به گزارش کرد پرس، سید مهدی فرشادان، نماینده مردم شهرهای سنندج، کامیاران و دیواندره با بیان اینکه اگر تخصیص آب بخش کشاورزی کردستان برای ارتقای میزان زمین های آبی افزایش یابد به تولید و اشتغال بیشتر و گسترش امنیت غذایی کشور کمک می کند، برای افزایش تولید گندم نیاز به انتقال آب نیست و بدون هزینه های مضاعفی که برای انتقال آب به استان های دیگر انجام می شود می توان در کردستان تولید محصولات کشاورزی را افزایش داد.
وی اضافه کرد: آب از استان کردستان با طی 440 کیلومتر به مکان دیگری منتقل می شود که اگر سهم بیشتری به کردستان تخصیص داده شود مردم این استان در شرایط بهتر اقتصادی زندگی می کنند. طبق سند توسعه کردستان، 300 هزار هکتار از زمین های کشاورزی دیم این استان باید به زمین های آبی تبدیل شود.
سید احسن علوی هم در این جلسه با بیان اینکه باغداری، دامداری، کشاورزی امروز سودی برای فعالان این عرصه ندارد و موجب شده روستاهای استان از سکنه خالی شود، گفت: میانگین زمین های آبی کشور 47 درصد و زمین های آبی استان کردستان 11 درصد است این در شرایطی است که کردستان منبع آب مهم کشور محسوب می شود و یک ششم این منابع در کشور را دارد.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به تغییرات و توسعه در بخش کشاورزی در طول چند سال اخیر، اذعان داشت: علیرغم برخورداری از دانش نوین، باید برای بازدهی بیشتر روشهای سنتی را کنار گذاشته و از ادوات کشاورزی جدید استفاده کرد.
علوی خاطرنشان کرد: امسال کردستان رتبه دوم کشوری تولید گندم را کسب کرد که پیشنهاد میشود کارخانه آرد در راستای ایجاد ارزشافزوده برای استان راهاندازی شود که گندم استان را به صورت آرد صادر کنند و به فروش برسد.
وی با ذکر اینکه تسهیلات بانکها به بخش کشاورزی به قصه پرغصه تبدیل شده است، افزود: بانکها باید امکان پرداخت تسهیلات جدید به کشاورزان را فراهم کنند چون کشاورزان، دامداران و باغداران با درآمد اندک امرار معاش میکنند لذا باید آنها را دلخوش کرد نه اینکه باری از مشکلات روی دوش آنان گذاشت.
وی ساماندهی بخش کشاورزی را در راستای تامین امنیت غذایی، جلوگیری از مهاجرت بیرویه به شهرها و ایجاد دلگرمی برای این قشر زحمتکش جامعه ضروری اعلام کرد و ابراز امیدواری کرد: جلسه امروز و گردهمایی مسوولان کشوری و استانی منتج به خروجی قابل ملاحظهای برای کشاورزان و حوزه کشاورزی استان شود.
محسن بیگلری نماینده سقز و بانه در مجلس هم با بیان اینکه 60 درصد زمین های کردستان آبی می بود، گفت: حق واقعی کردستان 675 هزار هکتار زمین آبی است در حالیکه ما نگران تامین آب برای واحدهای تولیدی جدید هم هستیم.
وی افزود: بسیاری از روستاهای استان و چهار شهر از لحاظ تامین آب شرب با مشکل مواجه هستند و ضروری است با افزایش تخصیص آب به حل این مشکلات کمک شود.
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: با توجه به ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در استان نیاز به ایجاد صنایع تبدیلی وجود دارد در حالیکه بیشتر محصولات کشاورزی استان خام فروشی می شود.
منصور مرادی اظهار داشت: مسئولان مختلفی به کردستان آمدند اما نتایجی مهمی از این سفرها حاصل نشده چرا که دیدگاه در مورد استان مطلوب نیست.
وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی کردستان از جمله آتش سوزی جنگل ها افزود: حداقل تجهیزات جلوگیری از آتش سوزی در کردستان را نداریم اما وقتی می خواهیم جاده ای بسازیم بخاطر پوشش گیاهی با ممانعت محیط زیست مواجه می شویم.
مرادی با اشاره به اینکه چهار سال است مشکل پسماند مریوان تشدید شده است، یادآور شد: توپوگرافی منطقه موجب شده نتوان زباله را دفن کرد و باید تدابیری برای بازیافت آن اندیشید.
وی با بیان اینکه مخالف احداث پالایشگاه مریوان در نزدیکی تالاب زریبار هستیم، اضافه کرد: سه سال است قول ساخت سد نیاوه داده شده اما کار آن هنوز آغاز نشده است.
نماینده مردم قروه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه عدم سرمایهگذاری در این استان موجب بیکاری بالا و نبود فرصتهای شغلی است، افزود: مشکل اصلی کردستان پائین بودن درآمد سرانه نسبت به میانگین کشوری است، گفت: با وجود ۳۳ سد در کردستان زمینهای استان بایر هستند و به این لحاظ ۳۷ درصد عقبتر از میانگین کشوری هستیم.
علیمحمد مرادی، با اشاره به اُفت شدید ابهای زیرزمینی دشتهای کردستان یادآور شد: دشتهای استان نشست کردهاند و باید فکری به حال آن اندیشیده شود.باید برای تخصیص آب شرب قروه، دهگلان و سنندج چارهای اندیشیده شود و در صورتیکه به این مهم توجه شود معضل بیکاری در استان برطرف خواهد شد.
وی در پایان خواستار تامین آب برای صدهزار هکتار زمین کشاورزی در استان شد و اضافه کرد: این مهم نیازمند تامین اعتبار بوده و توجه مسوولان وزارتی را میطلبد.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از انتقال آب کردستان به دیگر استان ها خواستار جلوگیری از این انتقال شد و گفت: اگر تخصیص آب کشاورزی در این استان به میانگین کشوری برسد ما بیکاری را کنترل می کنیم.
مرادی تاکید کرد: مردم و کشاورزان خواستار تخصیص آب های سطحی استان برای 100 هزار هکتار از زمین های کشاورزی هستند.
نظر شما