به گزارش خبرگزاری کردپرس، دکتر راضی ناصری فر اعلام کرد: ایدز یک بیماری نوپدید و عفونی است که توسط ویروسی بنام HIV ایجاد میشود و سیستم ایمنی بدن و گلبولهای سفید را موردحمله قرار میدهد.
وی تصریح کرد: انجام آزمایش ایدز باید در جامعه نهادینه شود و همه باید بدانند اینگونه آزمایشها برای اطلاع از سلامتی آنان است چراکه گسترش بیماری ایدز ریشه در انکار و جهل دارد.
ناصری فر از انجام 4670 تست ایدز در استان خبر داد و گفت: باید نگرش جامعه نسبت به این بیماری تغییر کند و باید با آموزش این نگرش را اصلاح کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در مورد راههای انتقال ویروس ایدز، توضیح داد: بیماری ایدز از طریق سرنگ مشترک و وسایل تیز و برنده آلوده به ویروس، تماس جنسی با فرد مبتلا به ایدز، انتقال خون و فرآوردههای خونی و انتقال از مادر مبتلا به ایدز به فرزند منتقل میشود.
او گفت: در ایلام انتقال ایدز از راه فرآوردههای خونی صفر درصد است و در 6 ماهه نخست امسال بیش از 4670 تست ایدز توسط مرکز بهداشت استان انجامشده و مراکز مشاوره در استان آموزشهای تأثیرگذاری برای جلوگیری از انتقال بیماری انجام دادهاند.
ناصری فر با اشاره به اینکه در ایران، میزان ناقل بودن این ویروس و بیماری ایذر در افراد مبتلا، 31 درصد زنان و 69 درصد مردان هستند، گفت: زندانیان، فواحش، مصرف کنندگان مصرف مخدر بیشترین خطر ابتلا به این ویروس را دارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: بیماری ایذر درمان دارد اما درمان آن قطعی نیست ولی با مراجعه به مراکز درمانی می توان از سرایت و پیشرفت آن جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه 3 مرکز مشاوره ایذر در استان وجود دارد و 52 پاتوق مواد مخدر برای جلوگیری از سرایت ویروس HIV در استان نیز شناسنایی شده است، افزود: از مجموع 163 نفر ناقل این ویروس در استان در سال های اخیر، تنها در سال های 95 و 96، تعداد 23 مورد افراد ناقل ویروس HIV شناسایی شده است و تحت مراقبت های درمانی در مرکز DIC ایلام هستند که نشان می دهد تلاش برای شناسایی افراد ناقل این ویروس بیشتر شده است.
ناصریفر از استقرار اتوبوس انجام تست سریع در سطح شهر ایلام خبر داد و گفت: این مرکز سیار بهصورت رایگان به شهروندان خدمات ارائه میدهد.
وی اجتناب از رفتار جنسی ناسالم و پرخطر، عدم استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی و اطمینان از استریل بودن وسایل دندانپزشکی و استفاده از وسایل تیز و برنده یکبارمصرف در آرایشگاهها و مراکز حجامت، تاتو، خالکوبی و عدم مصرف قرصهای محرک و روانگردان و مواد مخدر را برای پیشگیری از این بیماری توصیه کرد.
نظر شما