تأکید بر نقش مهم مراودات مرزی ایلام در رونق اقتصادی کشور

سرویس ایلام - استاندار ایلام در دیدار استانداران منطقه 4 کشور با رییس مجلس عنوان کرد: میزان گسترده مراودات مرزی استان ایلام اعم از تجاری، زیارتی و گردشگری نقش مهمی در رونق اقتصادی کشور دارد بنابراین باید به عنوان استانی مرزی که مؤثر در حوزه اقتصادی کشور است به آن توجه ویژه شود.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، استانداران کرمانشاه، همدان، لرستان، ایلام، خوزستان و مرکزی به عنوان استانداران منطقه 4 کشور در این هفته با علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی مشکلات این مناطق و هم‌اندیشی در خصوص چگونگی رفع آنان دیدار و گفت‌وگو کردند.

بنا بر گزارش روابط عمومی استانداری ایلام، استاندار ایلام در جریان این دیدار از سالانه تردد هشت میلیون مسافر و زائر و صادرات کالاهای غیر نفتی به ارزش یک و نیم میلیارد دلار از مرز مهران به عنوان موقعیت و مزیتی که توجه بیشتر به ایلام را ضروری کرده است نام برد.

قاسم سلیمانی دشتکی با اشاره به ضرورت اصلاح روند تردد زائران اربعین، گفت: امسال تعداد زائران اربعین بیشتر از سال قبل بود و این رشد جمعیت زائران مشکلاتی را در حوزه تردد ایجاد کرده و باعث ترافیک در مرز شده بود، همچنین نحوه توزیع ارز بین زائران نیز با مشکلاتی مواجه شد.

استاندار ایلام افزود: نبود زیرساخت های لازم باعث ایجاد مشکلاتی در زمان بروز طوفان هنگام تردد زائران اربعین از مرز ایلام شد ضمن اینکه تردد 242 هزار نفر از زائران در طول یک شب مشکلات جدی را ایجاد کرده بود.

وی پیشنهاد کرد: برای اربعین سال آینده به گونه ای برنامه ریزی شود که زوار در قالب کاروان تردد کنند و هر کدام از موکب های مشخصی خدمات دریافت کنند ضمن این که تأمین زیرساخت های لازم باید مورد توجه قرار گیرد.

سلیمانی تاکید کرد: سالانه حدود 5 میلیون نفر از ایلام به قصد سفر به عراق تردد کرده و حدود 3 میلیون نفر نیز از مرزعراق وارد ایران می شوند که مبین جایگاه و اهمیت زیارتی و گردشگری خارجی این استان است.

وی تاکید کرد: نوع نگاه به ساخت و بهسازی جاده های این استان که با تردد روزانه 700 کامیون محموله صادراتی امکان صادرات یک و نیم میلیاردی را فراهم کرده است باید ترانزیتی باشد.

به گزارش کردپرس، استان‌های ایران در طبقه‌بندی جدید توسط وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران در قالب 5 منطقه بر حسب عوامل همجوار، محل جغرافیایی و اشتراکات قرار گرفتند که هر منطقه یک دبیرخانه دائمی دارد که در شهرهای تهران، اصفهان، تبریز، کرمانشاه و مشهد هستند.

بررسی مسائل و مشکلات مشترک استان‌های مذکور به‌ویژه مباحث مربوط به اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری، حمایت از صنایع و رفع مشکل صنایع مشکل‌دار، استفاده از ظرفیت‌های بالقوه درون استانها، توجه به پروژه‌های ملی و بزرگ در استان‌های مذکور و افزایش اعتبارات عمرانی و در نظر گرفتن برخی ردیف‌های اعتباری خاص برای ایجاد تحول در استانهای عضو، از جمله موارد مطرح شده در این جلسه بود.

کد خبر 89655

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha