" حکمت ملی"، پیشگام در انسجام ملی عراق جدید/ خداداد ابراهیمی

سرویس عراق و اقلیم کردستان - نویسنده در این یادداشت آورده است: «همه تعاملات سیاسی و دینی حکیم، نوید بخش وحدت ملی و همدلی احزاب و سیاسیون عراق با هدف توسعه همه جانبه این کشور است.»

کردپرس: جامعه ملتهب عراق را که مرور می کنیم، فعل وانفعالات سیاسی و موضعگیری های دینی و عقیدتی این کشور را هر روز برجسته تر از دیروز مشاهده می کنیم؛
رقابت های سیاسی احزاب، کشمکش های انتخاباتی، میتینگ های خیابانی، سهم خواهی ها در پازل دولت، واکنش های عشیره ای و .... تصویری از واقعیت های سیاسی عراق امروز است. با این حال، عراق زخم خورده از چنگال داعش و کابوس دیده ی حضور استعماری نظامیان آمریکایی، عراق انفجارهای ناگهانی و ترورهای گاه و بیگاه، همچنان مشق دمکراسی می کند تا خود را از ورطه ی عقب ماندگی ها و بحران های فرارو برهاند. اما این یک واقعیت ملموس است که هنوز دراین کشور، سُنت های بومی و اراده های قومیتی و طایفه ای و مهمتر ازهمه، مرجعیت دینی، مرکز ثقل همه تحولات اجتماعی و سیاسی دراین کشور است.

در این میان، نام "سید عمار حکیم" فرزند سید عبدالعظیم حکیم از خاندان حکیم بزرگ جهان تشیع، همواره بر فراز آنتن های خبری جهان تکرار می شود. چرا که نقش کلیدی رهبر حزب جوان "الحکمه الوطنیه"، در تحولات عراق جدید، نقشی عمیق، اثرگذار و انکار ناپذیر است.

جریان حکمت ملی در بین احزاب سیاسی، جریانی بی حاشیه و فارغ از تحرکات پوپولیستی، جوانگرایی و نشاط سیاسی را درتحقق انسجام ملی پایه ریزی می کند. آنگونه که خود حکیم مدت ها پیش گفته است: "عراق سال 2018 با عراق سال 2003 تفاوت دارد. ما جمعیت جوان بزرگی داریم. 90 درصد مردم عراق زیر 50 ساله اند و 70 درصد آنها زیر 35 ساله هستند و 40 درصد زیر 16 سال دارند. این ارقام ایجاب می کند نیروی سیاسی جوانی وجود داشته باشد که بتواند با این موج عظیم انسانی تعامل کند."

با وجود اینکه رژیم بعثی سابق عراق ۹ نفر از خانواده و ۶۴ نفر از نزدیکانش را به علت داشتن مواضع مخالف سیاست های صدام به طور وحشیانه اعدام و قتل عام کرده است اما او نه رؤیای فتح پارلمان عراق را درسَر می پروراند و نه وَلَعی برای تصاحب صندلی مخملی نخست وزیری دارد.

او همواره به افق روشن عراق در سایه آزادی های سیاسی و مدنی و انسجام ملی و قومی می اندیشد. از سوی دیگر ضمن اینکه رقابت های منطقه ای ایران و عربستان را هوشمندانه رصد می کند، به تحکیم روابط عراق با کشورهای مسلمان همسایه به ویژه جمهوری اسلامی ایران، نگاهی منحصر بفرد و مسالمت آمیز دارد و می گوید: " وظیفه ی دینی و اخلاقی ما ایستادن در کنار جمهوری اسلامی ایران می باشد چرا که این کشور در کلیه ی بحرانها کنار ما ایستاد، ما باید نقش خود را در راستای نزدیک کردن رویکردها و کاهش فشار با همکاری جامعه ی بین الملل و جمهوری اسلامی ایران به بهترین نحو ایفا کنیم.

رهبر جریان حکمت ملی عراق، تلاش می کند تا وفاق سیاسی در کشورش نهادینه شود از این روی پس از روشن شدن نتایج انتخابات اخیر بیدرنگ، پیروزی "برهم صالح" به عنوان رئیس‌جمهور عراق را صمیمانه تبریک می گوید و از او می خواهد که در مسیر حمایت از قانون اساسی گام بردارد و کاری که روسای جمهور پیش از او در این زمینه آغاز کرده بودند را تکمیل کند. سید عمار از رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس پارلمان جدید عراق دعوت می کند که با اتخاذ استراتژی وحدت ملی ، جریان های سیاسی و نحله های فکری را برای داشتن روحیه کار تیمی منسجم کنند.

از دیدگاه اکثر تحلیلگران سیاسی و منطقه ای، همه این تعاملات سیاسی و دینی حکیم، نوید بخش وحدت ملی و همدلی احزاب و سیاسیون عراق با هدف توسعه همه جانبه این کشوراست. لذا نخبگان رسانه ای و نحله های فکری ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس، همواره در تولید محتواهای خبری و تحلیلی خود همواره بر کارآمدی و اثرگذاری جریان" الحکمه الوطنیه" و نقش بی بدیل دبیرکل مردمی این حزب سیاسی جوان در تحولات عراق جدید تمرکز و تأکید دارند.

کد خبر 87597

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha