به گزارش کردپرس، کرکوک از زمان اشغال عراق از سوی آمریکا و سپس تشکیل دولت جدید در این کشور در سال 2003، همواره محل مناقشه میان دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان عراق بوده است. اربیل همواره بر کردستانی بودن این شهر تاکید کرده و بغداد نیز آن را جزئی جدایی ناپذیر از مناطق تحت حاکمیت دولت مرکزی این کشور می داند.
نیروهای کرد عراق در سال 2014 و به دنبال ظهور داعش در عراق بر کرکوک سیطره پیدا کردند اما دولت عراق در ماه اکتبر 2017 و در واکنش به برگزاری رفراندوم در اقلیم کردستان در تاریخ 25 سپتامبر 2017، طی عملیاتی کرکوک و دیگر مناطق مورد مناقشه را از کنترل نیروهای پیشمرگ خارج کرد.
حمزه حداد و حیدر سومری دو کارشناس مسائل عراق، در سالگرد حاکمیت دوباره بغداد بر کرکوک و دیگر مناطق مورد مناقشه عراق، این اقدام را تلاش دولت مرکزی برای اعمال حاکمیت دولت عراق بر بخشی از خاک این کشور دانسته و گفته اند نباید همانند برخی از مردم عراق آن را پیروزی در جنگ دانسته و این مسئله را پیروزی دولت مرکزی بر نیروهای پیشمرگ توصیف کرد زیرا این درگیری مشابه هیچ کدام از درگیری های نیروهای عراقی برای رفع تهدید خاک عراق نبوده است.
این دو کارشناس با اشاره به انتخاب شدن افراد شایسته ای برای حاکمیت بر حکومت جدید عراق، ابراز امیدواری کرده اند که هم کردها و هم دولت عراق بتواندد با تعامل سازنده با یکدیگر، مناقشه بر سر مناطق مورد منازعه از جمله، کرکوک، شنگال و القوش را پایان داده و آن را حل کنند.
حمزه حداد و حیدر سومری که مقاله مشترک آنها در سایت Iraqi Thoughts 100منتشر شده، معتقدند اربیل باید از استفاده از ادبیات تند درباره مسئله کرکوک و مناطق مورد مناقشه خودداری کند و بغداد نیز یکی از اولویت های اصلی خود را به مسئله مناطق مورد مناقشه از جمله کرکوک اختصاص دهد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما