حزب دموکراتیک خلقهای ترکیه که پرطرفدارترین حزب کردی فعال در پارلمان ترکیه محسوب می شود، نزدیک به دو سال است که از حضور صلاح الدین دمیرتاش، یکی از فعالان سیاسی کاریزماتیک و رهبر سابق آن که در زندان به سر می برد محروم شده است. اگرچه این حزب با وجود محدودیت های ایجاد شده توسط دولت ترکی،ه باز هم به پارلمان راه یافته است اما فعالیت جدی در حمایت از رهبر زندانی خود نداشته و نتوانسته است کمیپی عمده در اعتراض به زندانی شدن دمیرتاش در ترکیه به راه بیاندازد.
الیزا مارکوس، کارشناس مسائل کردها و نویسنده کتاب: خون و باور؛ تاریخ پ.ک.ک معتقد است در سایه جوسیاسی موجود در ترکیه که مردم به خاطر کوچکترین انتقاد از رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه و سیاست های او زندانی می شوند نباید انتظار داشت که طرفداران حزب کردی دموکراتیک خلقها برای زندانی شدن دمیرتاش و یا هر موضوع دیگری تظاهرات کنند.
وی افزود: حزب دموکراتیک خلقها با ادامه کارهای خود فقط می تواند نشان می دهد که نه تنها به زندانی شدن دمیرتاش اعتراض می کند بلکه از زندانی شدن هزارات تن از فعالان این حزب ناراضی است.
مارکوس به المانیتور گفته است دمیرتاش که دیگر ریاست حزب را در دست ندارد و نامزد آن هم نیست، از نظر جنبش سیاسی کردی در ترکیه، اکنون فقط یکی از هزاران زندانی محبوس در زنداان های ترکیه است.
کتی پری، نماینده در اتحادیه اروپا نیز گفته است مسئله کردها و نیز بازداشت شدن هزاران فعال سیاسی کرد ترکیه دیگر مورد توجه پایتخت های اروپایی نیست. این مسائل قبلا در اولویت کشورهای اروپایی بود اما کردها با توجه به مسائل جدید بوجود آمده، احساس می کنند که اتحادیه اروپا این موضوع را فراموش کرده است.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما