سرویس آذربایجان غربی- فرماندار سردشت با اشاره به فرایند طولانی مدت پروژه آبیاری تحت فشار ربط گفت:مدت زمان زیادی از اجرای این پروژه گذشته و هنوز به سرانجام نرسیده است و این چالش به عاملی برای بروز بی اعتمادی کشاورزان تبدیل شده است.
به گزارش کردپرس، «نژاد جهانی»در جلسه ای که به هدف بررسی عوامل موثر در تاخیر پروژه آبیاری تحت فشار ربط با حضور مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی در سالن جلسات فرمانداری سردشت برگزار شد، گفت: اجرای این پروژه جزو دغدغه های اساسی شهرستان است ودر یکسال گذشته مکاتبات وپیگیریهای انجام شده و با توجه به اینکه کشاورزان بهره بردار در مضیقه هستند باید هر چه سریعتر برای تکمیل آن اقدام گردد.
وی افزود: فرایند طولانی پروژه فراتر از بازه زمانی پیش بینی شده مطلوبیت و اثربخشی آن را کاهش داده ومنجر به اتلاف منابع و افول اعتماد و عدم توانمندی در پاسخگویی به مطالبات به حق شده است.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری سردشت، در این جلسه مطالعات نادرست اولیه، مدیریت ضعیف پروژه و تزریق اعتبارات نامنظم و قطره ای به عنوان عمده دلایل تاخیر طولانی مدت پروژه مطرح شد که نتیجه ی آن اتلاف منابع و تحمیل خسارت بر بخش کشاورزی شهرستان بوده است.
در این اثنا کوتاهی کشاورزان و عدم مشارکت آنها که ناشی از بی اعتمادی به توانمندی دستگاه متولی در تکمیل پروژه بوده، فرایند اجرای آن را طولانی تر کرده است.
همچنین در سال گذشته به دلیل قرارگیری ایستگاه پمپاژ پروژه مذکور در حریم سد و نیروگاه سردشت و مستغرق شدن آن، سد و نیروگاه برابر توافقات قبلی تعهد نموده که تجهیزات ایستگاه را در مکانی جدید جانمایی کند که این مسئله هم یکسال پروژه را به تعویق انداخته است.
از طرف دیگر باز پرداخت تسهیلات بانکی یکی از چالش های است که کشاورزان با آن روبرو بوده و خواستار تمدید مهلت سررسید تسهیلات هستند.
شایان ذکر است بانک کشاورزی تسهیلاتی به مبلغ ۴ میلیارد و ۶۱۲ میلیون ریال برای این طرح به ۶۱ نفر از کشاورزان پرداخت کرده که سررسید نهایی آن خرداد ماه سالجاری است.
ماحصل این جلسه این بود که حداکثر تا ۱۵ روز آینده جهاد کشاورزی تعمیر و رفع نواقصات شبکه را شروع و ۱۵ روز بعد از اینکه ایستگاه پمپاژ جدید را از آب نیرو تحویل گرفت آن را در اختیار کشاورزان قرار دهد.
عملیات اجرایی پروژه آبیاری تحت فشار ربط از سال ۷۹ شروع شده و با وجود اینکه ۵ میلیارد تومان هزینه در برداشته، تا کنون به بهره برداری نرسیده است.
با اجرای این پروژه ۳۸۰ هکتار از اراضی در چهار بلوک شامل روستاهای بالان، عثمان آباد، لیلانه و هندآباد تحت پوشش قرار می گیرند.
نظر شما