به گزارش کرد پرس، عبید رستمی در جمع خبرنگاران رسانههای جمعی کردستان با بینان اینکه این نمایشگاه در قالب 230 غرفه و با حضور ۱۵۷ ناشر برجسته کشور و ۱۱ ناشر استانی و همچنین ۲۰ ناشر بین المللی برگزار می شود، گفت: در این نمایشگاه ۷۳ هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب از سوی ناشران برجسته کشور در معرض دید علاقمندان به حوزه کتاب و کتابخوانی قرار می گیرد. همچنین 8 هزار و ۴۰۰ عنوان کتاب بین المللی نیز توسط ۱۲ ناشر خارجی و2 هزار و ۸۰۰ عنوان کتاب کردی از هشت ناشر اقلیم کردستان عراق در این نمایشگاه عرضه خواهد شد.
معاون امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان گفت: با توجه به استقبال مردم کردستان از کتاب های کردی سعی شده در این نمایشگاه در این حوزه عناوین جدید و بیشتری ارائه شود. همچنین در راستای فرهنگ سازی و ارتقای سطح کتابخوانی بین مردم و به ویژه حوزه کودک و نوجوان نشست های علمی با حضور اساتید حوزه فرهتگ و هنر, اعضای هیئت های علمی و صاحب نظران این حوزه در حاشیه نمایشگاه برگزار می شود.
قائم مقام رئیس برگزاری هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب، همچنین به برگزاری 6 نشست و برنامه علمی در این نمایشگاه پرداخت و گفت: این نشستها از 18 تا 23 مهرماه در محل نمایشگاه با حضور اساتید کتاب، اساتید دانشگاهی و هیئت علمی دانشگاهی برگزار خواهد شد.
رستمی به عناوین این نشستها پرداخت و بیان کرد: آسیبشناسی تواریخ کردی، اسناد و نسخ خطی کردستان، ادبیات کردی نقد و ترجمه، بازار نشر کتاب و مطبوعات، زبان کردی و گویشها و ادبیات کودک و نوجوان عناوین این نشستها هستاند.
وی به برنامههای جنبی هشتمین نمایشگاه کتاب پرداخت و خاطرنشان کرد: اهل بیت(ع) در شعر کرد، ادبیات عاشورایی، ورک شاپ کاریکاتور کتاب، افتتاح انجمن کارتون و کاریکاتور کردستان، برگزاری کارگاه آموزشی تصویرسازی، ئیواره(عصر) شعر و قصهگویی از جمله این برنامههاست.
وی رونمایی از هفت کتاب را نیز از دیگر برنامههای نمایشگاه دانست و اضافه کرد: رونمایی از پوستر دومین جایزه کتاب سال کردستان نیز از دیگر برنامههای این نمایشگاه خواهد بود.
قائم مقام رئیس برگزاری هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب عنوان کرد: باتوجه به اینکه آمار رسانههای ما پایین است باید تلاش کنیم که کتاب براحتی به دست مردم برسد و هدف برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب نیز تسهیل در دسترسی مردم به خرید کتاب است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نیز در این نشست از همراهی و حضور اصحاب رسانه در پوشش خبری فعالیتهای ارشاد اسلامی تقدیر کرد و گفت: غرفه اتاق خبرنگاران در نمایشگاه کتاب پیشبینی شده و برپا میشود.
جلال قلعهشاخانی همچنین به توزیع نشریات محلی استان در محل نمایشگاه کتاب اشاره کرد و افزود: سعی براین است که بتوانیم بخشی از هزینه توزیع نشریات در نمایشگاه را به مدیر مسوولان نشریات پرداخت کنیم.
یازدهمین کنگره ملی شعر عاشورایی در قروه برگزار می شود
معاون فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در ادامه این نشست همچنین از برگزاری یازدهمین کنگره ملی شعر عاشورایی در شهرستان قروه خبر داد و گفت: از سال 88 تاکنون کنگره شعر عاشورایی در قالب کشوری در قروه برگزار میشود.
وی با بیان اینکه باتوجه به برگزاری 10 دوره کنگره شعر عاشورایی در قروه امسال تصمیم براین بود که یازدهمین دوره این کنگره به صورت گستردهتر برگزار شود، افزود: براین اساس در این دوره علاوه بر شعر اجرای تعزیهخوانی به زبانهای کردی و ترکی نیز اجرا خواهند شد و شهرهای سنندج، کامیاران، قروه و بیجار میزبان تعزیهخوانی این کنگره خواهند بود.
معاون فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه در این دوره از کنگره ملی شعر عاشوایی همچنین شاهد بخش عکس هستیم، یادآور شد: فراخوان بخش عکس آن اعلام شده و عکاسان علاقمند میتوانند آثار خود را تا 22 مهرماه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
نظر شما