روستای زنبیل محوری برای توسعه گردشگری مذهبی در شهرستان های سقز و بوکان/ شجرنامه مشایخ زنبیل

سرویس کردستان- روستای زنبیل از توابع شهرستان سقز از روستاهای گردشگری و زیارتی استان کردستان بوده که در مسیر روستای ترجان و بین این روستا و شهر بوکان قرار گرفته است.

به گزارش کردپرس؛ زنبیل یکی از روستاهای مشهور در مناطق کردنشین خصوصاً منطقه مکریان و شهرستان سقز می باشد که شهره آن به وجود "خانقاه بزرگ مشایخ زنبیل" برمی گردد، که به دلیل دیانت و وجهه مذهبی و عرفانی طریقت و شیخ زنبیل، مردمان زیادی از گوشه و کنار کوردستان، ایران و حتی از کشورهای خارجه جهت دیدار با شیخ زنبیل و دیدن خانقاه و زیارت به آنجا روی می آورند.

در مورد تاریخ و شجره نامه شیوخ زنبیل روایت است حاج سیدعبدالکریم که در کشور عراق و در روستای کانی تو و بیلنگه به دنیا آمده به دستور حاج سیدسراج الدین اول به کوردستان ایران آمده و در روستای زنبیل مستقر می شوند، زنبیل قبلا جنگل و متعلق به مالکین روستای شیلان آباد بوده که آن را خریداری نموده و به دستور شیخ سراج الدین، خانقایی در زنبیل بنیاد نهاد و مشغول ارشاد شده است.

با گسترش فعالیت های مذهبی در زنبیل از تمام نقاط کوردستان برای کسب فیض و عرفان اصیل اسلامی به آنجا می آیند.

شیخ عبدالکریم دارای پنج پسر به نام های ۱- سیدعبدالحکیم مشهور به شاه حکیم ۲- سیدعبدالرحمن مشهور به باباشیخ ۳-حاج سیدعبدالسلام ۴- حاج سیدحسین ۵- حاج سید محمدامین و دو دختر بوده است.

بعد از وفات حاج سید عبدالکریم، شیخ حکیم به مسند ارشاد نشست و وی نیز آوازه بسیار زیادی در کردستان پیدا کرد.بعد از وفات وی، حاج سید محمدنورانی پسر بزرگش به مسند ارشاد نشست. وی هم دارای چهار پسر به نام های سیدعلی شاه، سیداسعد، سید انور و سیدعمر بوده است.

بعد از وفات وی، شیخ علی شاه بر مسند ارشاد نشست، اما وی در سن جوانی بر اثر مریضی سرطان وفات نمود.

سپس حاج سید انور بر مسند ارشاد نشست، که هم اکنون ایشان در قید حیات و مشغول ارشاد و گسترش دیانت می باشد.

در سال ۱۳۶۶ ه ش خانقاه زنبیل به دستور حاج سید انور بازسازی کامل شده است و ان شیخ مریدان زیادی در داخل و خارج جذب کرده، مثلاً در 9 شهر کشور ترکیه خانقاه و نماینده تعیین کرده و هر سال برای سر کشی به مناطق مذکور سفر و از این خانقاه ها دیدار می نماید.

شیخ انور بواسطه این فعالیت ها، نام عرفان و زنبیل را از کردستان به کشورهای اطراف گسترش داده است.

همچنین در سال ۱۳۸۵ ه ش مسجدی بنام حضرت خدیجه کبری را در زنبیل بنا نهاده که نماز جمعه را هر هفته در آنجا برپا خواهند کرد که مریدان و دوستان زیادی به منظور شرکت در نماز جمعه زنبیل به آنجا روی می آورند.

مرقد همه بزرگان زنبیل در همان روستا می باشد و هم اکنون اقداماتی برای توسعه خانقاه و مهمانسرا در حال انجام است که می تواند به یک قطب گردشگری مذهبی تبدیل شود. همچنین شیوخ زنبیل خانقاه هایی هم در شهرستان های بوکان، مهاباد و سقز دائر نموده اند و برخی از آنان در امورات طب سنتی و گیاهی مشغول خدمت هستند.

روستای زنبیل بدلیل چشم انداز طبیعی و وجود خانقاه باشکوه و جایگاه خاص ان بین پیروان طریقت، پتانسیل بزرگی برای توسعه گردشگری مذهبی است، لذا ایجاد زائرسرا یا مهمانسرا، توسعه راه ارتباطی، نصب تابلوی راهنما از طرف سقز و بوکان و همچنین مسیر فرعی و... در این راستا ضروریست.

کد خبر 86870

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha