به گزارش کرد پرس، سید کمال حسینی در این جلسه با بیان اینکه با این بخشنامه شاهد هستیم که عده ای کارت های بازرگانی را خود را می فروشند و بازیچه دست برخی بزرگان شده اند، گفت: پیش از این تجارت با عراق و افغانستان از این پیمان سپاری مستثنی بودند و ما فعالان بخش خصوصی خواستار بازگشت این استثنا به این بخشنامه هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی سنندج در این نشست گفت: از آنجا که جنس مشکلات امروز جامعه ما نسبت به گذشته تغییر کرده است، دولت به برگزاری چنین نشست هایی با بخش خصوصی برای دستیابی به راهکارهای لازم برای حل مشکلات جامعه نیاز دارد.
حسینی با اشاره به اینکه اتاق های بازرگانی براساس قانون به عنوان مشاور سه قوه تعیین شدند، گفت: در سال 63 اتاق صرفا در حوزه تجارت فعالیت داشت و از سال 90 بوسیله مجلس بخش کشاورزی هم به آن اضافه شد. اتاق موظف شده در حوزه کشاورزی، صنایع غذایی، آب و محیط زیست توانمندی خود را تقویت کند.
حسینی با بیان اینکه تجارت بدون وجود و پشتوانه تولید، دلالی محض به شمار می رود، گفت: امروز بیش از هر زمان دیگر به تولید و حمایت از صادرات نیاز داریم. اگر بسته حمایتی قرار است تخصیص داده شود سهمیه ها به صورت استانی در نظر گرفته شود.
وی افزود: دست شرکت های کوچک و فعالان استانی از بسته های ارزی دولت کوتاه است و این مسائل فقط رانتی برای شرکت های غیر مولد دولتی و برخی کسانی که دسترسی های خاص دارند ایجاد کرده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج هم در این نشست گفت: رشد منفی سرمایه گذاری بخش کشاورزی به دلیل جذابیت های موجود در سایر بخش ها است.رحیم نیازی تاکید کرد: بی شک رونق سرمایه گذاری در این بخش مستلزم حمایت ویژه و اختصاص تسهیلات کم بهره و طولانی مدت است.وی خواستار تجدید نظر در تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در کشور شد و افزود: نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی باید متناسب با قیمت جهانی آن تعیین شود که بی شک این مهم منجر به تدوام تولید و افزایش امنیت غذایی خواهد شد.
نیازی اضافه کرد: از دیگر خواسته های ما این است که صادرات کشاورزی متوقف نشود تا بازاری که با تلاش فراوان بدست آوردیم ازدست ندهیم.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه ظرفیت تولید مرغ در این استان بیش از 14 میلیون در هر دوره است، گفت: نوسانات قیمت مرغ مشکلی است که صنعت طیور کشور ما امروز با آن مواجه شده است.قطعا هرچه میزان ضریب مکانیزاسیون افزایش یابد هزینه تولید کاهش و اقتصادی تر خواهد شد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کردستان در این نشست از عضویت 6 هزار نفر در این سازمان خبر داد و گفت: از این تعداد سه هزار نفر دارای شغل و مابقی جویای شغل هستند.
عابد احمدی افزود: 30 درصد از فارغ التحصیلان دانشگاهی با مدرک بالاتر از کارشناسی در راستای ارائه خدمت بیشتر بکار گرفته شدند.
وی خواستار واگذاری انجام فعالیت های فنی مرتبط با بخش کشاورزی به این سازمان شد و اضافه کرد: در استان منابع آبی و طبیعی فراوانی وجود دارد ولی حتی یک مورد تخصیص آب به فارغ التحصیلان کشاورزی نداشته ایم.
نظر شما