به گزارش خبرگزاری کردپرس، ناگفته پیداست که توانایی برقراری ارتباط با مخاطب که در حال حاضر شهروندان ما هستند، عامل مهمی برای موفقیت فردی و اجتماعی ما محسوب می شود زیرا این ارتباط می تواند زایش هایی چون احترام متقابل و شفاف شدن رابطه اجتماعی طرفین با هم را در بر داشته باشد.
اکنون باید گفت که مصداق بسیار خوب این هنر ارتباط، روزنامه نگارانی هستند که روز به روز با بینش و نگاه اجتماع محور و آسیب شناس خود به رسالت رسانه ای خود معنا و مانایی خاصی می بخشند و مردم را با بهره گیری از مؤلفه های اجتماعی و بیان ضرورت ها و نیازهای زیستی به دنبال خود می کشانند.
از این رو یکی از با ارزش ترین محورهای اجتماعی روزنامه نگاران شهروند مدار، ابتدا خوب اندیشیدن و سپس شناختن آسیب های مربوط به زندگی شهری و به ویژه مدیریت شهری است که هم اکنون به نوعی مهارت فردی و شاید هم علمی و فنی تبدیل شده است. با این توصیف، این نوع مهارت قادر است که روزنامه نگار شهروندمدار را در رسیدن به قله های مرتفع استحقاق جویی شهروندان و مطرح کردن حقوق و مبانی مطالبات قانونی آنان کمک کند.
یک روزنامه نگار شهروندمدار همواره به طور رسا و بی واهمه و از همه مهم تر به صورت کتبی مطالبات واقعی و اصولی شهروندان شهر خود را پی گیری می نماید.
پس این موضوع که در واقع در قالب یک فرآیند خاص با عنوان سازمان دادن به افکار شهری و شهروندی و بیان کردن هوشیارانه خواسته های شهروندان دنبال می گردد بدون شک، رسالت یک روزنامه نگار شهروندمدار را تعریف می کند.
امروزه برای سطوح مختلف شهروندان محقق شده است که روزنامه نگاران بیش از سایر فرهیختگان جامعه، نسبت به افکار و جریان های اجتماعی و فرهنگی حساسیت جدی نشان می دهند و در مورد هر اتفاقی که نشانه های حدوث آن آشکارشده است و یا حداقل در شرف انجام گرفتن است یا حتا بعد از انجام، بسیار قوی و تیزبینانه عمل می کنند.
پس می توان گفت که این همه فعالیت اجتماعی روزنامه نگاران برای اعتلای احترام شهروندان است و از سویی نیز برای دفاع از کم شأن شدن حقوق اجتماعی و نامعتبر گشتن جایگاه شهروندی آنان می باشد و این در حالی است که شاید بتوان گفت که این قشر فهیم جامعه به خاطر دفاع از حریم اجتماعی وصیانت از منزلت شهروندی همشهریان، کمتر به فکر آسایش و آرامش خود می باشند.
نظر شما