به گزارش کُردپرس،خرد شدن اراضی در متراژهای کمتر از یک هکتار باعث میشود تا امکان کشت در آنها محدود شود.هرچه سطح زمین کشاورزی گسترده تر و وسیع تر باشد از نظر تکنولوژی کاشت، داشت و برداشت امکان سرمایه گذاری بیشتری وجود دارد و میتوان شاهد افزایش میزان بهره وری در قالب سطح بود.امروز دلایل مختلفی وجود دارد که اراضی کشاورزی بین مالکان خرد شده و در آینده به واسطه انحصار ورثه اراضی خرد تر نیز میشوند.
در این باره سیدعلاءالدین خادم عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی معتقد است:خرد شدن اراضی تبدیل به یک معضل برای بخش کشاورزی کشور شده است و باید در قالب طرح و یا برنامه امکانی را فراهم کرد که اراضی خرد به صورت تعاونی و مشارکتی زیر کشت بروند.
یکی از راههای خردشدنزمینهای کشاورزی این است که امکان کشت اراضی خرد به صورت تعاونی و مشارکتی فراهم شود.میتوان در برخی از استانها به صورت پایلوت اراضی خرد را به صورت تعاونی و مشارکتی زیر کشت برد. در صورت یکپارچه شدن اراضی تحت هر برنامهای میتوان نسبت به افزایش بهرهوری و کشت مکانیزه اقدام کرد و برای پیشرفت در این مسیر امیدوار بود.
یکپارچه سازی اراضی
در حال حاضر یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در دستور وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد اما به دلیل وجود برخی مشکلات اقدامات آنها ملموس و چشمگیر نیست. در زمینه یکپارچه سازی اراضی کشاورزی اگر نیاز به اصلاح قوانین وجود دارد مجلس باید همکاری لازم را داشته باشد.خادم عضو کمیسیون کشاورزی معتقد است: شرایط موجود در بخش کشاورزی ایجاب میکند که اراضی به صورت یکپارچه مورد بهرهبرداری قرار بگیرند و این اقدام به نفع کشاورز و کشور است.
اما با این حال و با توجه به دغدغه وزارت جهاد و کشاورزی ما شاهد خردشدن هر روزه زمینهای کشاورزی و مختل شدن تولید محصولات کشاورزی هستیم که عمده آنبه دلیل مسائل ارثی است و تا راهکار مناسبی برای آن پیدا نشود،خطر کم شدن در حوزه توبید محصولات کشاورزی ادامه دارد.
نظر شما