به گزارش خبرگزاری کردپرس، به همت سازمان بسیج رسانه استان ایلام و روابط عمومی سپاه امیرالمؤمنین(ع) استان ایلام، فرصتی فراهم شد تا تعدادی از اهالی رسانه استان ایلام در قالب کاروان اربعین در آیینه رسانه به شهر مهران بیایند و از نزدیک در جریان فعالیتهای در حال انجام و خدمترسانیهای مردم و مسئولان استان ایلام، خاصه سپاه امیرالمؤمنین(ع) قرار بگیرند.
بیمارستان صحرایی سپاه و اورژانس جنگ نوین
منصور منصوری، مدیر بیمارستان صحرایی سپاه پاسداران در نقطه صفر مرزی مهران ضمن اعلام اینکه روزانه بیش 500 نفر از زوار در این بیمارستان خدمات درمانی دریافت می کنند، توضیح داد: این مجموعه متشکل از یک بیمارستان صحرایی وابسته به مرکز بهداری غرب و سپاه امیرالمومنین ایلام، شامل 40تخت بستری، واحد اورژانس، واحدهای پاراکلینیکی مثل آزمایشگاه و رادیولوژی و یک واحد جراحی و اتاق عمل تاکتیکی است.
وی افزود: یک اورژانس جنگ نوین نیز موجود است و یک بخش بستری اتاق ایزوله هست با مجموعه 30 نفر از متخصصین و کادر درمان و نیروگاه پشتیبانی از بیمارستان که تا چند روز پس از اربعین نیز به منظور ارائه خدمات به زوار ادامه فعالیت میدهد.
منصوری یادآور شد و تأکید کرد: هفت نفر از پزشکان متخصص شامل متخصص ارتوپد، کلیه و مجاری ادراری، طب فیزیکی و... در این بیمارستان صحرایی حضور دارند و در حال خدمات دهی به زوار هستند. تمام خدمات در این بیمارستان رایگان است و پرسنل به صورت داوطلبانه این مدت را به فعالیت تخصصی مشغول اند.
دندانپزشکی، آزمایشگاه و ارتوپدی بسیج جامعه پزشکی ایلام
بخش دیگر از مجموعه درمانی سپاه امیرالمؤمنین(ع) ایلام خدماتی بود که بسیج جامعه پزشکی ارائه میداد و در نوع خود کمسابقه بود. خدمات رایگان دندانپزشکی و آوردن یک آزمایشگاه مجهز با 15 پرسنل از برجستگیهای قابل توجه در این قسمت بود.
ساسان زمانی، مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار کردپرس در مرز مهران پیرامون ارائه خدمات تخصصی پزشکان داوطلب بسیجی در مرز مهران گفت: در پنجمین سال متوالی سازمان بسیج جامعه پزشکی با جمع آوری تمام امکانات در مرکز استان و استان های معین به ارائه خدمات در قالب بیمارستان تخصصی می پردازیم.
وی گفت: حدودا 45 نفر متخصص از استانهای سمنان، تهران، اصفهان و کرمانشاه در بخش های مختلف این بیمارستان حضور دارند که در صبح، عصر و شب به زوار خدمات ارائه می دهند.
زمانی با اشاره به وجود کامیون های مختلفی که جهت ارائه خدمات پزشکی در مرز مستقر هستند، افزود: با فراهم سازی زیر ساخت 3 یونیت دندانپزشکی در این مکان در طول شبانه روز 6 نفر دستیار و 6 نفر دندان پزشک و ۶ نفر منشی درحال خدمت هستند که بعضی اوقات تا ساعت 2بامداد نیز در حال خدمت به زوار هستند.
مسئول سازمان جامعه پزشکی استان ایلام با بیان اینکه خدمات رسانی ها رایگان و تا پاسی از شب ادامه دارد، گفت: پزشکان داوطلب ما در یکی از یونیت های دندانپزشکی در یک روز 119 نفر را ویزیت و مداوا کردند و تا کنون حدودا 800 نفر مراجعه کننده داشته ایم.
زمانی اضافه کرد: در این بخش ها خدماتی از جمله جرم گیری، کشیدن و پر کردن برای کسانی که پاسپورت دارند انجام می شود.
وی در مورد آزمایشگاههای مستقر در مرز بیان کرد: توسط یکی از خیران ایلامی حوزه سلامت (دکتر صبور)، ۱۵ نفر در مرز مستقر شده آمد و تمام آزمایشات در آزمایشگاه های مستقر در مرز صورت میگیرد و حداکثر آزمایشات تا 2ساعت پاسخ داده می شود. در آزمایشگاه ها تا کنون به 600 نفر خدمت ارائه شده است.
زمانی به ایجاد بخش ارتوپد برای زائران برگشته از عراق خبر داد و گفت: برای رفع مشکلات ناشی از پیادهروی، در این مکان در سه شیف 9 نفر فیزیوتراپ در حال خدمت رسانی به زوار هستند.
15 هزار پرس غذا در سه وعده
موکب شهدای تدارکات و شهدای استان سمنان از دیگر بخشهایی بود که به مردم خدمات ارائه میداد. مجید معینی معاون این موکب به کردپرس گفت که از 26 مهرماه در مرز مهران مستقر شدهاند و قصد دارند تا 12 آبان بمانند.
وی افزود: در این موکب ظرفیت پنج هزار نفر اسکان پیش بینی شده است و روزانه سه وعده غذا و در هر وعده پنج هزار پرس غذا پخت و توزیع میشود. 2 بار نیز در صبح و عصر توزیع میان وعده داریم و هر نانوایی ما روزی 10 هزار نان پخت میکند.
معینی از شب توفانی مهران نیز گفت و توضیح داد: با توجه به مشکلات جوی، اسکان به دلیل توفان به هم ریخت ولی بلافاصله اسکان مهیا و برقرار شد و شما مشاهده میکنید که پتوهای ما در حال خشک شدن هستند.
از او درباره ظرفیت مرز مهران برای اربعین پرسیدم. او گفت: مرز مهران برای خروج و برای برگشت زائران بسیار مکان مناسبی دارد اما خدماتی بیشتر از این میخواهد. ما برای سالهای بعد دنبال افزایش خدمات خود از نظر امکانات تغذیهای و دیگر خدمات هستیم.
گزارش: یاسر بابایی
نظر شما