به گزارش کُردپرس،افزایش قیمت بلیت هواپیما قطعا بر صنعت گردشگری اثر داشته و باعث کاهش میل و رغبت گردشگران به سفر میشود و گردشگری را زمین گیر خواهد کرد.اگرچه افزایش قیمت بلیت هواپیما تاثیرات نامطلوبی بر صنعت گردشگری دارد و باعث کاهش گردشگری داخلی و خارجی میشود اما نمی توان وضعیت و شریط صنعت هوایی را نیز نادیده گرفت.تمامی مواد اولیه و قطعات هواپیماها وارداتی است و افزیش نرخ ارز نیز مزید بر علت شده بنابراین شرکتهای هوایی ناچار شدند قیمتهای خود را افزایش دهند.
در این رابطه ، 《لاهوتی》عضو فراکسیون گردشگری مجلس بیان کرد: هواپیماهای جدید هر 150 هزار ساعت به over hall نیاز دارند اما از آنجایی که سن هواپیماهای کشور بیشتر از 20 سال است این اقدام باید هر 50 هزار ساعت یکبار برای آنها انجام گیرد درنتیجه میزان مصرف سوخت و تعویض قطعات آنها هزینه بیشتری در بر می گیرد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه افزایش نرخ ارز مشکلات متعددی را برای صنعت هوایی ایجاد کرده و بایستی وزارت راه و شهرسازی راهی برای این مشکل بیاندیشد، اظهار کرد: مادامی که مشکلات صنعت هوایی کشور حل نشود نمیتوان برای گردشگر داخلی که به دنبال سفر با هواپیماست اقدامی انجام داد.
پروازهای چارتری
با این شرایط اگرچه افزایش قیمت هواپیما اجتنابناپذیر است اما این افزایش قیمت بایستی روال منطقی را طی کند تا منجر به عدم تمایل مسافران به پروازهای هوایی نشود. در همین حال نابسامانیهای موجود در پروازهای چارتری نیز به افزایش قیمت بلیت هواپیماها دامن میزند که در نتیجه مانعی در مسیر رونق گردشگری است. در پروزاهای چارتری قیمت ها سلیقه ای مشخص میشود به طور مثال در یک روز بلیت ها با قیمت های مختلف از 400 تا یک میلیون تومان عرضه می شود که نشاندهنده عدم نظارت دقیق است.
نباید به دلیل توجه به گردشگری صنعت هوایی را رها کرد دولت میتواند لایحهای برای حمایت از گردشگران داخلی در راستای جبران مسائلی همچون افزایش قیمت سفر تدوین کند تا به تصویب مجلس برسد در این صورت گردشگری داخلی نیز رونق پیدا کرده و اشتغال و درآمد پایدار ایجاد میشود.
نظر شما