آیا زور آمریکا به اروپا در قضیه برجام می چربد؟

سرویس ایران-سال هاست که اروپا تلاش می کند از زیر نفوذ سیاسی و اقتصادی ایالات متحده خارج شود اما سیستم عریض و طویل سلطه آمریکایی مانع آن شده و برجام‌ فرصت مناسبی است که این‌ تقابل به بوته آزمایش سپرده شود.

به گزارش کُردپرس ، آلمان برای ایجاد سیستم پرداخت مالی در راستای حفظ توافق هسته‌ای با ایران تلاش می کند و این در حالی است که شبکه مالی و بانکی در جهان بعد از دهه چهل و خاتمه یافتن جنگ جهانی دوم ، با هدایت آمریکایی ها و بر پایه دلار کانالیزه شد. بر این اساس اروپایی ها همواره احساس می کردند که سیستم یاد شده می تواند در مواقعی به آنها آسیب بزند. به عنوان مثال ماجرای تحریم های کوبا و همچنین ایران موجب شد این اتحادیه بیشتر به خطرات احتمالی تسلط آمریکا بر مبادلات بانکی جهان پی ببرد و بدنبال حفظ استقلال سیاسی و اقتصادی در مقابل ایالات متحده باشد.
در شرایط کنونی اروپایی در تلاش هستند به استقلال در مقابل آمریکا دست یابند.اروپا پس از خروج ایالات متحده آمریکا از برجام، موقعیت اقتصادی خودش را در خطر می بیند زیرا مشاهده می شود که سیستم بانکی و شرکت های اروپایی دچار مشکل شده و حتی در معرض تحریم های آمریکا قرار گرفته اند.بر این اساس پیشنهاد هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان با ارائه ایده ساخت شبه سوئیفت برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران بر مبنای سیستم پرداخت مالی مستقل از آمریکا را می توان در راستای مولفه های مذکور محسوب نمود اما نباید فراموش کرد که اقدامی دشوار است.خیلی از کشورهای جهان هراس دارند که سیستم های بانکی آنها توسط آمریکا تحریم شود و دچار ضرر و زیان شوند از این رو ایده و پیشنهاد اروپایی ها با اما واگر مواجه است.
در سوی دیگر به نظر نمی رسد پیشنهاد آلمانی ها به نتیجه مطلوب برسد زیرا تاریخ موارد مشابه زیادی را یادآور می شود.در مقابل این مهم باید به مسئله خودتحریمی و موضوع FATA نیز دقت شود. در واقع رد این مسئله به نفع ایران محسوب نمی شود و ابزاری در اختیار آمریکایی ها قرار می دهد که با فشار، مبادلات بانکی جمهوری اسلامی را زمین گیر کنند.
کد خبر 86542

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha