به گزارش خبرگزاری کردپرس، نبیاله تبار در گفتوگو با کردپرس عنوان کرد: این جشنواره داستان کوتاه دفاع مقدس (جایزه ادبی یوسف) برای هشتمین دوره است که به صورت ملی برگزار میشود و مرحله استانی آن برای اولین بار است که در استان ایلام برگزار میشود.
وی افزود: حدود 48 اثر به دبیرخانه استانی جایزه ادبی یوسف رسید که پس از موضوعبندی به وسیلهی مسئول دبیرخانه به 2 داور بومی این جشنواره تحویل داده شد و پس از ارزیابی داوران از هشت نویسنده برگزیده اولین دوره استانی جایزه ادبی یوسف تقدیر به عمل خواهد آمد.
تبار در مورد جشنواره داستان دفاع مقدس توضیح داد: بیان وقایع دفاع مقدس، خالق آثاری خواهد بود که نویسندگان با آمیزش این وقایع با الگوها و معیارهای ارزشی، همزاد با سلایق و اختیارات نویسندگی در قالب واژههای ساده و شیرین جذابیت بیشتری برای این گونه ادبی ایجاد خواهند کرد تا در قالب داستان کوتاه حوادث و رویدادهای دفاع مقدس را ثبت و محفوظ بدارند.
وی درباره هدف این جشنواره گفت: در درجه اول هدف این جشنواره ثبت و ضبط وقایع دفاع مقدس در ایلام است و در مرحله بعد با ایجاد رقابت بین نویسندگان در خلق آثار دفاع مقدس، آثار برتر آنها را چاپ و نشر کرده و از طرفی باعث استعدادیابی و افزایش توان نویسندگان جوان شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اضافه شدن مرحلهی استانی به جایزهی ادبی یوسف را اقدامی مثبت میداند یا نه، بیان کرد: مهمترین فایده این کار اطلاعرسانی درست جشنواره بوده است چرا که قبلاً به صورت متمرکز این کار انجام میشد و خیلی از نویسندگان استان از برگزاری جایزه ادبی یوسف مطلع نمیشدند اما با دو مرحلهای شدن جشنواره، فراخوان آن با پوششی بیشتر به دست هنرمندان و نویسندگان میرسد و این عامل باعث رشد تعداد آثار شده است.
مسئول واحد ادبیات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان ایلام افزود: برگزاری جشنواره به صورت استانی باعث شده که حتی افراد نوپا و نوقلم تحریض شده و در این جشنواره آثار خود را شرکت دهند.
تبار خاطرنشان کرد: استانی شدن مرحله اول جایزه ادبی یوسف باعث ملموس شدن فضای دوران دفاع مقدس برای نویسندگان جوان و تازهکار شده و به پرورش استعداد نویسندگی آنها کمک زیادی کرده است.
نظر شما