کاهش 17 درصدی کشت چغندرقند آذربایجان غربی/ اولین کشت نشائی چغندر در حوضه دریاچه ارومیه، بوکان و میاندوآب

سرویس آذربایجان غربی- رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از کاهش 17 درصدی کشت چغندرقند استان در سال جاری خبر داد و گفت: برای اولین بار کشت نشائی چغندرقند در حوضه دریاچه ارومیه، بوکان و میاندوآب انجام گرفته است.

به گزارش کردپرس، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اسماعیل کریم زاده رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار داشت: آذربايجان غربي يكي از قطب هاي اصلي توليد كننده چغندر قند در کشور است، اما به دلیل بالابودن نیاز آبی این محصول و مشکلات حوضه آبریز دریاچه ارومیه، 17 درصد کشت چغندر قند استان در سال جاری کاهش یافته است.

وی ادامه داد: در سال زراعی جاری در حدود 23 هزار هکتار برنامه ابلاغی سازمان جهاد کشاورزی برای کشت محصول چغندرقند اعلام شده بود که به دلیل مقرون به صرفه بودن کشت این محصول برای کشاورزان، در حدود 7 هزار هکتار نیز با کسب مجوز از معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در خارج از حوضه آبریز کشت شده است و در مجموع حدود 30هزار و 652هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت محصول چغندر قند رفته است .

کریم زاده افزود: برای اولین بار در سال 97 کشت نشائی چغندرقند با هدف صرفه جویی در مصرف آب در مزارع این محصول، در سطح 13 هکتار در حوضه دریاچه ارومیه و در شهرستانهای بوکان و میاندوآب انجام پذیرفته است که در این شیوه کشت، تعداد دفعات آبیاری پنج تا شش نوبت در زراعت چغندر قند کاهش یافته و منجر به صرفه جویی ۵۰ درصدی در مصرف آب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کل مطالبه های چغندر تحویلی به کارخانه های قند استان 2 هزار و 866 میلیارد ریال است، گفت: از آغاز فصل برداشت محصول تا کنون بیش از 900 تن چغندرقند از زارعان استان توسط کارخانجات قند خریداری شده است و این روند همچنان ادامه دارد و تا کنون بیش از 46 درصد از مطالبه های چغندرکاران استان پرداخت شده است.

رییس جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: 8 نفر از ناظرین عیارسنجی از کارشناسان امور زراعت سازمان و همکاران نظام صنفی به منظورنظارت بر عیارسنجی این محصول در 5 کارخانه قند استان از ابتدا تا انتهای خرید چغندرقند مستقر و حضور خواهند داشت.

وی تاکید کرد: رعایت حقوق چغندرکاران، تسریع در خرید به موقع محصول چغندرکاران در محدوده زمانی تعیین شده و برنامه ریزی دقیق برای اجرای آن ، دقت در تعیین درصد افت و عیار محصول ، در اولویت قراردادن تحویل محصول چغندر کارانی که طرف قرارداد با کارخانجات استان هستند از جمله مواردی است که باید نظارت و اجرایی شود.

کد خبر 89617

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha