به گزارش کردپرس، امروز چهارشنبه 11 مهر/3 اکتبر، در شهر سلیمانیه مراسمی به مناسب اولین سالگرد درگذشت جلال طالبانی دبیر کل فقید اتحادیه میهنی کردستان، بر سر مزار وی در منطقە دباشان و با حضور طرفداران وی و مقامات و شخصیت های کرد برگزار شد.
جلال حسام الدین نورالله طالبانی فرزند خدیجه که به دلیل محبوبیت بالا میان کُردها مام جلال نامیده شده، به عنوان یکی از شخصیتهای با سابقه و بارز تاریخ معاصر خاورمیانه مطرح است؛ او در تابستان ۱۹۳۳ در روستای کلکان در دامنه کوه کوسرت در یک خانواده مذهبی پیروی طریقت قادریه به دنیا آمد.
طبق کتاب زندگینامه وی، اجداد پدری جلال طالبانی اصالتاً ایرانی و از کُردهای بوکان بودهاند که در دوره صفویه به عراق مهاجرت کردهاند.
مام جلال در سال 1959 از دانشکده حقوق بغداد فارغ التحصیل شد و نقشی فعال در شورش کردستان عراق در سال 1961 ایفا کرده و در کنار فعالیت های سیاسی خود به نویسندگی و روزنامه نگاری می پرداخت.
دبیرکل اتحادیه میهنی کردستان، در ابتدای فعالیت های سیاسی خود، وارد حزب دمکرات کردستان (KDP) به رهبری ملا مصطفی بارزانی شد و به عنوان شخصیتی نزدیک به ملا مصطفی شناخته شد، اما سال ها بعد و پس از تجزیه حزب دمکرات کردستان (KDP)، به عنوان عضو دفتر سیاسی از ملا مصطفی بارزانی جدا شد و دو ماه پس از فروپاشی نهضت کُردها در سال ۱۹۷۵ به همراه ابراهیم احمد و شماری دیگر از فعالین و مبارزین نواندیش کُرد، حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق (PUK) را در دمشق پایتخت سوریه تأسیس کرد و
وی در سه کنگره اتحادیه میهنی به عنوان دبیرکل حزب و در اولین انتخابات کُردها در سال 1992 نیز به عنوان رهبر جنبش آزادیخواهی کُرد و در نیمه دوم دهه نود نیز به عنوان رئیس بخش سلیمانیه اقلیم کردستان انتخاب شد.
وی پس از سقوط رژیم بعث و تشکیل کشور نوین عراق، با اکثریت آرای مجلس جدید عراق به عنوان اولین رئیس جمهور این کشور انتخاب شد.
در ۱۸ دسامبر ۲۰۱۲ مام جلال پس از دیداری با نوری مالکی نخست وزیر وقت عراق، دچار سکتهٔ مغزی شده و با وخیم تر شدن وضعیت سلامتی برای مداوا به آلمان منتقل شد و پس از دو سال مداوا در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۴ از فرودگاه برلین به فرودگاه سلیمانیه برگشت.
مام جلال پس از سال های طولانی فعالیت در عرصه سیاسی اقلیم کردستان، عراق و منطقه، روز سهشنبه 11مهر/3 اکتبر در آلمان به دلیل عوارض بیماری 5 ساله خود در سن 84 سالگی دار فانی را وداع گفت.
نظر شما