۱۳ آبان ؛ روز موعود فرا رسید!

سرویس ایران- ۱۳ ابان فرا رسید؛ روزی که مردم ایران به خیابان ها می آیند تا بر ضد سیاست های خصمانه آمریکا شعار دهند و در سمت دیگر، ترامپ هم شدیدترین نوع تحریم ها را علیه ایران اعمال می نماید.

به گزارش کُردپرس ، بالاخره پس از ۶ ماه از بازگشت برخی تحریم های آمریکا علیه ایران ، ۱۳ آبان، ضرب الاجلی که ترامپ تعیین کرده بود، فرا رسید.این روز به شیوه ی اتفاقی از سوی رژیم ترامپ انتخاب نشده ، بلکه بصورت‌ نمادین در تلاقی با تسخیر سفارت این کشور در سال ۵۸ در تهران ، به نوعی ضرب شست آمریکا به جمهوری اسلامی را نشان می دهد.در واقع آمریکا طی ۶ ماه گذشته سعی کرد اجماع جهانی علیه ایران‌ به وجود بیاورد و جهان را در برابر ایران‌قرار دهد اما دیپلماسی خارجی قوی و نظر مخالف همپیمانان‌آمریکا با یکجانبه گرایی ایالات متحده منجر شد که به جز اسراییل و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس هیچ کشوری با واشنگتن همراه نشود.هر چند در ماه های گذشته تاثیر تحریم ها بر اقتصاد ایران کشنده بوده اما هنوز واردکنندگان‌نفت از ایران به دنبال طرحی برای معافیت از تحریم های امریکا باشند امری که ترامپ و پومپئو هم بدان اذعان داشتند.

شل کن سفت کن به روش آمریکایی

از سویی ، مذاکرات سخت آمریکا در مورد تحریم های ایران ، بر اقتصاد نفت جمهوری اسلامی تاثیر گذاشته است. از سوی دیگر هشت کشور می‌توانند موقتا بدون نقض تحریم‌های ایران که طی چند روز آینده اجرایی می‌شوند، از ایران نفت وارد کنند . مایک پمپئو وزیر امور خارجه دیپلمات آمریکا گفت : هنوز هم هدف آمریکا صفر کردن صادرات نفت ایران است. اما به گفته تحلیلگران واقعیت این است با اوضاع آشفته عربستان سخت می‌توان اوضاع را در دست گرفت و خطر افزایش قیمت نفت را محدود کرد .رژیم ترامپ موضع سختی در برابر ایران گرفته است، در حالی که متحدان آن در اتحادیه اروپا همراهیش نمی کنند اما آن‌ها مصممند که به اقدامات‌خود ادامه دهند و درسی هم‌ به اروپا بدهند.

تکمیل تحریم ها و قیمت جهانی نفت

روز دوشنبه دولت آمریکا تحریم ها علیه معاملات ایران شامل نفت، گاز و موسسات مالی این کشور را آغاز میکند . بیش از 700 شرکت به لیست سیاه اضافه می‌شوند.‌از سویی آمریکا از به صفر رساندن‌صادرات صحبت به میان می آورد و از طرفی به دنبال دادن معافیت به برخی کشورها است.البته این معافیت ها راهی برای مدیریت تناقض موجود بین دو هدف دونالد ترامپ، یعنی پایین نگه داشتن قیمت نفت و همزمان حذف روزانه 2 میلیون بشکه نفت از بازار بی رونق فعلی است . گرچه یک نظرسنجی از طرف رویترز نشان داده که کشورهای اوپک در ماه اکتبر تولید نفت را به بالاترین حد از سال 2016 رسانده‌اند، ولی قیمت نفت خام برنت از ترس نبود نفت ایران و ونزوئلا به 86 دلار در هر بشکه رسید . این کمبود با تولید بیشتر عربستان و نفت شیل آمریکا جبران نمیشود. نفت آمریکا در تنگنای زیرساختی کوتاه‌مدتی قرار گرفته است .پیش بینی های کمتر تقاضا و ترس از رکود اقتصادی، فشار را کمی پایین آورده و قیمت نفت خام برنت را پیش از انتخابات میان دوره ای آمریکا در روز سه شنبه به 72 دلار در هر بشکه رسانده است . ولی معافیت ها هنوز هم نشان می دهند که دولت ترامپ آنقدرها هم که به نظر می‌رسد در برابر اعمال فشارهای خارجی ایمن نیست. هنوز از بسته معافیت ها خبری بیرون نیامده ولی طبق گزارش بلومبرگ معافیت ها شامل چین هند و ژاپن می‌شوند .

اعمال معافیت ها و بازی آمریکا

جدیدترین موضع آمریکا در دادن معافیت به مشتریان نفتی ایران دست کنگره برای مجازات عربستان به خاطر قتل روزنامه نگار جمال خاشقجی را باز می گذارد. قانونگذاران آمریکا در اواسط نوامبر به واشنگتن برمی‌گردند و تهدید کرده‌اند فروش تسهیلات نظامی آمریکا را متوقف و تحریم‌هایی اعمال می کنند . اگر چنین اتفاقی بیفتد، عربستان برای تلافی تولید نفت را کاهش میدهد . معافیت احتمالی ترکیه از تحریم‌های ایران جلوی آنکارا را برای افشای بیشتر دخالت عربستان در قتل خاشقجی می گیرد.

کد خبر 89359

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha