به گزارش کردپرس، دو حزب حاکم دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی، مانند همه انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان در طی تقریبا سه دهه گذشته، در انتخابات روز یکشنبه 30 سپتامبر 2018 نیز با هم بیشترین کرسی های پارلمان اقلیم کردستان را تصاحب کردند. این در حالی است ظرف چند سال گذشته احزاب اپوزیسیون مختلفی در اقلیم کردستان در اعتراض به آنچه ناعدالتی و عدم دست به دست شدن مسالمت آمیز قدرت نامیده اند، قد علم کرده اند اما هیچ کدام نتوانسته اند در واقعیت، حاکمیت مطلق دو حزب را با چالش روبه رو کنند.
احزاب اپوزیسیون اقلیم کردستان که به گفته خود برای پایان دادن به حاکمیت طایفه ای و خانوادگی در اقلیم کردستان بوجود آمده اند، در انتخابات اقلیم کردستان بدترین عملکرد را داشتند هرچند آنها تقلب دو حزب در انتخابات را علت پسرفت خود عنوان کرده اند. اما برخی تحلیلگران علت اصلی پسرفت اپوزیسیون را ناامید شدن مردم از تغیر در اقلیم کردستان دانسته اند چرا که به گفته آنها، مردم اقلیم کردستان امیدی برای ایجاد تغییر توسط احزاب اپوزیسیون ندارند و کمتر در انتخابات شرکت می کنند. بنابر این، شرکت کمتر مردم در انتخابات به دلیل ایجاد سیستم های حمایتی توسط احزاب مستقر، نتیجه انتخابات به نفع آنها تمام می شود.
سایت خبری-تحلیل ریجن در آلمان نیز در گزارشی پیرامون انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان، برنده شدن دو حزب حاکم در جریان انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان را قابل پیش بینی دانسته زیرا به نوشته آن، اقلیم کردستان دیگر آن منطقه ای نیست که روزگاری امید می رفت به محل رشد دموکراسی در خاورمیانه تبدیل شود و احزاب حاکم مانع دست به شدن مسالمت آمیز قدرت شده اند.
نویسندگان این گزارش معتقدند محرک های امپریالیستی و نئولیبرالی در منطقه اقلیم کردستان نه تنها همه آرمان های دموکراسی خواهانه را از بین برده اند بلکه باعث ایجاد فرهنگی شده اند که مردم اقلیم کردستان خطرات طولانی مدت شکست دموکراسی را نمی فهمند به همین دلیل، در نهایت ممکن است دیکتاتوری حاکم شود.
در این گزارش تاکید شده که مردم اعتماد و ایمان خود را به انتخابات برای ایجاد عدالت و دموکراسی از دست داده اند. وجود اپوزیسیون قدرتمند در اقلیم کردستان برای آینده این منطقه و تغییرات سیستماتیک و فشار برای حرکت بیشتر به سمت دموکراسی ضروری است.
از جمله عوامل تهدیدآمیز برای اقلیم کردستان، تبدیل شدن این منطقه تاثیرپذیری از عوامل خارجی عنوان شده و اشاره شده است که اقلیم کردستان عامل تاثیرگذار نیست بلکه از عوامل خارجی تاثیر می پذیرد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما