به گزارش کردپرس، باقرزاده، رئیس حوضه آبریز دریاچه ارومیه در نشست چالشها و مشکلات بخش آب حوضه آبریز دریاچه اظهار داشت: متاسفانه در فضای مجازی به گونه ای نشان داده می شود که وزارت نیرو به منابع آبی زیادی دسترسی دارد ولی آن را رها سازی نمی کند.
او تاکید کرد: طی بازدید های انجام شده مشخص شد کاهش چشمگیر جریانهای ورودی به سدها و به تبع آن کاهش حجم مخازن بوده و با در نظر گرفتن وضعیت موجود نمی توان به راحتی برای رهاسازی آب تصمیمی گرفت.
رئیس حوضه آبریز دریاچه ارومیه افزود: برای انجام این امر مسائلی من جمله تداوم تنش آبی و نیاز به آب شرب در منطقه را نیز باید درنظر گرفت.
باقرزاده اظهار داشت:در کوتاه مدت آنچه حائز اهمیت است برنامه ریزی بسیار دقیق ، با کمترین هزینه برای گذر از تنش موجود بوده و لازمه این امر همکاری کلیه ذینفعان اعم از بخش کشاورزی، بخش صنعت، بخش شرب و سایر بخشها است چرا که جامعه باید احساس نماید که در سال خشک قرار داریم و ملاحظات و صرفه جویی های لازم را انجام دهند.
او با اشاره به برنامه های وزارت نیرو در خصوص صرفه جویی گفت: لازم است این برنامه ها ورویکردها در بلند مدت اصلاح و بهره وری بالا برود به نحوی که از توسعه سطحی کشاورزی در منطقه، ایجاد باغات و مزارع غیر مجاز وب رداشت های غیرمجاز جلوگیری شود.
رئیس حوضه آبریز دریاچه ارومیه بیان کرد: در این خصوص لازم است جهاد کشاورزی نیز در بروز سازی و ایجاد سیستمهای نوین آبیاری سرعت عملش را بالا برده و اقداماتی که درمصوبات ستاد احیا نیز به آن اشاره شده با سرعت بیشتر به پیش رود.
او تصریح کرد: در آینده سعی خواهد شد با ایجاد کمسیون حوضه آبریز دریاچه ارومیه ذینفعان منطقه را پای کار آورد و مسئولیتها و اختیارات آنها را در تداوم دستاوردهایی که ستاد احیا داشته عملیاتی نموده و از تجارب خوب و بد کسب شده در سنوات گذشته بتوانیم رویکرد های خوبی را جایگزین نماییم.
به گزارش کردپرس، رئیس حوضه آبریز دریاچه ارومیه با حضور در استان آذربایجان غربی و کردستان از سدهای چراغ ویس استان کردستان و سد بوکان وبرخی از پروژه های شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی در راستای احیای دریاچه ارومیه بازدید کرد.
نظر شما