به گزارش کرد پرس، حامد قادرزاده در مراسم رونمایی از جایزه قلم هه ژار، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این مراسم در دانشگاه کردستان، گفت: برگزاری جایزه قلم هژار، بزرگداشت شخصیتی است که همه زندگی خود را از طریق زبان و ادبیات برای خدمت به مردم اختصاص داده است.
وی با اشاره به برخی ویژگی های آثار و کتب ماموستا هه ژار، افزود: برگزاری این جایزه به منظور حفظ زبان و ادبیات کردی و تقدیر از کسانی است که در این زمینه خدمت کرده و همچنین ترغیب دیگران به استفاده از این زبان و حفظ آن است.
رئیس دانشگاه کردستان با توجه به اینکه آثار این استاد ارزشمند تنها به زبان کردی نبوده و قلم وی در خدمت به زبان فارسی هم همواره فعال بوده، از همه کسانی که در زمینه زبان و ادبیات کردی مشغول به فعالیت هستند، دعوت کرد تا آثار خود با هر زبانی در رابطه با موضوعات مربوطه به دبیرخانه جایزه ارسال کنند.
بازگرداندن مرجعیت علمی مطالعات کردی به کردستان ایران
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان نیز در این مراسم از آغاز پذیرش آثار برای شرکت در جایزه قلم هه ژار همزمان با رونمایی از آن خبر داد و بیان کرد: دریافت آثار تا ۲۰ بهمن ادامه خواهد داشت.
یادگار کریمی با اشاره به اینکه بیش از ٨ سال برای برگزاری این جایزه تلاش و پیگیری صورت گرفته است، اظهار کرد: از همه نخبگان داخل و خارج از دانشگاه که سالهاست برای برگزاری این جایزه تلاش می کنند، کمال تشکر را دارم و امیدواریم برای سالهای سال این جایزه ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: در نخستین مرحله از برگزاری این جایزه محدودیتی برای زمان انتشار آثار ارسالی در نظر گرفته نشده و جایزه تنها ویژه کتاب خواهد بود و مقاله و آثاری از این دست را نمی توان در جایزه راه داد.
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان یکی از اهداف این جایزه را بازگرداندن مرجعیت علمی مطالعات کردی به کردستان ایران دانست و یادآور شد: پذیرای آثار از سراسر دنیا و به زبان های مختلف هستیم و محدود به داخل کشور نخواهیم بود.
کریمی با اشاره به ساختار جایزه، گفت: رئیس جایزه به صورت حقوقی رئیس دانشگاه است و شورای سیاست گذاری، کمیته اجرایی و کمیته علمی نیز ساختار کلی این جایزه را تشکیل می دهند.
وی اظهار کرد: آثار دریافتی در سه محور عمومی برای آثار ادبی به زبان کردی، تحقیقات و پژوهش زبان شناسی و بینارشته ای همچون جامعه شناسی، هنر و موسیقی و ... قابل پذیرش خواهد بود.
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه دریافت آثار از امروز آغاز شده و تا ۲۰ بهمن ادامه خواهد داشت، افزود: با توجه به اینکه مرحله اول جایزه است و پیش بینی می شود آثار زیادی شرکت داشته باشند، از شرکت کنندگان می خواهیم ارسال آثار خود را به لحظات پایانی موکول نکنند.
کریمی ادامه داد: این اطمینان را به شرکت کنندگان خواهیم داد که جایزه به اثر تعلق می گیرد و ارتباطی با صاحب اثر ندارد و داوری کاملا به صورت آکادمیک صورت خواهد گرفت.
جایزه قلم هه ژار شایسته نویسندگان کرد است
ماجد مردوخ روحانی از اعضای سیاست گذاری جایزه قلم هه ژار نیز در این آیین به بیان ویژگی های آثار ارزشمند ماموستا هه ژار پرداخت و راه اندازی جایزه قلم هه ژار را شایسته و برازنده این نویسنده کرد دانست.
وی هدف از برگزاری این جایزه را ترغیب نویسندگان به نوشتن با زبان کردی و حفظ این زبان دانست و از نویسندگان و اصحاب قلم خواست تا با شرکت در این جایزه موجبات تداوم آن را برای سالهای سال فراهم کنند.
همچنین صلاح الدین آشتی از اعضای سیاست گذاری جایزه قلم هه ژار نیز در ادامه بیان کرد: در مرحله نخست از برگزاری جایزه قلم هه ژار محدودیت زمانی برای چاپ کتب تعیین نشده تا افرادی که صاحب آثار فاخری و خواستار شرکت در جایزه هه ژار هستند، بی بهره نمانند.
وی گفت: انتظار داریم بزرگترین اندیشمندان، نویسندگان، شاعران و هنرمندان در سراسر دنیا دعوت ما را پذیرفته و در این جایزه شرکت داشته باشند.
آشتی چند بعدی بودن این نویسنده شهیر را موجب راه اندازی جایزه ای تحت این عنوان دانست و افزود: وی از شعر تا ترجمه و تالیف، صاحب آثاری فاخر و بی مانند است که نمی توان با هیچ اثری مقایسه کرد و همین موجب نام و آوازی ابدی وی شده و این جایزه نیز به همین منظور راه اندازی شده است.
نظر شما