به گزارش کرد پرس استاندار خراسان شمالی به همراه جمعی از مدیران کل این استان از طرح های فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) کردستان بازدید کرد. در این سفر علاوه بر اینکه برخی از مدیران کل خراسان شمالی از جمله صنعت، معدن و تجارت، فناوری اطلاعات و ارتباطات خباز را همراهی می کردند، حسین فیروزی معاون هماهنگی امور توسعه کردستان نیز همراه وی بود.
مرکز نوآوری و فناوری سلامت ژین، شرکت فناوری ارتباطات ژوری مانگ، شرکت کنترل گستر کهربا در سنندج، مراکز پیشران توسعه کسب و کارهای ICT ، پارک علم و فناوری از جمله مراکزی است که استاندار خراسان شمالی از آن بازدید کرد.
مدیر مرکز نوآوری و فناوری سلامت ژین در تشریح دستاوردهای این شرکت و برنامه های آتی آن گفت: شرکت فناوری پزشکی ژین در این استان فعالیت خود را از سال 95 شروع کرده و تا کنون هشت شرکت بومی را تحت پوشش خود برده است.
آرمان قوامی با بیان اینکه هم اکنون توانسته همکاری های خود با 14 بیمارستان استان را در بخش های بیمه ای و برخی خدمات دیگر انجام دهد و در کنار آن یک تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی و 300 قرار داد با بخش خصوص منعقد کرده است، گفت: فعالیت های خود را در استان های مختلف از جمله اردبیل، همدان و کردستان شروع کرده و در آینده نیز در استان های آذربایجان غربی و شرقی فعالیت را شروع می کند و اجرای این فعالیت ها در خراسان شمالی در اولویت قرار گرفته است.
وی افزود: از ابتدای اجرای طرح تکاپو تاکنون 210 نفر تحت پوشش دوره های آموزشی این مرکز قرار گرفته و از بین این افراد 10 نفر برتر برای ایجاد شرکت های جدید بومی جذب شده اند که پیش بینی می شود در یک سال آینده شمسی این شرکت ها وارد مدار فعالیت شوند.
شرکت فنی مهندسی اهورا که از جمله شرکت های موفق طرح تکاپو به شمار می آید تاکنون برای 30 نفر بصورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده و در زمینه های مربوط به طراحی سیستم جامع اطلاعات بیمارستان، توسعه فناوری های پزشکی و پرونده الکترونیک سلامت فعالیت می کند.
مدیرعامل شرکت ژوری مانگ نیز در بازدید استاندار خراسان شمالی از این طرح گفت: شرکت ژوری مانگ از جمله های شرکت های تولید کننده بازی های رایانه ای و موبایلی در کشور و جهان است که تا کنون 24 بازی ویژه موبایل و سه بازی ویژه کامپیوتر را طراحی و ساخته است.
محمد حیدری افزود: هم اکنون برخی از محصولات این شرکت از جمله بازی رایانه ای شوفر در 83 کشور دنیا به 9 زبان مختلف از جمله کردی، فارسی، انکلیسی، آلمانی و روسیه ای به فروش رسیده است.
شرکت کنترل گستر کهربا در سنندج نیز از دیگر طرح های مورد بازدید استاندار خراسان شمالی بود که ئاکو کشاورز مدیرعامل این شرکت در این بازدید گفت: این شرکت به عنوان یک شرکت دانش بنیان و پژوهش محور با تکیه بر توان و دانش فنی نخبگان دانشگاهی و صنعتی و با هدف تولید توسعه و ترویج سیستم ها و الگوریتم های مدرن کنترلی و شبیه سازی در صنایع مختلف فعالیت می کند.
وی افزود: کسب عناوین مختلفی همچون گروه کار نمونه کشوری، کارآفرین جوان برتر کشور، برگزیده یازدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی و همچنین ثبت 18 عنوان اختراع ملی دارای تائیدیه و مستندات علمی پژوهشی در گرایشهای مختلف کنترل از جمله افتخارات شرکت کنترل گستر کهربا است.
طرح تکاپو در کردستان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این باره با بیان اینکه طرح تکاپو که از طرح های الگوی کشور در این استان است تا کنون توانسته با تکیه بر دانش و توان نیروهای بومی برای حدود 750 نفر شغل را ایجاد کند، گفت: این طرح پنج ساله از بهمن سال 1394 شروع و تا 1400 ادامه می یابد و مقرر شده در آن با حمایت های معنوی دولت و تلاش نهادهای بخش خصوصی برای یک هزار و 500 نفر اشتغال ایجاد کند که تا کنون 50 درصد این تعهد در کردستان محقق شده است.
برهان صلواتی با بیان اینکه کردستان در زمینه تحقق برنامه های اشتغالزایی بویژه در حوزه طرح تکاپو در ردیف سه استان برتر کشور قرار گرفته است و تا کنون 14 نهاد در طرح تکاپو در استان ایجاد شده است، گفت: پیش بینی می شود تمام تعهدات این طرح در کردستان تا سال 1398 به صورت کامل اجرا شود.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان کردستان نیز در این بازدید گفت: دولت برای حمایت از طرح های مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات حمایت های مختلفی را اعمال می کند از جمله آن می توان به تخصیص تجهیزات فیزیکی و سخت افزاری برای آموزش و راه اندازی نهادهای مختلف پیشران توسعه این کسب و کارها اشاره کرد.
فردین سعیدی افزود: از جمله این موارد هزینه پنج میلیارد ریالی برای طرح ها و نهادهای پیشران توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در پارک علم و فناوری است که این هزینه به پارک برای برگزاری دوره های مختلف تحویل داده شده است.
نظر شما