به گزارش خبرنگار کردپرس، حسن شیری، با اعلام این مطلب اظهار داشت: محوطه تاریخی حسنلو با حدود هشت هزار سال قدمت یکی از مهمترین سایتهای باستانشناسی کشور است که هزاران اشیای فرهنگی تاریخی نفیسی از قبیل ظروف سفالی، اشیای مفرغی و برنزی، زیورآلات، ادوات جنگی و اشیای تزئینی در اثر کاوشهای انجام شده از آن به دست آمده است.
او افزود: اشیا به دست آمده عمدتا مربوط به هزارههای اول و دوم قبل از میلاد بوده و هم اکنون در موزههای مختلف داخل کشور مانند، موزه ملی ایران باستان تهران، موزه آذربایجان تبریز، موزههای باستانشناسی ارومیه، نقده و پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلو و همچنین موزههای مختلف خارج از کشور در معرض نمایش است.
مدیر پایگاه ملی حسنلو نقده بیان کرد: معروفترین اثر باستانی یافت شده از این محوطه جام زرین حسنلو است که حدود سه هزار سال قدمت دارد و این کشف در تاریخ باستانشناسی ایران و جهان یکی از مهمترین اکتشافات علمی و از نادر ترین آثار تاریخی، دینی و هنری دنیای باستان به شمار میرود.
شیری تصریح کرد: این جام در حفاریهای انجام گرفته توسط رابرت دایسون در تابستان سال 1958 یافت و حدود 950 گرم وزن دارد و از طلا ساخته شده و به شکل ساغری با دیوارههای نسبتا زاویهدار است.
او اظهار داشت: همچنین این ظرف حدود 20 سانتیمتر ارتفاع و در قسمت لبه حدود 18 سانتیمتر قطر دارد که هم اکنون در موزه ملی ایران نگهداری میشود.
مدیر پایگاه ملی حسنلو نقده افزود: در راستای حفاظت از آثار ملی و میراث فرهنگی در سالهای 1395 تا 1399 با انجام مطالعه، مستندنگاری و گردآوری اطلاعات اشیاء منقول تاریخی و فرهنگی مکشوفه از محوطه تاریخی حسنلو، تعداد 69 قلم از اشیای موجود در موزههای باستانشناسی ارومیه، نقده و پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلو که عمدتا شامل ظروف سفالی، اشیای مفرغی و ادوات جنگی بوده در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید که از این حیث در جایگاه نخست آذربایجان غربی قرار گرفته است.
موزه پایگاه ملی حسنلو در سال 92 در جوار تپه تاریخی حسنلو احداث شده است که در حال حاضر محل نمایش 124 قلم از اشیای مکشوفه از این محوطه تاریخی بوده و همه روزه پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است. محوطه تاریخی حسنلو نیز در 80 کیلومتری ارومیه و 9 کیلومتری شهرستان نقده قرار دارد.
نظر شما