حمایت واقعی از  نخبگان حلقه گم شده توسعه کردستان

سرویس کردستان- نیروی انسانی و نیروی جوان، سرمایه هر جامعه محسوب می شود و در این بین افزایش ظرفیت، نوآوری، حمایت و آفرینندگی نخبگان می تواند منجر به ایجاد توسعه در آن جامعه شود.

به گزارش کردپرس؛ نخبگان موجب تحرک جامعه و پویایی آن شده و امکان نوآوری را مهیا می کنند بر همین اساس توجه و ارزش گذاری به افراد نخبه در جامعه، منتج به توسعه فرهنگی در آن جامعه می شود.

"افراد سست اراده همیشه منتظر معجزه ها و رویدادهای شگفت انگیزند، اما افراد قوی، خود آفریننده معجزه ها و رویدادهای شگفت انگیزند". اینها گفته های متفکر سوئیسی "ژان ژاک روسو" است که می توان گفت در باب آنهایی گفته شده است که امروز از آنها به عنوان "نخبه" یاد می شود، افرادی که با پیوند زدن تفکر در کنار تلاش و پشتکار می توانند توسعه را در جامعه رقم بزنند.

یک سال پیش بود که نامش به عنوان برگزیده جشنواره جوان خوارزمی بر سر زبان ها افتاد، "محمد قاسمی" متولد سال 1377 ، زاده شهر سقز اما ساکن و بزرگ شده در شهرستان دهگلان که با اختراع وسیله ای شش کاره در حوزه کشاورزی توانست مقام دوم این جشنواره را از آن خود کند. وی اینک دانشجوی مهندسی مکانیک بیوسیستم در دانشگاه بوعلی سینای همدان است.

آنچه که این مخترع جوان در ابتدا داشت تنها یک ایده بود، اما حمایت های فکری و علمی معلمان برایش حکم یک نیروی محرکه قوی را داشت تا بتواند این ایده را با علم لعاب دهد و در کوره پشتکار و تلاش شبانه روزیش به سرانجام برساند، ایده ای که به گفته خود او باعث شد مسیر زندگیش مشخص شده و افق آینده برایش ترسیم شود و اختراع دوم را نیز به ثبت برساند.

هر چند اقدامات حمایتی از نخبگان در سال های اخیر تا حد قابل ملاحظه ای از سوی مسئولین توسعه یافته است اما باز هم مسائل مالی و کمبود تجهیزات و امکانات، سر ناسازگاری با نخبگان و کارآفرینان دارد و این حمایت ها تنها در حد تولید آزمایشگاهی بوده و هیچ گاه به تولید انبوه نمی رسد.

این نخبه جوان دهگلانی از سرنوشت اختراعش می گوید که به سرنوشتی مشابه سرنوشت سایر هم صنفانش دچار شده است. "با اینکه اختراعم یکی از ادوات کشاورزی مورد نیاز کشاورزان است اما به دلیل شرایط اقتصادی فعلی و نبود هیچ گونه حمایتی، موفق به تجاری سازی آن نشده ام هر چند همچنان در تلاش برای به تولید رساندن این اختراع و در دسترس قرار دادن آن برای کشاورزان هستم".

این مخترع جوان، کشف استعداد در درون خود را تولدی دیگر می داند که علاوه بر روشن کردن مسیر زندگی خود، توانسته است نوری را نیز به مسیر زندگی آنها بتاباند.

باید اذعان کرد که نخبگان این توان را دارند که افراد هوشمند را جذب کرده و در میان اطرافیان خود ایجاد انگیزه نمایند، کاری که "محمد قاسمی" به خوبی از پس آن برآمده به گونه ای که برادر کوچکش "مهدی قاسمی" با الگو گرفتن از وی، امسال کاندید گرفتن جایزه از جشنواره جوان خوارزمی برای استان کردستان شده است.

اما آنچه که گله مندی این جوان و هزاران مخترع و نخبه دیگر است، عدم حمایت از اختراعات برای رسیدن به مرحله تولید است، در بررسی علت و رفع حلقه مفقوده ای که مانع از پیوند دستاوردهای علمی با بخش تولید در کشور شده است می توان بخشی را منتسب به فراهم نبودن بسترهای لازم برای فعالیت های علمی دانست و بخشی دیگر از این نابسامانی ها را ناشی از عدم حمایت کافی و شایسته و یا کم توجهی مسئولین در این زمینه دانست.

در هر صورت همان گونه که همگان اذعان دارند، توان ایجاد توسعه در جامعه یکی از قابلیت های غیر قابل انکار نخبگان است، بنابراین با کشف استعدادهایی همچون "محمد قاسمی"، پرورش و حمایت از آنها می توان به داشتن جامعه ای پرتحرک و پویا امیدوار بود.

گزارش: ظریفه احمدی

کد خبر 87860

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha