به گزارش کردپرس، سال هاست پروژه احداث بزرگراه میاندوآب به کرمانشاه با اهدافی همچون ارتقاء راه اصلی به بزرگراه، تسهیل در ترافیک عبوری، کاهش تصادفات و ضایعات ترافیکی، رونق بخشیدن به سرمایه گذاری ملی و منطقه ای از جمله گردشگری و صرفه جوئی در سوخت و انرژی و زمان سفر شروع شده است که در نقاطی پیشرفت فیزیکی قابل توجه و در نقاطی کم توجهی به نظر می رسد.
از 410 کیلومتر مسیر این پروژه 57 کیلومتر از آن در حوزه استحفاظی دیواندره قرار دارد که از این مسیر تنها 22 کیلومتر زیر بار ترافیکی رفته است. در کنار مزایا و فواید بیشماری که این بزرگراه دارد مشکلاتی را نیز ایجاد کرده که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
یکی از اهالی روستای زاغه علیا می گوید: از زمانی که بزرگراه از مسیر زاغه سفلی تا اصحاب احداث شده است خودروهای که قصد دارند به زاغه علیا بیایند باید بیش از 2 کیلومتر بیشتر حرکت کنند در انتهای بزرگراه جلوی روستای اصحاب دور بزنند و با طی چند کیلومتر دیگر خود را به جاده روستا برسانند.
فاروق خانی ادامه می دهد: همین موضوع باعث شده کرایه خودرو ها را افزایش دهد. افرادی که از خودروهای عمومی استفاده می کنند باید پول بیشتری پرداخت کنند و افرادی که خود خودرو دارند هزینه سوخت و استهلاک آنها بیشتر می شود.
وی می افزاید: بعضی وقت ها هم مردم در جلو جاده روستا اقدام به برداشتن گارد ریل می کنند و از آنجا برای تردد استفاده می کنند که خطراتش بیشتر از طی آن فاصله اضافی است. این موضوع تنها به روستای ما مربوط نمیشه بلکه در این مسیر روستاهای همچون محموده، احمد آباد، آلدره، افراسیاب و برده سپی برای رفتن به دیواندره باید مسیر بیشتری طی کنند.
یکی از اهالی روستای قلعه روتله می گوید: وقتی از سمت سقز به طرف دیواندره حرکت می کنید در ورودی روستای ظفرآباد که از آن طریق باید به قلعه روتله بیایید هیچ علائمی از جمله تابلو و چراغ چشمک زن برای اینکه راننده متوجه شود که باید از آن قسمت به سمت روستا حرکت کنید وجود ندارد.
محمد مرادی ادامه می دهد: از لاین جدید مسیری برای ورود به روستا وجود ندارد بلکه بر اساس تردد اهالی و چیزی که عرف شده از روبروی روستا عرض بزرگراه را طی و وارد روستا می شوند که تا کنون چند تصادف هم صورت گرفته است.
یکی از اهالی روستای ظفرآباد هم می گوید: قبرستان روستا به آنطرف بزرگراه افتاده است و اگر مردم بخواهند به آنجا بروند باید پیاده عرض جاده را طی کنند که بسیار خطرناک است و ممکن است برای اهالی مشکلی جبران ناپذیر پیش بیاید. مراتع روستاها در آن سمت قرار دارد و چوپان هر روز گوسفندان را از عرض این بزرگراه عبور می دهد.
با توجه به اینکه بخش عمده روستاهای دیواندره در حاشیه جاده قرار دارند اهالی این روستاها برای عبور از عرض جاده نیازمند زیرگذر هستند و در مسیرهای مانند مسیر روستای چوبلاغ و تعدادی از روستاهای دیگر نیاز به وجود دوربرگردان است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
متاسفانه در بسیاری از ورودی روستاها که تقاطع هم محسوب می شود روشنایی مناسب و حتی چراغ چشمک زن وجود ندارد و در برخی از موارد تابلو راهنما به سمت روستا وجود ندارد که تمامی این موارد منجر به حادثه خواهد شد.
انتظار می رود موازی با مراحل اتمام بزرگراه چنین نواقصی نیز رفع گردد تا کاربران جاده ای با آرامش از پروژه احداثی بهره ببرند.
نظر شما