انگیزه درونی عاملی برای موفقیت در پژوهش است/ باید از نتایج پژوهش ها استفاده شود

سرویس کردستان- پژوهشگر جوان بانه ای می گوید: انگیزه بیرونی برای انجام پژوهشها و تحقیقات وجود ندارند تنها عامل موفقیت یک پژوهشگر انگیزه دورنی او است.

به گزارش خبرنگار کرد پرس تعلیم و تربیت مبنای توسعه هرکشوری است و اموزش و پرورش نیز سنگ بنای بازسازی هر کشور است و مبنای توسعه فرهنگی نیز تحت تاثیر مسائل اموزشی است که پژوهشگران این حوزه نقش مهمی در توسعه اموزشی و فرهنگی دارند یکی از پژوهشگران حوزه آموزش، تعلیم و تربیت در بانه سامان صالحیان است که در زمینه اموزشی فعالیت های زیادی انجام داده و پژوهش های او به عنوان پژوهشگر برتر استانی و کشوری انتخاب شده است.

پژوهش های برگزیده

پژوهشگر جوان بانه ای در گفت وگو با خبرنگار کرد پرس می گوید: کار تحقیق و پژوهش را با همکاری یکی از استادانم در دانشگاه آغاز کردم و نخستین مقاله من در همایش ارزیابی کیفیت نظام های دانشگاهی به صورت پوستر انتخاب شد و این نخست گام برای انجام پژوهش های دیگر شد.
سامان صالحیان می افزاید: در سال 94 به عنوان پژوهشگر برتر استانی انتخاب شدم و بیشتر پژوهش های من در زمینه معلم و آموزش ابتدایی است و در سال 95 هم بار دیگر به عنوان پژوهشگر برتر استانی انتخاب شدم.

وی اظهار داشت: در همایش تریبت سیاسی و اجتماعی 2 مقاله من در زمینه تربیتی چاپ شد و در همایش ملی تربیت یک مقاله ام چاپ شد و یک مقاله با عنوان فناوری اطلاعات و تاثیر آن بر روند تعلیم و تربیت دانش آموزان در یک مجله خارجی چاپ شد و مقاله ای دیگر به عنوان تربیت سیاسی و اجتماعی در همایش ملی و محلی چاپ شد که همه این فعالیت های باعث شد سال 95 بار دیگر به عنوان پژوهشگر برتر کشور انتخاب شدم.

وی اضافه می کند: در دی ماه سال 95 برای دفاع از فعالیت های پژوهشی به یزد رفتم و تنوانستم رتبه برتر کشوری را کسب کنم و در جایزه ملی ناصر خسرو نقدی تحلیلی بر موضوع گردشگری در بانه نوشتم در این مقاله چالش های گردشگری در بانه را بررسی کردیم که رتبه نخست کشوری را کسب کردم.

صالحیان می گوید: در سال 94 در نهمین جشنواره ملی بهار نقد تحلیلی بر عملکرد نخبگان و دولت با استفاده از پرسش نامه های محلی در قالب یک پژوهش بررسی کردم که به عنوان مقاله برگزیده کشوری انتخاب شد.

وی ادامه می دهد: در سال 95 به عنوان معلم پژوهشگر برتر استان انتخاب شدم و در سال 96 کار پژوهشی در زمینه دانش اموزان بزهکار با عنوان تاثیر روش های تدریس فعال بر سازگاری اجتماعی دانش آموزان انجام دادم که ایفا نقش و روش های تدریس فعال نقش مهمی در کاهش بزهکاری دانش آموزان داشته و این دانش اموزان به لحاظ سازگاری اجتماعی متحول کرد و به عنوان پژوهش برتر در استان مقام نخست را کسب کرد و در مرحله کشوری انتخاب نشد.

این پژوهشگر جوان بانه ای اظهار داشت: این مقاله به همایش جایزه دوسالانه دکتر علی اکبر شعاری نژاد که به چهره های شاخص در تعلیم و تربیت در 2 بخش مقالات مبتنی بر پژوهش و مقالات مبتنی بر تجربه های زیسته برگزار می شود در بخش مقالات مبتنی بر پژوهش به عنوان مقاله برگزیده کشوری انتخاب شد.

نبود حمایت مالی

وی در بخش دیگری از سخنانش به انگیزه درونی و بیرونی انسان در تحقیق و پژوهش اشاره کرد و می گوید: انگیزه درونی عاملی برای پژوهشگری است و تاکنون هیچ ارگانی از ما درخواست بازخورد مقالات را نکرده و مشوق من در تحقیقات نشدند.

صالحیان با بیان اینکه پژوهشگر نیازی به تبریک گفتن ندارد می افزاید: پژوهش ها حاصل کار مستمر و طولانی مدت است باید از مطالب آنها بهره گیری شود که مشقی برای انجام پژوهش های دیگر شوند.

وی خاطر نشان می کند: انگیزه بیرونی برای انجام تحقیقات پژوهشی نداریم و حمایت از پژوهش که تولید فرآیند علم است بسیار ضعیف است و هزینه بسیاری از پژوهش ها را خودم پرداخت می کنم و تنها بازخورد مسئولان اهدای لوح تقدیر بوده است.

این معلم می گوید: انجام هر پژوهش حداقل هفت ماه تا یکسال زمان نیاز دارد که نیاز به آرامش فکری و منابع مالی دارد اما بودجه ای برای انجام پژوهش به پژوهشگران پرداخت می شود هزینه چاپ برگه های آنها را تامین نمی کند.

نبود امکانات

وی با بیان اینکه مشکلات در بانه نسبت به شهرهای دیگر بیشتر است اظهار می کند: برای انجام برخی تحقیقات در بانه امکانات وجود دارند به عنوان مثال اگر پژوهشگری بخواهد زمینه روانشناسی تحقیق کند در بانه یک آزمایشگاه روانشناسی وجود ندارد و عملا انجام کارهای تحقیقی در این زمینه در بانه غیر ممکن است.

صالحیان نبود امکانات و نبود مراکز پژوهشی را مهترین مشکلات پژوهشگران در بانه عنوان می کند و می افزاید: در بانه چند سال یک بار همایش برگزار می شود و فرصت برای بروز استعداد های محلی کمتر فراهم می شود.

وی می گوید: تاکنون موانعی به لحاظ ساختاری و سازمانی برای انجام پژوهشهای من ایجاد نشده اما به لحاظ امکانات با مشکل مواجه شدیم.

این پژوهشگر تاکید می کند: باید در مورد بومی سازی دانش های پژوهشی تحقیق شود چراکه نقش مهمی در روند پیشرفت آموزش و تربیت می گذارد.

خبرنگار: زینب طلائی

کد خبر 101795

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha