به گزارش کردپرس؛ حوزه سلامت همواره یکی از حوزه های پرچالش و نقدبرانگیز در جامعه بوده و شهرستان دهگلان نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. این حوزه در دهگلان همواره دارای فراز و نشیب های بسیار بوده است که البته باید اذعان کرد کفه سنگینی ترازو بیشتر به نفع نشیب ها و فرودها بوده است.
رنج مضاعف بر بیماران
یکی از نقدهای اساسی مردم این شهرستان به فقدان پزشکان متخصص و حاذق به ویژه در حوزه زنان و قلب، پاسخگو نبودن بخش سونوگرافی و آزمایشگاه بیمارستان این شهرستان به حجم مراجعات مردم و ایجاد صف های طولانی در این بخش ها بوده است که گاهی بیماران را راهی شهرهای اطراف می کند، موضوعی که علاوه بر تحمیل هزینه مضاعف بر بیماران، آنها را در مواجهه با خطرات تردد نیز قرار می دهد.
این نقایص در فصول سرد سال و همچنین ایام تعطیلات نوروز به اوج خود می رسد به گونه ای که برای یک ویزیت ساده از پزشک عمومی، بیماران باید ساعت ها منتظر نوبت دهی بمانند، شاید بتوان از این مشکلات به عنوان عمده مشکلات حوزه سلامت در شهرستان دهگلان که از نظر مردم دارای اولویت بسیار نیز می باشد، نام برد که البته همواره اولین راهکار مسئولین برای رفع این مشکلات ایجاد تغییرات در سطح مدیریتی این حوزه بوده است راهکاری که امروز نیز شاهد آن در دهگلان بودیم و فرماندار دهگلان بار دیگر دست به مهره شده و دکتر "سعدالله اسماعیلی" پس از حضور یک ساله در مسند مدیریت شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهگلان، تودیع و به جای وی دکتر "جمال مدرس گرجی" به عنوان مدیر جدید این شبکه معرفی شد که البته امیدواریم که این تغییرات به سمت و سوی رویکردی مثبت میل کند.
معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان یکی از دلایل ایجاد مشکلات در حوزه درمانی شهرستان دهگلان را ناشی از تعداد بالای مراجعات دانست و عنوان کرد: میانگین مراجعات کشوری 1.8 و در دهگلان 3.4 است که بالا بودن این مزان مراجعات منجر به درگیری و ایجاد مشکلات خواهد شد.
وی در ادامه یکی از دلایل انتخاب فردی غیر بومی برای تصدی منصب
مدیر شبکه بهداشت و درمان" در شهرستان دهگلان را پرهیز از ورود به حاشیه ها عنوان کرد و گفت: هر چند تمایل ما، قبول مسئولیت از طرف فرد بومی شهرستان است اما با این کار متاسفانه بحث هایی که خارج از بحث های اداری بود پیش می آمد.
"فرزام بیدارپور" با بیان اینکه در حال حاضر در شرایط توسعه ای قرار نداریم، اظهار کرد: برخی مشکلات این حوزه، باید در استان حل شود بنابراین اولین اولویت، حفظ صمیمت موجود و کم کردن بار مراجعات و افزایش کیفیت خدمات است.
فرماندار دهگلان نیز با صحه گذاشتن بر وضعیت نامناسب شاخص سلامت در شهرستان دهگلان، گفت: هر چند در راستای ارتقای شاخص های سلامت در این شهرستان تلاش هایی انجام گرفته است اما ما نیاز به ارتقای شاخص ها داریم.
به گفته وی، این جابجایی و تغییرات در راستای انتظارات مردم است و انتظار می رود کسی که جایگزین می شود در راستای ارتقای شاخص های سلامت بیشتر تلاش کند.
به خطر افتادن استقلال فردی با خودشیفتگی سازمانی
"جمال ارشدی" نقدی نیز نسبت به برخی دستگاهها داشت و با نام بردن از معضلی به نام "خودشیفتگی سازمانی" اشاره کرد و یادآور شد: بعضی دستگاهها دچار خود شیفتگی سازمانی هستند یعنی در لابه لای قوانین و مقررات گرفتار شده اند و همین امر، استقلال فردی را نیز به خطر انداخته است بنابراین از مدیران می خواهم دچار خودشیفتگی سازمانی نشوند.
وی در نهایت هدف همه مدیران را توسعه شهرستان عنوان کرد که البته وی از ذکر این نکته که زیرساخت های توسعه در این شهرستان بسیار ضعیف است غافل نشد، موضوعی که همگان به خوبی به آن واقفند و خروج از این شرایط نیاز به همتی جهادگونه دارد که امیدواریم این امر میسر شود.
گزارش: ظریفه احمدی
نظر شما