به گزارش کرد پرس محمدصالح احمدی در جلسه ستاد زراعت استان که با محوریت کشت های انتظاری به شکل ویدیو کنفرانس با حضور مدیران و کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها تشکیل شد گفت: میانگین بارش در استان 199 میلی متر تا امروز بوده، که نسبت به سال گذشته 36 درصد و نسبت به بلند مدت 55 درصد افزایش داشته ایم.
وی با بیان اینکه بارندگی های مناسب و به موقع امسال باعث شده تمام سطح مزارع گندم استان به سطح سبز برسند افزود: مزارع گندم در بخشی ازمناطق گرم سیر استان تا مرحله پنجه زنی هم رفته است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه کشت های پاییزی مثل گندم، جو و کلزا به صورت کامل در استان انجام شده اذعان کرد: 592 هزار هکتار گندم در استان کشت شده و امیدورایم با تلاش همکاران جهاد کشاورزی و همراهی و همکاری بهره برداران ، رکورد دوم تولید گندم کشور را در سال آینده حفظ کنیم.
وی در خصوص کشت کلزا در استان اذعان کرد: 4 هزار هکتار برنامه ابلاغی برای استان داشتیم که با تلاش کارشناسان پهنه ها و همراهی خوب کشاورزان توانسته ایم تا اکنون 3561 هکتار کلزا کشت کنیم.
احمدی از پیش بینی تولید 10هزار تن کلزا در سال آینده خبر داد و اضافه کرد: این میزان از تولید در مقایسه با سال زراعی گذشته(۹۷-۹۶) رشد دو برابری را خواهد داشت .
وی با تاکید بر اینکه باید کود مورد نیاز کلزا کاران در زمان مناسب در اختیار آنها قرار گیرد تاکید کرد: تا اکنون در 855 هکتار از مزراع کلزا مبارزه با علف های هرز انجام شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان؛ به کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی توصیه کرد که به صورت مداوم از مزارع کلزا بازدید به عمل آورند و در صورت مشاهد «آفت شته مومی» مبارزه های لازم را به عمل آورند.
احمدی از انتقال آخرین یافته های تحقیقاتی بخش کشاورزی به مزارع کشاورزان خبر داد و تصریح کرد: پروژه امنیت غذایی ایران- ایکاردا در این مسیر بسیار خوب و موفق عمل کرده است.
وی با بیان اینکه 537 هزار تن بذر اصلاح شده جو در اختیار کشاورزان قرار گرفته افزود: تا اکنون 29 هزار هکتار جو در مزارع استان کشت شده که از این میزان حدود 5 هزار هکتار در مزارع آبی و مابقی در دیمزارهای استان کشت شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: کارشناسان پهنه در کوتاه ترین زمان نسبت به ثبت مشخصات و اطلاعات مزارع گندم و جو استان درسامانه پهنه بندی اقدام کنند و نسبت به پیگیری تامین وحمل کودمورد نیاز کشاورزان با اولویت گندم کاران و جوکاران استان اقدام کنند.
احمدی خاطر نشان کرد: تا اکنون 440هکتار ماشک علوفه ای در دیم زارهای استان کشت شده است و به کشاورزان توصیه می کنیم که در سال آتی ماشک علوفه ای را در تناوب با گندم کشت کنند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گفت : سهمیه کودی استان در سال جاری 94 هزار تن بوده که تا اکنون بیش از 51 هزار تن آن جذب و در بین کشاورزان استان توزیع شده است.
وی از کارشناسان و مسئولین مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها خواست که با فعال کردن کارگروه های نظارتی کار رصد و پایش توزیع کود را به خوبی انجام دهند و با استفاده از صدور حواله کود مورد نیاز کشاورزان را تامین کنند.
افزایش عملکرد 3 برابری کشت انتظاری نخود در مقایسه با کشت بهاره
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: با توجه به تجربیات سال های گذشته و پایش مزارع نخود استان، به این نتیجه مشهود است که کشت انتظاری نخود در مقایسه با کشت بهاره، میزان تولید را تا 3 برابر افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه کشت انتظاری در سال های خشک می تواند بسیار در میزان تولید تاثیرگذار باشد افزود: از ابتدای آذرماه کشت انتظاری نخود در استان شروع شده و تا بهمن ماه هم می توان کشت را ادامه داد.
وی به کارشناسان پهنه های کشاورزی توصیه کرد که در روزهای پیش رو با کم شدن بارندگی ها و مساعد شدن زمین ها، کشت انتظاری را از سر بگیرند و امیدواریم به برنامه ابلاغی وزارت برسیم.
احمدی میزان برنامه ابلاغی کشت نخود برای استان کردستان را کشت 12 هزار هکتار عنوان کرد و تاکید کرد: از تجربیات و دانش علمی حاصل شده در مزارع پروژه امنیت غذایی ایران-ایکاردا برای کنترل علف های هرز در مزارع نخود استفاده می کنیم.
وی از تامین بذرهای اصلاح شده نخود برای کشت های انتظاری استان خبرداد و تصریح کرد: تاکنون ۱۰۰ تن بذور اصلاح شده نخود ارقام خارجی وداخلی را به استان وارد کرده ایم .که امیدواریم با اجرای مزارع pvs وایجاد مزارع الگویی به پتانسیل های خوب این ارقام در استان برسیم.
نظر شما