رژیم اردوغان هر روز استبدادی تر می شود

سرویس ترکیه - نوآم چامسکی فیلسوف و دیوید فیلیپس مشاور عالی سابق وزارت خارجه آمریکا درباره وضعیت آزادی مطبوعات در ترکیه ابراز نگرانی کردند.

به گزارش کردپرس، ترکیه امسال هم نتوانست در روز جهانی آزادی مطبوعات از فهرست سیاه سازمان های بین المللی روزنامه نگاری خارج شود. در همین زمینه "نوآم چامسکی" استاد و فیلسوف مشهور 92 ساله آمریکایی، و "دیوید فیلیپس" مدیر انجمن حقوق بشر دانشگاه کلمبیا، در مصاحبه ای با صدای آمریکای ترکی پیرامون آزادی مطبوعات در ترکیه گفتگو کردند.

در گزارش صدای آمریکا آمده است: «ترکیه در فهرست رتبه بندی مطبوعات که هر سال توسط گزارشگران بدون مرز (RSF) تهیه می شود، در رتبه 154م قرار گرفت. از نظر بنیاد خانه آزادی، در ترکیه آزادی مطبوعات وجود ندارد. بر اساس آخرین گزارش کمیته حمایت از روزنامه نگاران (CPJ) پس از چین ترکیه در فهرست بیشترین تعداد روزنامه نگار زندانی قرار دارد. همچنین بر اساس آخرین گزارش اتحادیه نویسندگان "PEN America" ترکیه در میان سه کشور نخست فهرست بیشترین تعداد روشنفکر در زندان قرار دارد.»

چامسکی که در سال 2015 از طرف رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به این کشور دعوت شده بود در این مصاحبه درباره سفر به ترکیه گفت: «اگر یک روز بخواهم به ترکیه بروم با دعوت اردوغان نخواهم رفت.»

او با بیان این که فشارهای حکومت بر مردم ترکیه هر روز افزایش می یابد گفت: «با گسترش سلطه خفقان آور رژیم اردوغان، که هر روز استبدادی تر می شود، آزادی ها نیز محدودتر می شوند. فشارها بر مطبوعات هر روز بیشتر می شود. ترکیه از نظر آزادی مطبوعات در معرض خطر بسیار جدی است. اگر به رتبه بندی ترکیه در فهرست آزادی مطبوعات نهاد روزنامه نگاران بدون مرز نگاه کنید می بینید که جای آزادی مطبوعات در ترکیه کجاست."

دیوید فیلیپس که سالها مشاور عالی وزارت امور خارجه ایالات متحده بوده نیز با بیان این که حتی تعداد روزنامه نگاران زندانی در ترکیه مشخصی نیست گفت: «اردوغان با این همه نقض حقوق بشر در ترکیه جان واشنگتن را به لبش رسانده. روزنامه نگاران در ترکیه زندانی می شوند تا صدایشان خفه شود. روزنامه نگارانی که درباره افرادی که حقوق بشر را نقض می کنند نقد می نویسند زندانی می شوند تا ساکت شوند. این وضعیت تناقض در آزادی بیان است.»

فیلیپس در ادامه با بیان این که دولت برای خاموش کردن مخالفان خود پشت قوانین پناه می گیرد گفت: «گاهی از ماده 301 قانون مجازات ترکیه - که درباره کوچک شمردن ترک بودن - است برای این کار استفاده می کند. مبارزه با تروریسم کلمه ارزشمندی است و در حالی که تنها هدف از آن مبارزه با تروریست هاست، از این مفهوم در ترکیه برای ساکت کردن روزنامه نگاران و مخالفان استفاده می شود. آزادی بیان در ترکیه با استفاده از این قوانین محدود شده است. این قوانین برای اهداف سیاسی استفاده می شوند. این وضعیت یک نقض جدی حقوق بشر در ترکیه است. واشنگتن به دلیل این نقض جدی حقوق بشر و استفاده ابزاری از این قوانین برای منافع سیاسی خود از طیب اردوغان خسته شده است.»

کد خبر 9106

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha