کردپرس- بازیافت مواد جزو اصول بسیار مهم زیست محیطی شهرداری ها در تمام دنیا می باشد و گسترش فرهنگ تفکیک از مبدا و جلوگیری از هدر رفتن مواد قابل بازیافت به عنوان زباله از مهمترین برنامه های شهرداری ها و معاونت خدمات شهری است.
ببشترین تاکید در بازیافت به سبب عوامل زیست محیطی و کاهش حجم زباله می باشد، اما در شرایط کنونی که کشور و شرایط ارزی واردات مواد اولیه سخت و با قیمت بالا امکانپذیر است، ارزش مواد قابل بازیافت چندین برابر می شود و این را می توان در جهش خیره کننده قیمت ضایعات آهن، کارتن، پت(ظرف آب معدنی و...)، قوطی های فلزی و فلزات نرم مشاهده کرد، که افزایشی گاها تا 3برابر قیمت نسبت به شش ماه قبل داشته اند!!
در این میان برخی شهرداران و مدیران شهری با آگاهی از این موضوع اقدام به مدیریت صحیح این امر کرده و از این فرصت برای تامین بخشی از هزینه های خود استفاده کردند، اما از طرفی برخی از مدیران شهری برای تامین مخارج هم چنان منتظر و دست به دامان جیب خالی دولت هستند که شاید بتوانند مخارج خود را تامین کنند.
بدون شک مدیریت امر بازیافت در شرایط کنونی با عقد قرارداد مشخص و روشن با شرکت های فعال در این زمینه با اخذ ضمانت نامه های معتبر در طی یک پروسه روشن و از طریق مزایده، مهمترین کاری است که مدیران شهری باید انجام دهند تا بتوانند این سرمایه ی شهری را با بهترین قیمت واگذار کنند.
نا گفته نماند در هر قسمتی که سرمایه در گردش گاها به چند صد میلیون می رسد قطعاً باندهای انحصار طلب وجود دارند که با انواع روش های اداری، فراقانونی و میدانی عرصه را به رقیبان تنگ می کنند تا خود بتوانند از این حجم سرمایه نهایت استفاده را ببرند.
در نهایت وظیفه مدیریت شهری، فراهم کردن فضای ورود شرکت های فعال در زمینه بازیافت است چون تضمین کننده درآمد شهرداری در این زمینه همین شرکت ها هستند؛لذا این امر نیازمند ایجاد بستر مناسب از یک سو بوده و از سوی دیگر باید برخورد قاطع و مشخص توسط مجموعه مدیریت شهری و نهادهای نظارتی با سواستفاده کنندگان و مانعین بازیافت زباله بشود.
نظر شما