منابع اهل سنت و کتاب های کردی به صورت گسترده به کتابخانه های کردستان تزریق می شود / عقب ماندگی شدید حوزه کتاب از سند چشم انداز

سرویس کردستان- مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان گفت: با پیگیری هایی که انجام شده است منابع گسترده ای از کتاب های اهل سنت به کتابخانه های کردستان در کنار 15 هزار نسخه کتاب کردی که خریداری شده است به کتابخانه های استان تزریق می شود.

به گزارش کرد پرس، محمد عبدالملکی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته کتاب با بیان اینکه یکی از مهم ترین مشکلات حوزه کتاب و کتابخوانی در استان کردستان نه نبود انگیزه در مردم بلکه کمبود فضای کتابخانه ای و شناسایی نشدن نیازها و تامین نشدن آنها است، پ با تاکید بر اینکه بخش عمده‌ای از توسعه‌ای امروز مدیون جامعه رسانه‌ای است، اضافه کرد: مهم‌ترین نقش رسانه ساخت گفتمان حاکم بر آن جامعه است و در همین راستا از رسانه ها کمک می خواهیم تا به حوزه کتاب و کتابخوانی کمک کنند.

عقب ماندگی شدید حوزه کتاب از سند چشم انداز

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با بیان اینکه در کردستان 78 باب کتابخانه داریم، گفت: 50 باب از این کتابخانه‌ها نهادی و 28 باب آن کتابخانه‌های عمومی است. در حال حاضر 753 هزار نسخه کتاب در کتابخانه‌های کردستان وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه کتاب و کتابخوانی به شدت نسبت به موارد تدوین شده در سند چشم انداز عقب هستیم، گفت: در حالی بر اساس این سند باید به ازای هر نفر چهار کتاب داشته باشیم اما در حال حاضر به ازای هر نفر تنها نیم جلد کتاب داریم. در سراسر استان 44 هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی هستند که حدود 3 تا 4 درصد جمعیت استان است و این در حالی است که بر اساس این سند باید 35 درصد جمعیت عضو کتابخانه ها باشند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با بیان اینکه ما در بسیاری از روستاها و مناطق حاشیه‌ای کتابخانه نداریم، گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات در این حوزه نبود فضای کتابخانه‌ای است.

وی با بیان اینکه نیم درصد از کل درآمد شهرداری‌های هر شهر به کتابخانه‌های عمومی هر شهری اختصاص دارد، گفت: ما منبع درآمدی دولتی نداریم و از همین نیم درصد درآمد شهرداری‌ها بسیاری از نیازهای تجهیزاتی و غیره را تامین می‌کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان اضافه کرد: طبق قانون شهرداری هر شهری باید پانزدهم هر ماه باید نیم درصد از درآمد خود را به حساب کتابخانه‌های عمومی واریز کند اما در این راستا مشکلات جدی داریم.

عبدالملکی افزود: طبق قانون این مبلغ باید از شهرداری‌ها اخذ شود ما می‌توانیم این پول را از حساب برداشت کند اما در این صورت این هزینه به حساب مرکز واریز و دیگر برای کتابخانه شهر خودمان هزینه نخواهد شد.

وی به برخی از برنامه‌های هفته کتاب هم اشاره کرد و گفت: 120 برنامه متنوع همزمان با این هفته در سطح استان برگزار می‌شود.

به گفته مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان، برگزاری نشست کتابخوان همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی از برنامه‌های این نهاد با هدف ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی است

عبدالملکی افزود: جلسات نقدخوانی، آموزش نقاشی، نقد و رونمایی کتاب، برگزاری سلسله نشست‌های نقد کتاب با حضور اساتید برجسته استان از دیگر برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی در سطح استان خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه یک سری اقدامات در حوزه منابع در کتابخانه‌ها انجام گرفته است، گفت: در همین راستا جلساتی برگزار شد که تصمیماتی هم گرفته شده است.

به گفته وی، حمایت از مولفین بومی از دیگر برنامه‌های مهم کتابخانه‌های عمومی استان است که در این راستا اقدامات خوبی آغاز و به صورت مستمر پیگری می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با بیان اینکه بهترین کتابخانه در استان کردستان کتابخانه درجه چهار است، گفت: این در حالی است که در استان‌ها دیگر کتابخانه‌های درجه یک و مرکزی زیادی داریم.

عبدالملکی به احداث کتابخانه مرکزی در زمینی به متراژ 7 هزار متر در سنندج اشاره کرد و افزود: بحث حقوقی این زمین که مشکلات زیادی داشت در سال گذشته حل و خوشبختانه در سفرهای اخیر مسوولان کشوری قول‌هایی برای اختصاص بودجه ملی به این پروژه داده شده که پیگیر آن هستیم.

وی به برخی پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه‌های عمومی در سطح استان اشاره کرد و گفت: پروژه‌ای در نایسر داریم که بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد، البته یکی از مشکلات اساسی ما این است که به دلیل تورم و شرایط اقتصادی پیمانکار حاضر به بستن قرار داد نیست.

کد خبر 89751

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha