ابهام در تکمیل و تجهیز کلینیک تخصصی سقز در سایه ضعف مدیریتی

سرویس کردستان- شروع بکار کلینیک تخصصی شبکه بهداشت سقز در خیابان شهدا اوایل سالجاری یکی از اقدامات مناسب در سال های اخیر بوده که در مدت زمان کمتر از ۲ سال ساخته و مورد بهره برداری قرار گرفت.

به گزارش کردپرس؛ این کلینیک در زمینی به مساحت ۱۶۸۰ متر در ۳ طبقه و با هزینه ای حدود ۲۵ میلیارد ریال ساخته شده که براساس طرح و نقشه مصوب شامل: درمانگاه های تخصصی داخلی، قلب، زنان، کلیه، چشم، پوست، استخوان و مفاصل، اعصاب و روان، کودکان، بخش های رادیولوژی، آزمایشگاه، اندوسکوپی، برنکوسکپی، دندانپزشکی، داروخانه و....است.

بی توجهی به گزارشات خبری رسانه ها و تذکر وزیر بهداشت

اما برخی مشکلات و کمبودها در این کلینیک در ماه های بعد از بهره برداری همچنان وجود داشت و در اوایل اردیبهشت ماه 97، خبرنگار ما طی گزارشی این مسائل و مشکلات و ضرورت رفع فوری آن را یادآور شد که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت و کلینیک در تاریخ 15 تیرماه توسط وزیر بهداشت افتتاح شد که دکتر هاشمی نسبت به عدم تکمیل و تجهیز آن اعتراض و به مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان و شبکه بهداشت سقز تذکر جدی برای حل این کمبودها داد.

بنابر این گزارش وزیر بهداشت از رفتن به طبقه دوم این کلینیک خودداری و گفت: هنوز چند اتاق طبقه پایین از جمله آزمایشگاه و آسانسور کامل نشده که باید تکمیل شود.

حال پس از 3 ماه از این مساله، خبرنگار سقزرووداو برای بررسی موضوع به این کلینیک رفت تا وضعیت و مشکلات کلینیک و اقدامات انجام شده را بررسی کند.

مشکلات و کمبودهای درمانگاه تخصصی

بررسی های میدانی و گفتگو با کادر اداری و درمانی و مراجعین حاکیست: هنوز بخش عمده ای از این کمبودها و مشکلات به قوت خود باقیست و بخش های آزمایشگاه، اندوسکوپی، برنکوسکپی، دندانپزشکی، اکوتست ورزش، فوق تخصص گوارش، کولونوسکوپی، ماموگرافی، داروخانه و... درمانگاه هنوز راه اندازی نشده است.

همچنین یکی از مشکلات این درمانگاه وجود بخش های قلب و عروق، روانی، دیابت، جراحی و...در طبقه یکم و دوم بود که بعلت عدم راه اندازی آسانسور، بیماران برای رفتن به این طبقات دچار مشکلات جدی هستند. بررسی ها نشان می دهد که بخش عمده ای از تجهیزات آسانسور نصب شده، اما بعلت تفاوت قیمت اولیه و کنونی، شبکه بهداشت و پیمانکار نتواسنته اند به توافق برسند و ضمن تکمیل، این وسیله ضروری را راه اندازی کنند.

اما یکی دیگر از مواردی که مراجعین و حتی کادر درمانگاه خواستار توجه به آن هستند حضور به موقع پزشکان در زمان تعیین شده برای ویزیت است، با توجه به وضعیت جسمی و روحی بیماران، حضور به موقع پزشکان و کادر درمانی در زمان تعیین شده جزو منشور حقوق بیمار است که امید است مورد عنایت قرار گیرد. اما در این رابطه نباید از درددل ها و مشکلات پزشکان بی توجه بود یکی از پزشکان در این رابطه گفت: عدم پرداخت به موقع حقوق و مزایا و تراکم کاری موجب کم انگیزگی برخی از پزشکان شده است.

باید گفت: از زمان حضور وزیر بهداشت تاکنون تنها برخی اقدامات همچون: افزایش صندلی مراجعین و سونوگرافی صورت گرفته و اگر اقدامات به همین روال پیش برود باید سال ها منتظر تکمیل و تجهیز نهایی این درمانگاه باشیم.

ضرورت حل مشکلات کلینیک تخصصی و استفاده بهینه از ظرفیت ها

تکمیل و تجهیز فوری این درمانگاه امری ضروریست تا شهروندان و مراجعین دسترسی مناسب با قیمت دولتی به خدمات داشته و از امتیازات بیمه سلامت بهره مند گردند.

وجود پزشکان متخصص و باتجربه، موقعیت منطقه ای سقز، کادر درمانی جوان و پرانرژی، سرمایه گذاری های انجام شده و... در بخش درمان شهرستان پتانسیل مناسبی برای خدمت رسانی مناسب به شهروندان و شهرهای اطراف را به وجود آورده که نیازمند برنامه ریزی و مدیریت جامع همراه با نظارت مستمر است.

ضعف مدیریتی و تاخیر در اتمام پروژه های درمانی

اما آنچه مشخص است ضعف مدیریت و نظارت در حوزه بهداشت و درمان شهرستان سقز باعث شده تا نتوان از این پتانسیل ها به خوبی استفاده نمود.

عدم راه اندازی مجتمع آموزش عالی سلامت شهرستان سقز علیرغم صدور مجوز آن در سال 95، نبود مرکز شیمی درمانی برای بیماران سرطانی، تاخیرهای مکرر در اتمام بیمارستان 235 تختخوابی شهرستان سقز، کمبود امکانات و تجهیزات مراکز درمانی و بهداشتی، کمبود پزشکان متخصص در برخی رشته ها و موارد مرتبط از دیگر مشکلات این حوزه است که نیازمند بررسی، واکاوی و بیشتر است.

کد خبر 87678

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha