به گزارش کردپرس؛ این مقام مسئول گفته است: با توجه به مجموع شرایط حاکم برکشور همه نشانهها دلیل بر این است که شرایط کشور دشوار خواهد بود و بی گمان سال آینده وضعیت بهبود خواهد یافت. کردستان یک استان مرزی و دارای پتانسیل هایی است که در استان های عمقی کمتر دیده می شود و مدیران باید به این مسئله توجه ویژه کنند.
جمشید انصاری ادامه داده: تلاش شود برخی از پروژه ها به بخش خصوصی واگذار شود و قانون نیز این اجازه را داده و تسهیلات بسیار خوبی هم در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه سخنان خود به شرایط دشوار کشور در قبل از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: در مجموع دولت در سیاست خارجی، تنش زدایی، افزایش رشد اقتصادی، کاهش تورم و ایجاد دیپلماسی فعال، بسیار کارهای مهمی را انجام داد.
انصاری روی کارآمدن دولت جدید در آمریکا و برهم زدن توافقنامه برجام را عامل ایجاد برخی مشکلات برای کشور ارزیابی کرد و افزود: هدف دولت آمریکا در دور تازه تحریم ها بر سه محور قطع دسترسی ایران به منابع ارزی، جلوگیری از مراودات مالی و تحریم کشتیرانی و جلوگیری از ورود کالا به کشوراز اعم برنامه های آنان است.
انصاری با بیان اینکه ما نیز در مقابل تحریم های آمریکا ستاد مقابله با تحریم تشکیل شده است اظهار داشت: خوشیختانه کالاهای اساسی مردم به اندازه کافی تامین و ذخیره سازی شده و در این رابطه به مردم اطمینان می دهیم مشکلی وجود ندارد.
وی همچنین در خصوص تلاطمات بازار ارز نیز گفته: برآوردها نشان می دهد که قیمت دلار نباید از هفت هزار تومان بیشتر باشد ولی متاسفانه برخی از شرکت ها و پتروشیمی ها ارز خود را در بازار ثانویه عرضه نکردند و این نیز مشکلاتی بوجود آورد.
نقد سخنان
در رابطه با پتانسیل های مرزی استان کردستان باید به انصاری یادآوری کرد که این سخنان جنابعالی کشف جدیدی نیست، بلکه سال هاست مردم و فعالان اقتصادی و سیاسی این ظرفیت را برای مسئولان و دستگاه های تصمیم گیر تبیین و تشریح و آن را پتانسیل عظیمی برای رونق تجارت و کسب و کار، توسعه، مراودات فرهنگی، جذب سرمایه گذاری و... معرفی نموده اند، اما بی برنامگی دولت های گذشته و حال و ایجاد محدودیت بجای توسعه، حمایت و ساماندهی در امورات مرزی، باعث از رونق انداختن پتانسیل های مرزی شده، بطوریکه در حال حاضر بازارچه بین المللی باشماق مریوان کمترین امکانات را دارد، مرز سیرانبد بانه هنوز رسمی نشده، مرز رسمی سیف سقز سال هاست بسته شده؛ بهتر بود جنابعالی و همکارانتان در مورد این ضعف و برنامه های اندیشیده شده برای حل آن سخن می گفتید تا تکرار مباحث گذشته.
در رابطه با واگذاری پروژه ها به بخش خصوصی زمانی این امر موفق می شود که بوروکراسی اداره برچیده شود و همت لازم برای حمایت از سرمایه گذاران وجود داشته باشد. اما مهمتر از آن اینست که در سرمایه گذاری های صنعتی و مولد باید شرکت های وابسته به دولت در کردستان پیش قدم شوند تا بخش خصوصی نیز با اطمینان بیشتری بتواند وارد این عرصه شود.
در خصوص کارهای بسیار مهم و فعال دولت در سیاست خارجی و برجام از نظر شما، باید گفت: آنچه در عمل و واقعیت های جامعه دیده می شود، برجام نتیجه ملموسی بر زندگی مردم و رفع تحریم ها نداشته و هم اکنون هم با سرنوشت نامعلومی دچار شده است، تحریم ها به روال گذشته برگشته اند، نوسانات ارز و افزایش چند برابری آن، باعث التهاب و نابسامانی اقتصادی در جامعه شده و اقشار مختلف تحت فشار معیشتی و درآمدی قرار گرفته اند. تورم اگر برای مدتی کاهش یافته بود در 8 ماه گذشته روند صعودی گرفته و قیمت بسیاری از کالاها افزایش غیرقابل تصور حتی تا 300 درصد و گاها بیشتر هم داشته، حالا بانک مرکزی تورم را 10 یا 12 درصد اعلام کند، غیر از چند مدیر، چه کسی آن را باور می کند و یا چه مشکلی از مردم و جامعه را حل خواهد نمود؟
اینکه گفته اید کالاهای اساسی ذخیره شده و مشکلی وجود ندارد، اما آیا مردم و اقشار متوسط به پایین، توان و تاب خرید این کالاها را دارند؟ آیا کمر کارگران و کارمندان و کشاورزان با توجه به ثابت ماندن دستمزد آنان و حتی کاهش مزایای شغلی این اقشار، زیر بار تورم و گرانی خم نشده است؟ اگر امروز قیمت دلار چند برابر شده و می گویید نباید از هفت هزار تومان بیشتر باشد، چه کسی باید جلو آن را می گرفت؟ آیا این افزایش چند برابری ناشی از ضعف و بی تدبیری دولت نبود؟ سرنوشت ارزهای تخصیص یافته دولت به شرکت ها به کجا رسید؟
آقای انصاری جنابعالی بعنوان یکی از معاونان رئیس جمهور نه تنها اقدامی برای بهبود وضعیت اقتصادی و امنیت شغلی مردم و کارکنان دولت انجام ندادید بلکه با کاهش مزایا و ثابت ماندن حقوق کارمندان، جلوگیری از تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی و شرکتی در ادارات و سازمان ها بیشترین کم لطفی در حق این اقشار کردید، لذا تاریخ قضاوت مناسبی در مورد جنابعالی نخواهد کرد.
شما گفته اید اگر اراده اي بر حل مشكل باشد رفع مي­شود ولي اگر بخواهيم صرفاً كار اداري كنيم و پاسخگو نباشيم با تغيير و تحول چنداني مواجه نخواهيم بود. فراموش نكنيم كه دستگاه اداري براي اجراي صرف مقررات راهاندازي نشده است، بلكه براي رفع مشكلات و پاسخگويي به مردم تشكيل شده است.
حال جنابعالی به مردم بگویید برای حل مشکلات مردم، حذف بوروکراسی، تحقق اقتصاد مقاومتی در کردستان، ایجاد امنیت شغلی کارکنان ادارات و سازمان ها چه کاری کرده اید؟ نتیجه و مصوبات سفرهای قبلی شما به کردستان به کجا رسیده، پیشنهادمی کنیم بجای برگزاری جلسات تکراری به میان مردم بروید و درددل های آنان را بشنوید قطعا راهکارهای مناسبی هم برای حل مشکلات اقتصادی به شما ارائه خواهند داد.
نظر شما