مشکلات ساماندهی صنوف آلاینده و مزاحم در سقز/ لزوم برنامه ریزی دستگاه های اجرایی برای ساماندهی این صنوف

سرویس کردستان- مشاغل مزاحم به کسب و کارهایی گفته می شود که به دلیل آلودگی (صوتی و هوا)، مزاحمت زیاد و شرایط ناایمن نمی توانند در محدوده شهر فعالیت کنند و مشمول ساماندهی، تعطیلی و انتقال قطعی به خارج از شهر یا به شهرک صنعتی، مجتمع های صنفی مجاز و شهرک های کشاورزی می باشند.

به گزارش کردپرس؛ شهرستان سقز نیز در این حوزه با مشکلات زیادی مواجه بوده و یکی از خواسته های شهروندان از مسئولان کمک به ساماندهی و انتقال صنوف مزاحم و آلاینده به خارج از شهر است.

مشاغل مزاحم

براین اساس اماکن تولید، بسته بندی و انبار مواد شیمیایی، دامداری اعم از سبک و سنگین؛ تولید مصنوعات سیمانی و موزائیک؛ سنگبری و سنگ کوبی، پایانه های بار و انبار موسسات باربری؛ شارژ گاز در کپسول، رنگ کوره ای)، جوشکاری ها، ریخته گری ها و ذوب فلزات، انبار انواع پسماند و ضایعات قابل بازیافت مشتمل بر فلزی و قراضه ها، صافکاری و تعمیرگاه ماشین آلات و... جزو مشاغل و صنوف محسوب می شوند.

ساکنان برخی محلات و خیابان های سقز از قضیه صنوف مزاحم رنج می برند در این راستا می توان به برخی خیابان ها از جمله : فخر رازی (پل هوایی)، خیابان استاد شیرازی، بلوار کردستان، خیابان 32 متریف خیابان 7 تیر، دامداری های تازاباد، چوب فروشی های صالح اباد و ... اشاره نمود که سال هاست درگیر مشکلات ناشی از وجود صنوف مزاحم هستند.

مشکلات چندجانبه برای انتقال مشاغل مزاحم

از یک طرف زیرساخت ها و امکانات لازم برای انتقال صنوف مزاحم به خارج از شهر فراهم نشده و برخی درخواست ها همچون: ساخت شهرک صنوف صنعت ساختمان، اتومبیل، خدمات فنی و... سال هاست با مشکلات تامین زمین، عدم پیگیری جدی و بوروکراسی مواجه شده اند و لذا کاسبان و این صنوف مجبورند در داخل شهر به کار خود ادامه دهند و از سوی دیگر وجود صنوف مزاحم آسایش بسیاری از شهروندان، کودکان و بیماران را دچار مشکل نموده است.

بررسی ها نشان می دهد در 2 مقطع یعنی در دهه 80 که چند محل یا شهرک صنوف مزاحم (فنی خودرو در جاده بوکان، 2 میدان غله) ساخته و مورد بهره برداری قرار گرفتند و مرحله بعدی نیز در 2 سال گذشته ساخت شهرک صنوف مزاحم خدمات فنی خودرو جاده کانی نیاز انجام شده اما بدلایل مختلف تاکنون راه اندازی نشده است.

اقدامات انجام شده برای ساماندهی و ساخت شهرک های صنوف مزاحم

آزاد رحیم پور رئیس اتحادیه فنی خدمات خودرو با اشاره به احداث شهرک جدید این صنوف در جاده کانی نیاز با بیش از 400 دهنه مغازه و امکانات جانبی توسط سرمایه گذارا بخش خصوصی، خواستار همکاری و هماهنگی بیشتر جهت تسریع در مراحل پایانی کار و شروع بکار آن شد و گفت: در صورت ارائه تسهیلات و حمایت های لازم، عده زیادی از تعمیرکاران و صنعتگران عرصه خودرو می توانند در این شهرک مستقر شده و به ارائه خدمات می پردازند.

نبود زمین مشکل اصلی احداث شهرک های جدید

همچنین مسعود بیگلری رئیس اتحادیه مصالح فروشان در رابطه با احداث شهرک صنوف مزاحم مصالح فروشان گفت: علیرغم تشکیل تعاونی و پیگیری های متعدد، زمین مناسب در اختیار ما قرار ندادند و لذا اقدامی انجام نشده است.

صدیق پورشامحمد رئیس اتحادیه مصنوعات فلزی و غیرفلزی نیز در رابطه با احداث شهرک صنعتگران گفت: مهمترین مشکل ما تامین زمین مناسب است، زمینی که در نزدیک دوزخدره برای این کار در نظر گرفته شد، قسمتی از آن مربوط به منابع طبیعی و قسمتی مربوط به راه و شهرسازی بود و دارای ناهمواری بود اما بعدا نیز دچار مشکل شد و تاکنون این زمین به ما تحویل داده نشده است.

لزوم همکاری و حمایت دستگاه های اجرایی از ساماندهی صنوف مزاحم

براساس قوانین موجود، دستگاه های اجرایی ذیربط از جمله: اصناف، صمت، شهرداری، فرمانداری ها و... موظفند با استفاده از ابزارهای تشویقی ازجمله تعیین محل جدید استقرار، جذب سرمایه گذار، تامین زیرساخت های لازم و فراهم کردن تسهیلات بانکی، برای تسهیل در انتقال مشاغل و صنوف مزاح اقدام کنند.

این حمایت ها ضمن ساماندهی صنوف مزاحم به ایجاد فضای مناسب برای آنان از یک سو و همچنین ایجاد آسایش و فضای آرام برای سلامت روحی و روانی شهروندان و دسترسی مناسب و سریع آنان به بخش‌های مختلف فنی و صنفی از سوی دیکر کمک می نماید.

کد خبر 89959

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha