بە گزارش کردپرس، فرد یا افرادی معلوم الحال، امروز ۲۹ آذر ماه اقدام به تخریب سنگ مزار استاد حسن زیرک، هنرمند برجسته موسیقی کردی کرده و سنگ مزار این هنرمند را شکستهاند.
این حرکت توهینآمیز باعث جریحەدار شدن احساسات علاقهمندان به فرهنگ و موسیقی شدە است.
لازم است نهادهای مسئول با جدیت عامل یا عاملان این اقدام ناشایست را شناسایی و مجازات کنند.
چند سال پیش نیز معلوم الحالان در مهاباد بە سنگ مزار استاد محمد ماملی و همچنین تندیس استاد هژار موکریانی تعرض کردە بودند.
استاد «حسن زیرک»، هشتم آذر سال ١٣٠٠ خورشیدی در روستای «هه رمیله» بوکان متولد شد.
او کارش را در رادیو بغداد شروع کرد، سال های ۳۱ و ۳۲ به ایران بازگشت مجموعه کارهای خوبی در رادیو تهران ضبط کرد. سپس در سالهای ۴۱ و ۴۲ به کرمانشاه آمد و در رادیو کرمانشاه با هنرمندانی چون استاد "مجتبی میرزاده" و استاد "عبدالصمدی" مجموعه آثاری را ثبت و ضبط کردند.
استاد همچنان در پنجاه و دومین سالروز وفاتش در عرصه آواز و موسیقی بی رقیب است. کسی از او بیش از هزار ترانە بە یادگار ماندە و آثارش منبع الهام هنرمندان کرد و غیر کرد است.
استاد «حسن زیرک» سال ١٣٥٠در پی ابتلا به سرطان کبد در بیمارستان بوکان بستری شد و یک سال بعد در پنجم تیر ۱۳۵۱، در سن ٥٣ سالگی در زادگاهش بوکان درگذشت. در آن زمان رادیو لندن اعلام کرد: «یگانه هنرمند مردم کرد، در بوکان درگذشت».
کاوه فقیه زاده، رهبر اکستر فیلارمونیک موکریان پیشتر به کردپرس گفتە بود: ما مدیون استاد حسن زیرک هستیم چرا که ضمن حفظ فولکلور کردی، مخزن ملودی بوده و او ۵۰ تا ۶۰ درصد ملودی هایش را خودش ساخته است. البته اگر استاد به صورت علمی موسیقی را فرامی گرفت و بر روی کاغذ می آورد، معتقدم در موسیقی کردی یک "باخ" متولد می شد.
امروزه بسیاری از موزیسین های کردستان معتقداند؛ استاد حسن زیرک اعجوبه ای بوده که انکار نمی شود و می گویند: «چه خوب که کردها حسن زیرک دارند. اگر زیرک نبود، سرنوشت موسیقی کردی چه می شد؟»
نظر شما