فضای کتابخانه های دیواندره با میانگین کشوری فاصله زیادی دارد

سرویس کردستان - به ازای هر صد نفر باید 8 مترمربع فضای کتابخانه ای داشته باشیم که فضای کتابخانه ای در شهرستان کمتر از یک مترمربع است.

به گزارش کردپرس، کتابخانه نهادی اجتماعی است که با گردآوری سازمان دهی و نگهداری دانش مدون بشر امکان رشد اندیشه ، شکوفایی استعداد و باروری ذهن خلاق انسان پویا و جستجوگر را فراهممی کند. با توجه به گسترش روز افزون علوم و فنون در زمان ها و مکان های مختلف تنها کتابخانه است که دسترسی آسان به انبوه دانش آدمی را میسر می سازد و تبادل افکار را به بار می آورد.

مسئول کتابخانه شهید بهشتی دیواندره اظهار داشت: پرداختن به کتاب و کتاب‌خوانی امروزه یکی از دغدغه‌های اصلی جامعه ما به شمار می رود پس به همین جهت ایجاد و راه‌اندازی کتابخانه در شهرها و روستاها یکی از ملزومات اساسی به شمار می‌رود. یکی از مشکلات اساسی در شهرستان دیواندره کمبود فضای کتابخانه ای در شهر و روستاهاست و خود یکی از دلایل اصلی پایین بود آمار مطالعه است.

محمد فلاح ادامه داد: بر اساس استاندارد نهاد کتابخانه های عمومی کشور به ازای هر صد نفر باید 8 مترمربع فضای کتابخانه ای داشته باشیم که فضای کتابخانه ای در شهرستان کمتر از یک مترمربع است. شهر دیواندره حداقل باید دارای سه کتابخانه باشد همچنین در شهر زرینه و روستاهای پرجمعیت در شهرستان نیاز ضروری به احداث کتابخانه وجود دارد. از مشکلات دیگر کتابخانه در شهرستان مجهز نبودن ساختمان کتابخانه و نبود بخش مجزا کودک در کتابخانه است.

وی اضافه کرد: اولین کتابخانه استان کردستان در شهر دیواندره در سال 1346 تاسیس شد و دارای بخش های امانت، مرجع، کودک و نوجوان، نشریات و روزنامه، اینترنت رایگان، سالن مطالعه و سالن کنفرانس است و 27 هزار عنوان کتاب، 60 عنوان نشریه، 7 عنوان روزنامه، 3 هزار عنوان کتاب کودک در این کتابخانه موجود است مطابق با استانداردهای نهاد به ازای هر نفر باید 4 جلد کتاب در کتابخانه موجود باشد که این آمار در شهرستان کمتر از یک جلد به ازای هر نفر است.

فلاح با اشاره به اینکه هزینه های کتابخانه از دو محل نیم درصد شهرداری ها و خیرین تامین می شود بیان کرد: خیرین شهرستان علاقه ای به کمک کردن در این حوزه ندارند در مراسمات مختلف از خیرین سطح شهرستان دعوت شده است اما خیرین عزیز تمایل دارند در حوزه های دیگر هزینه کنند و متاسفانه خیر کتابخانه ساز در شهرستان وجود ندارد و امید است هم شهرداری و هم خیرین در زمینه ساخت و تجهیز کتابخانه بیش از پیش همکاری و کمک کنند.

وی افزود: کتابخانه عمومی دیواندره 1500 نفر عضو فعال دارد و در شش ماه اول سال جاری بیش از 12000 عنوان کتاب به امانت داده است. و از مهم ترین فعالیت های کتابخانه نشست نقد و معرفی کتاب، برگزاری مسابقه‌های علمی و فرهنگی، برگزاری نمایشگاه کتاب، اهدای بسته های فرهنگی در شهر و روستاها و ... می باشد.

رشد کتابخوانی شرط نخست توسعه فرهنگی و اقتصادی است. هیچ ملتی بدون توجه به امر کتاب و کتابخوانی به شاخص های توسعه دست نیافته است توسعه بدون بستر فرهنگی در هیچ جای دنیا به نتیجه ای مطلوب منتهی نشده است. اهمیت نقش کتاب در توسعه فرهنگی تا بدان جاست که امروزه میزان زمانی را که هر ملتی به خواندن کتاب اختصاص می‌دهد با میزان توسعه آن کشور مقایسه می‌کنند. دستیابی به اهداف توسعه اجتماعی و فرهنگی ممکن نیست مگر به تحقق و لوازم آن؛ و کتاب و کتاب‌خوانی یکی از مهم‌ترین لوازم هر توسعه پایداری است. گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی هم اگر برای سایر جوامع و کشورها از مهمات باشد برای کشور و جامعه ما از ضرورت‌هاست.

کد خبر 89954

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha