به گزارش کردپرس، فابریک بلانشه کارشناس و تحلیل گر برجستۀ مسائل سوریه معتقد است ارتش ترکیه به تهدیدهای رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور جامۀ عمل پوشیده و به زودی عملیات نظامی خود را در شمال سوریه آغاز خواهد کرد.
بلانشه که یکی از تأثیر گذارترین تحلیل گران مسائل سوریه و متخصص مسائل شمال سوریه است، در گفتگو با پایگاه خبری – تحلیلی احوال گفت منبج یا مناطق شرق رودخانۀ فرات می توانند هدف این عملیات نظامی باشند.
دانشیار دانشگاه لیون فرانسه گفت شش ماه پس از توافق ترکیه – ایالات متحده بر سر نقشه راه منبج، شهری در شمال سوریه که باعث سوء تفاهم وتنش بزرگی در روابط آنکارا – واشنگتن شد، ایالات متحده هنوز تعهدات خود را در قبال ترکیه به انجام نرسانده است.
بلانشه گفت شهری با اکثریت عرب، مانند تل ابیض (گری سپی) بسیار محتمل است که هدف این حملۀ نظامی واقع شود، و ایالات متحده نیز برای جلوگیری از این عملیات نظامی نمی تواند کار زیادی از پیش ببرد.
بلانشه معتقد است، علی رغم درخواست کردهای سوریه، ایالات متحده نمی تواند برای مقابله با حملات هوایی ارتش ترکیه، در شمال سوریه منطقۀ پرواز ممنوع ایجاد کند.
روز چهارشنبه اردوغان اعلام کرد کشورش برای حمله به شرق فرات آماده است و به زودی سومین عملیات نظامی خود را در خاک سوریه آغاز خواهد کرد. در همین حال تحرکات نظامی ارتش ترکیه در امتداد مرزهای سوریه به شدت افزایش یافته است و احتمال آغاز قریب الوقوع حمله را افزایش می دهد.
هدف از این عملیات احتمالی بیرون راندن نیروهای کرد سوری یگان های مدافع خلق (YPG) از این مناطق است. حکومت ترکیه این گروه را، که نزدیک ترین متحد ایالات متحده در بحران سوریه است، از شاخه های حزب کارگران کردستان (PKK) و گروهی تروریستی می داند و همواره از آمریکایی ها می خواهد از حمایت آن دست بردارند.
این در حالی است که وزارت امور خارجۀ ایالات متحده هر گونه اقدام نظامی در شرق فرات را، به ویژه چون نیروهای آمریکایی در آن حضور دارند، «غیر قابل قبول» خوانده است.
سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایالات متحده در این باره گفت: «اقدام نظامی یک جانبه در شمال سوریه از سوی هر طرفی که باشد، به ویژه به این خاطر که پرسنل ایالات متحده در آنجا یا در نزدیکی آن حضور دارند، جای نگرانی عمیقی است. ما هر گونه اقدام نظامی را غیر قابل قبول می دانیم.»
آمریکا از تأثیر منفی چنین حمله ای بر ادامۀ مبارزه با دولت اسلامی عراق و شام (داعش) نگران است. سخنگوی وزارت خارجۀ این کشور در این باره نیز گفت: «عملیات علیه داعش هنوز به پایان نرسیده است. نیروهای ائتلاف به صورت تنگاتنگ با ارتش دموکراتیک سوریه همکاری می کنند و آنها در بحبوحۀ عملیاتی تهاجمی علیه داعش در میانه های درۀ رود فرات هستند. ارتش دموکراتیک سوریه از شرکای متعهد ما در نبرد با داعش می ماند و ما نیز مصمم هستیم برای تضمین شکست کامل داعش با آنها همکاری کنیم.»
با وجود این، به نظر می رسد ایالات متحده در مقابل احتمال حملۀ ترکیه به مناطق تحت کنترل «شرکای متعهد» خود در شمال سوریه، موضعی چندان جدی اتخاذ نکرده و تنها به ابراز نگرانی بسنده کرده است.
بیشتر بخوانید:
آمریکا: اقدام نظامی یک جانبه در شرق فرات قابل قبول نیست / ایلهان تانر
نظر شما