به گزارش کردپرس، یکی از پیامدهای منفی برگزاری رفراندوم استقلال در اقلیم کردستان، قطع صدور روزانه 300000 بشکه نفت خام کرکوک در پی کنترل این شهر از سوی نیروهای عراقی در 16 اکتبر سال 2017 بود.
اما منابع مطلع در حوزه نفت و گاز به رویترز گفته اند که بعد از گذشت یک سال و در پی فشارهای آمریکا به اربیل و بغداد، دو طرف به توافق رسیده و صدور نفت کرکوک از طریق اقلیم کردستان عراق به ترکیه و بازارهای جهانی از سر گرفته شده است.
این منابع گفته اند که صدر نفت در حد روزانه 50000 تا 60000 بشکه است که در مقایسه با صدور روزانه 300000 بشکه در روز در سال 2017 ناچیز است.
عاصم جهاد، سخنگوی وزارت نفت عراق نیز از سر گیری صدور نفت کرکوک از طریق خط لوله اقلیم کردستان را تایید کرده است. وی به رویترز گفته است این مقدار در حد 50000 تا 100000 بشکه است و به مجموع صادرات نفت عراق افزوده نمی شود.
او گفته است با صدور نفت کرکوک به ترکیه، پالایشگاه های محلی که از این نفت تغذیه می شدند به منابع نفت خام جدید نیاز دارند و این نیاز از طریق نفت خام جنوب عراق تامین می شود.
قبل از ظهور داعش، نفت خام عراق از طریق خط لوله قدیمی تحت کنترل دولت مرکزی به ترکیه صادر می شد اما داعش با منفجر کردن این خط لوله باعث قط عجریان نفت به ترکیه شد. کردها پس از کنترل کرکوک در پی خروج ارتش عراق، اقدام به ایجاد خط لوله ای به طول 30 کیلومتر کرده و جریان نفت کرکوک را به خط لوله ای که اقلیم کردستان برای صدور نفت خود به ترکیه احداث کرده، متصل کردند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما