول بسیج اساتید دانشگاه های استان کردستان خاطرنشان ساخت: امریکا درصورت بازگشت به برجام، توانایی استفاده از مکانیسم ماشه و احیای مجدد تحریم های بین المللی شورای امنیت علیه ایران را خواهد داشت، لذا باید با جامع نگری مانع منفعت طلبی و سواستفاده امریکا از خلاءها جهت ایجاد اجماع علیه کشورمان و استفاده ابزاری از مکانیسم ماشه، شویم؛ البته مساله دیگر هم به پیچیدگی تحریم های اعمال شده توسط امریکا برمی گردد بدین معنا که برخی نهادها و افراد در چند لیست تحریم شده اند که با لغو تحریم های هسته ای، مشکلی حل نمی شود، لذا باید لیست های متعدد و موازی تحریم علیه ایران توسط امریکا حذف شود.
حاتمی با بیان اینکه براساس اصول حقوق بین المللی، چون امریکا از برجام خارج شده جهت بازگشت باید جبران خسارات نماید، افزود: امریکا دنبال ایجاد شکاف در حاکمیت ایران با بهانه گیری ها، مذاکرات فرسایشی و... است، لذا نباید قوانین و خطوط قرمز داخلی را تضعیف کرد.
این محقق بر اتحاد و هماهنگی میان اجزای قدرت، سیاست خارجی و منافع ملی کشور تاکید کرد و گفت: هم افزایی و اتحاد در این حوزه ها در تحقق منافع کشور در حوزه بین المللی بسیار موثر خواهد بود.
در ادامه دکتر علی محمدپناه دانش آموخته علوم سیاسی با بیان اینکه نباید مسائل مهم داخلی و خارجی و توسعه کشور به برجام و احیای مجدد آن وابسته شود، گفت: باید حمایت از تولیدات داخلی، روابط با کشورهای همسو، تکیه بر توانمندی ها و پتانسیل های داخلی در جهت حل مشکلات و پیشرفت کشور حرکت کنیم.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان ساخت: با انسجام و همراهی مردم و مسئولان و تدابیر مقام معظم رهبری باعث عبور کشور از تنگناهای اقتصادی و تحریم ها خواهد شد.
وی به ظرفیت های عظیم انسانی، جوانان تلاشگر و دلسوز، منابع طبیعی، شرایط ژئوپولتیکی کشور اشاره و گفت: حضور مردم در صحنه و استفاده بهینه از این ظرفیت ها، تضمین کننده اقتدار و پیشرفت کشور است.
محمدپناه، اتحاد بین مسئولان و تیم های مذاکره کننده، تاکید بر منافع ملی و خطوط قرمز نظام را از الزاماتی دانست که باید در احیای برجام مورد توجه قرار گیرد.
وبینار "الزامات مذاکرات احیاء برجام" توسط دانشگاه پیام نور دیواندره و مدیریت فرهنگی استان برگزار شد.
نظر شما