به گزارش کردپرس، حجت الاسلام علی یونسی روز دوشنبه در همایش ملی «مبانی گفتگو و راهکارهای عملی وحدت اقوام و مذاهب» با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی همه در برابر قانون برابرند و هیچکس دارای امتیاز خاصی بر دیگری نیست، افزود: دشمن با تحریک برخی احساسات قومیتی در تلاش برای ضربه زدن به اتحاد ملت است.
وی افزود: خدا تجلی قدرت و جمالش را در تنوع بی نهایت دنیا می داند و کسانی که تفاوتهای رنگ، زبان، دین، قوم و ... را قبول نمی کنند این نپذیرفتن فرق ها، گاهی از جهل، گاهی از تعصب، گاهی بهانه و علت های بسیار دارد اما یک علت العلل ندارد پس بر خلاف مشیت خدا حرکت نکنیم که باطل است و از هزارها سال پیش به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید.
حجت الاسلام یونسی با اشاره به راهکار اساسی قرآن برای اتحاد همگان گفت: لتعارفوا از اصلی ترین افعال قرآنی در خصوص دوستی بین انسان هاست که ضمن آن به نظریه "هم شناسی" پرداخته شده است و بر اساس آن، انسانها باید بشر را با تمام تفاوت هایشان در دین و قومیت و ... به رسمیت بشناسند.
وی با تاکید بر اینکه باید اصل تفاوت را پذیرفت و اشترکات را تقویت کرد، افزود: اگر این این 2 اصل لحاظ شود، همه درگیری های مذهبی، دینی، قومی، قبیله ای و سیاسی خاتمه می یابد.
حجت الاسلام یونسی ادامه داد: اساس پیوند ملی تحمل کردن یگدیگر است و اگر با نگاه کلان و ملی و از منظر ایران دوستی برای حل مشکلات مردم تلاش شود، نتیجه بهتر حاصل خواهد شد.
مسعود پزشکیان نایب رییس مجلس شورای اسلامی اساس وحدت را در پیاده سازی عدالت و حق در جامعه دانست و افزود: وحدت به حول خداست و همه پیامبران مبعوث شدند که عدالت را در جامعه پیاده کنند.
وی با اشاره به نامه حضرت علی به مالک اشتر در زمان ابلاغ حکومت مصر، گفت: حضرت علی در این نامه خطاب به مالک اشتر فرموده است؛ ای مالک با مردم به عدالت برخورد کن که آنها یا بردران دینی تو هستند و یا در خلقت با تو یکی هستند.
در ادامه کشیش "داریاوش عزیزیان" کشیش کلیسای ننه مریم ارومیه، با اشاره به اشتراکات دینی بین آموزه های اسلام و مسیحیت گفت: ایمان و محبت به عنوان دو اصل مهم دینی و بشری، همواره مورد تاکید همه ادیان به خصوص دین اسلام و مسیحیت بوده و روایات مشابهی را از پیامبر هر دو دین در سیره آنها در این خصوص می بینیم.
عزیزیان تاکید کرد: رهنمودهای رهبری در مورد حق و حقوق اقوام و ادیان باید سرمشق عملکرد مسئولان قرار گیرد.
وی افزود: قانون اساسی به اقوام و مذاهب جایگاه خاصی بخشیده و همه موارد را به خوبی تبیین کرده و می طلبد بیشتر به آنها نظر کنیم
وی همچنین با محکوم کردن حرکت های تفرقه افکنانه قومی در برخی از رسانه ها و شبکه های اجتماعی آذربایجان غربی، گفت: این حرکت ها دستاوردی جز ضربه زدن به توسعه منطقه ندارد.
سپس پروفسور رضا فیروزی دبیر علمی همایش از پذیرش 109 مقاله در همایش خبر داد و گفت: 16 مقاله به صورت شفاهی ارائه خواهد شد.
به گزارش کردپرس، همایش ملی «مبانی گفتگو و راهکارهای عملی وحدت اقوام و مذاهب» به مدت 2 روز( 28تا 29 آبان) در پردیس شهر دانشگاه ارومیه برگزار می شود.
گفتنی است؛ علی یونسی مشاور رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی علاوه بر شرکت در همایش«مبانی گفتگو و راهکارهای عملی وحدت اقوام و مذاهب»، دیدار از بوکان و گفتگو با نخبگان کرد، دیدار از کلیساهای ارمنی و آشوری و گفتگو با اقلیت های دینی از جمله اسقف ارامنه، را در برنامه داشت.
نظر شما