به گزارش کردپرس؛ بخش مهمی از کیفیت فضای یک شهر به سیما و منظر شهری باز می گردد. بی تردید شهروندان بر سر اینکه یک شهر با دیواره ها، نماها و مبلمان شهری و پارکی کثیف، چرک و آلوده به انواع کاغذهای چاپی و رنگی مانند انواع تراکت، پوستر، اطلاعیه، برچسب تخلیه چاه و فاضلاب، شعارنویسی و...شود، روح و روانشان آزرده شده و معتقدند که حقوق شهرنشینان تضییع شده است، ضمن اینکه اینگونه اقدامات در سطح یک شهر نوعی فرهنگ غلط تبلیغاتی و منفعت طلبی را نشان می دهد.
محیط شهری متعلق به عموم شهروندان بوده و طراوت و شادابی آن به مشارکت کلیه اقشار جامعه و سازمان ها (حقیقی - حقوقی) برای حفظ تمیزی و پاکیزگی شهری نیازمند است.
در طی سالیان اخیر برخی از حرفه های خدماتی، تولیدی، صنفی و آموزشی از جمله: تخلیه چاه و فاضلاب، غذاخوری ها، فروشگاه ها، آموزشگاه های کلاس کنکور و تقویتی، تخریب دیوار، تعمیرگاه ها و... به جای استفاده از انواع تبلیغات روزنامه ای مکتوب و رسانه های مجازی، مجلات، صدا و سیما، تبلیغات پیامکی، تبلیغات محیطی و...با چاپ اطلاعیه، تراکت یا برچسب آنها را بر روی دیوارها، نماها، جداره ها، مبلمان شهری و پارکی درب منازل، کافوهای برق و مخابرات، ایستگاه های اتوبوس، کیوسک تلفن، تابلوهای شهری و نرده خانه های مسکونی می چسبانند و یا بر در و دیوار مردم و فضاهای عمومی و پارک ها اقدام به نوشته های بسیار نامناسب و بدقواره (دیوارنویسی) می کنند و ضمن انجام تبلیغات غیرمجاز و تخلف، حقوق دیگر شهروندان را تضییع می نمایند و با آلوده نمودن چهره و سیمای شهری، آن را با اغتشاشات بصری مواجه نموده و روح و روان شهروندانی که را بیشتر عمر روزانه خود را در سفرهای شهری می گذرانند، خسته، بیمار و ناتوان می سازد.
اقدامات مورد نیاز برای کاهش تبلیغات غیرمجاز:
الف) اقدامات آموزشی:
یکی از عوامل افزایش اینگونه تبلیغات غیرمجاز، عدم آگاهی و شناخت برخی افراد از اینگونه اقدامات خودسرانه بوده و مردم نیز در چگونگی برخورد با این نوع تخلفات و چگونگی پیشگیری اطلاعات کافی را ندارند، بدین منظور، با طراحی و چاپ و توزیع بروشور و جزوه آموزشی، تولید پیام های چندرسانه ای، اطلاع رسانی به شهروندان و مراکز تبلیغاتی سطح شهر و...مشارکت آنان را جلب نموده، تا شهروندان با نظارت و کنترل دیواره و نمای خانه و پاکسازی مستمر آن، شهرداری را در اعمال وظایف شهری خود یاری دهند.
ب) اقدامات حقوقی و قضائی:
یکی از علل بسیار مهم افزایش حجم تبلیغات غیرمجاز، عدم الزامات قانونی و حقوقی لازم و به روز جهت برخورد با متخلفین تبلیغات غیر مجاز است، که باید این مساله مورد بازبینی جدی قرار گیرد.
ج) اقدامات اجرایی و عملیاتی
یکی از وظایفی که بهعهده معاونت خدمات شهری شهرداری واگذار شده است وظیفه پاکسازی و امحاء هرگونه تبلیغات غیرمجاز می باشد، لذا باید به وضعیت سیما و منظره شهری و دیوارها، جداره ها و نماها و امحای تبلیغات غیرمجاز بصورت جدی و قاطع اقدام نماید و با متخلفین برخورد قانونی نموده و آنان را با هماهنگی نهادهای مرتبط به جبران خسارات ملزم کند.
به امید شهری پاک و پاکیزه و عاری از هر گونه تبلیغات غیر مجاز.
نظر شما