به گزارش کردپرس، نمایشگاه عکس های تاریخی دیواندره و نسخ خطی هورامی کردستان با حضور معاون اقتصادی استانداری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع و گردشگری، روسا و معاونین دانشگاه کردستان در دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان افتتاح شد.
این نمایشگاه به مدت یک هفته از 24 آذر ماه در دانشکده هنر و معماری بر پا است. عکس های تاریخی دیواندره توسط محقق و پژوهشگر سیف الله کرمی و نسخ خطی توسط مظهر ادوای جمع آوری و در این نمایشگاه به نمایش در آمده است.
مظهر ادوای در آئین افتتاحیه عکس های تاریخی و نسخ خطی هورامی کردستان (دیواندره و هورامان) که در آمفی تئاتر دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان برگزار شد، گفت: بیشتر عکس های این نمایشگاه مربوط به دیواندره بوده و در کنار آن نیز عکسهایی از سقز، سنندج و هورامان نیز نمایش داده شده است.
به گفته ادواری، این عکسها مربوط به سبک زندگی مردمان عشایر، روستایی، اقلیتهای دینی به خصوص مسیحیف یومی و ... بوده که بیشتر در مورد زندگی، آموزش و تحصیلشان در این نمایشگاه مطالبی ارائه خواهد شد.
این دانشجوی دکتری تاریخ ایران اسلامی با اشاره به مشاهیر کردستان، تصریح کرد: یکی از مهمترین کارهایی که نیاز است در حوزه تاریخ و فرهنگ استان انجام شود رصد اخبار است و اگر نکته ای به ذهنمان می رسد آن را یاداشت کنیم زیرا بعدها در این حوزه بسیار مفید خواهد بود.
وی افزود: تا کنون ۲۶ تن از مشاهیر ایرانی در حافظه جهانی یونسکو ثبت شده است، ۱۰ اثر در میراث معنوی یونسکو از ایران ثبت شده، ۷ اثر در حافظه جهانی و ۱۱ اثر در زیست کره یونسکو به ثبت رسیده و متاسفانه تا کنون هیچ اثر از کردستان در این لیست قرار نگرفته است.
به گفته برپا کننده این نمایشگاه، نخستین اثری که میخواهیم ثبت کنیم، منظر تاریخی و فرهنگی اورامان است که جدای از این یک میراث معنوی بوده و امیدواریم بتوانیم آن را ثبت کنیم.
ادواری با اشاره به کنگره مشاهیر کردستان، بیان داشت: با دعوت از چهره های ملی و بین المللی در این کنگره در هرچه باشکوه تر برگزار کردن این همایش تلاش و کنیم تا یکی از مشاهیرمان در حافظه یونسکو ثبت جهانی شود و تنها محدود به برگزاری چنین مراسمهایی نباشیم و هدف بزرگترمان ثبت مشاهیرمان باشد.
وی افزود: با توجه به وجود دانشمندان بزرگ در کردستان می توان تعداد بسیاری از این دانشمندان را ثبت و جوائز بین المللی سالانه به نام آنها ارائه کرد و اگر پرونده وآثار آنها را به یونیسکو ارسال کنیم، بدون دفاع از آنها میتوانیم این مشاهیر را به ثبت جهانی در حافظه یونیسکو برسانیم.
نظر شما