پرسه‌ی سگ‌های ولگرد؛ معضل تازه شهر جوانرود

سرویس کرمانشاه ، اورامانات - این روزها معضل سگ‌های ولگرد برای مردم جوانرود تبدیل به یک دغدغه دائمی شده و خواستار جمع‌آوری این سگ‌ها از سوی شهرداری هستند. <!--[if !supportLineBreakNewLine]--> <!--[endif]-->

به گزارش کردپرس؛ گسترش زندگی شهری، پیشروی بدون حد و مرز شهرها در محدوده طبیعت و برخی اوقات مجاورت با کوهستان‌ها و جنگل‌ها از یک طرف و رشد غیرمنطقی و غیراصولی حاشیه شهرها، منجر به پدیده‌ای جدید به نام حیوانات ولگرد شده است. پدیده‌ای که از یک سو زمینه ایجاد ترس و وحشت برای شهروندان و ساکنان شهرها به ویژه حاشیه‌نشینان شهرها را سبب شده و از سوی دیگر سبب بروز بیماری‌های مختلف و انتقال آن به انسان شده است.

این معضل در شهرستان جوانرود تا آن‌جایی پیش رفته که زمینه اعتراض گسترده و بروز نارضایتی شدیدی شهروندان جوانرودی در فضای مجازی شده است.

٭سگ‌های ولگرد در کوچه‌ها جولان می‌دهند

م.ن ساکن محدوده مسکن مهر جوانرود از حضور سگ‌های ولگرد شکایت می‌کند: چندین بار با شهرداری یا دفتر شورای شهر تماس گرفته‌ایم. واقعا نمی‌دانم مسئولان این شهر خودشان مرگ این‌جا زندگی نمی‌کنند؟ شب‌ها صدای زوزه و ناله‌های سگ‌ها خواب را از ما بزرگ‌ترها گرفته است، چه برسد به خانواده‌هایی که دارای نوزاد و کودک هستند.
وی ادامه می‌دهد: کافی است شب که به نیمه می‌رسد یا در آستانه طلوع خورشید، برای انجام کاری از خانه خارج شوید تا وحشت واقعی حمله سگ‌های ولگرد که در آن ساعت‌ها علناً خیابان‌های محل را در غرق نسبتاً کامل خود دارند بر جانتان مستولی شود.
یکی دیگر از شهروندان جوانرودی در این زمینه می‌گوید: سگ‌های ولگرد آن‌چنان راحت در طول روز هم ممکن است به صورت چندتایی در خیابان قدم بزنند. دیگر از ماشین و بوق و سنگ هم نمی‌ترسند.

ناصر ساکن شهرک شبکه بهداشت هم از نبود امنیت در شب می‌گوید: برای من که وسیله نقلیه ندارم واقعاً خارج شدن از خانه دیروقت شب ولو در حد سر کوچه و خیابان ترسناک است. حمله این سگ‌های کثیف و وحشی که حساب و کتابی ندارد. به ویژه که این‌ها صبح تا شب داخل زباله‌ها و نخاله‌ها می‌چرخند و می‌توانند ناقل همه‌جور بیماری و مریضی باشند. واقعاً امنیت جانی برای خروج شبانه از منزل نداریم. هیچ کس هم به فکر نیست.

٭شهرداری جوانرود در حد توان عمل کرده است

صباح زارعی شهردار جوانرود در پاسخ خبرنگار کردپرس کە علت وجود تعداد زیادی سگ‌ ولگرد در سطح شهر چیست؟ گفت: جوانرود در مسیر تردد روستاها واقع شده و این امر دلیل حضور سگ‌های ولگرد است و بزودی راه چار درستی را اعمال می‌کنیم.

شهردار جوانرود در زمینه حاشیه شهر نیز اذعان داشت: در بخش مسکن مهر به دلیل بافت نوساز شهر و نزدیکی به حاشیه حضور این سگ‌های ولگرد و در نتیجه شکایات مردمی نیز بالتبع بیشتر است.

زارعی در زمینه راهکارهای پیش‌بینی شده در جهت حل این معضل نیز به جلسات مشترک جهت راه‌اندازی ستاد اتلاف حیوانات ولگرد در بخشداری‌ها و دهیاری‌های اطراف جوانرو اشاره و گفت: به عنوان راهکار ریشه‌ای و جهت جلوگیری از رهاسازی این حیوانات ولگرد در حاشیه جوانرود ستادهای اتلاف در هر بخش‌داری و دهیاری روستاها مستقر و شروع به کار کرد که در ابتدای امر شرایط خوب بود ولی در گذر زمان به دست فراموشی سپرده شد.

شهردار جوانرود در زمینه اقدامات ستاد جمع‌آوری و اتلاف سگ‌های ولگرد جوانرود نیز اظهار داشت: محلی را در اطراف جوانرود تعبیه کردەایم کە سگ‌های ولگرد را در آنجا نگهداری، عقیم سازی و بعضا بصورت مرگ آرام معدوم کنیم.

وی می‌گوید: هزینه زنده‌گیری هر سگ ولگرد برای شهرداری بدون هزینه‌های جانبی نگهداری و اتلاف چیزی حدود ۵۰ هزار تومان است.

٭شهرداری جوانرود تن به عقیم سازی نمی‌دهد

عطاءالله قادری رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان جوانرود ضمن مخالفت با طرح کشتن و ازبین بردن سگ‌های ولگرد، در این باره به کردپرس گفت: با عقیم سازی و جمع آوری این سگ‌ها از سطح شهر موافق هستیم.

وی ابراز کرد: سه عوامل؛ کشتارهای بین جاده‌‌ای ، محل‌های دپو زباله‌های شهری و روستایی و همچنین غذا بردن تعدادی از همشهریان از روی دلسوزی و کمک بە تکثیر سگ‌ها عواملی است کە وجود سگ‌ها را بیشتر کرده است.

قادری تصریح کرد: عقیم سازی برای شهرداری مبلغی بالغ بر ۳۰۰ هزار تومان رو دستشان می‌گذارد و بعید است در این شرایط تن به چنین کاری بدهد.

رئیس محیط زیست جوانرود، گفت: در 'کمیته ساماندهی حیوانات زیانکار' که مشتمل بر ادارات محیط زیست، دامپزشکی ، مرکز بهداشت، فرمانداری و شهرداری است، تصمیم بر این شد در منطقه "وشکەول" محلی برای نگهداری سگ‌ها تعبیه شود کە در مرحله فنس کشی است.

کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد دستورالعمل مصوب پاییز 87 سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور است

برخی سگ‌هایی که رها شدند سگ کار، گله و یا مفید هستند که باید سگ‌های مفید و غیرمفید را تفکیک کرد و در نهایت سگ‌های غیرمفید را عقیم‌سازی کرده و یا با مرگ با ترحم که در شیوه‌نامه‌های رسمی و تائید شده هم آورده شده آن‌ها را از میان برد.

اجرای مرگ با ترحم با حضور نمایندگان دامپزشکی، محیط‌زیست و دانشگاه علوم پزشکی اتفاق می‌افتد و سگ‌های مفید جداشده به کمپ‌ها منتقل می‌شود البته باید گفت سگ‌ها مفید نیز به دلایل افزایش قابل‌ملاحظه‌ی سگ‌ها و اختلال در روند زندگی مردم عقیم‌سازی می‌شوند.

علت عمده و کارشناسی حضور سگ‌های ولگرد در سطح شهرها به مدیریت نامناسب پسماند در سطح شهرها برمی‌گردد، چون سگ‌های ولگرد به‌منظور تأمین غذا به داخل شهر هجوم آورده و نداشتن مدیریت زباله‌ها زمینه را برای حضور سگ‌های ولگرد فراهم می‌کند.
حضور و وجود انواع و اقسام زباله‌ها که درصد بالایی مواد غذایی در آن وجود دارد سبب می‌شود تا حیوانات جذب مناطق مسکونی شوند بنابراین زمانی که به‌آسانی غذا در اطراف مناطق مسکونی و در دسترس قرار داشته باشد جمعیت حیوانات در مناطق مسکونی افزایش پیدا می‌کند.

باید منتظر ماند کە کمیته ساماندهی حیوانات زیانکار جوانرود کە پروندە ویژه سگ‌های ولگرد را باز کرده است ، به کجا می‌رساند و نتیجه تصمیماتشان عملی خواهد شد؟


گزارش: امید احمدیان

کد خبر 89767

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha