به گزارش کردپرس، صلاح محمدی سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سردشت در گفت و گو با فارس اظهار داشت: قرارداد مطالعات طرح جامع گردشگری حوزه سد سردشت با یکی از شرکتهای خصوصی آمایش سرزمین منعقد شده و اجرای این طرح آغاز شده است.
وی افزود: مطالعات این طرح و ایجاد مجتمعهای گردشگری در حریم درجه سه سد سردشت خواهد بود.
محمدی ادامه داد: در صورت عملیاتی شدن این طرح پروانههای بهرهبرداری به مجتمعهای گردشگری که اقدام به ایجاد تصفیه خانه مجزا کرده و هیچگونه آلودگی برای سد نداشته و شرایط زیست محیطی را به صورت کلی رعایت کنند واگذار میشود.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع و گردشگری سردشت بیان کرد: در این رابطه جلسات هماهنگی با فرماندار شهرستان، معاونت اجرایی سد و نیروگاه سردشت و کارشناسان طرح جهت تعیین اهداف خرد و کلان برگزار شد و بازدیدهای میدانی هم از منطقه صورت گرفته است.
محمدی تصریح کرد: تحلیل وضع موجود شامل امکانات و تنگناها به منظور ارایه پیشنهاد و رفع مشکلات و همچنین بررسیهای زیست محیطی، زمین شناسی، وضعیت مالکیت اراضی و نحوه دسترسی سایت های گردشگری از قابلیت های مطالعاتی این طرح بوده که در راستای توسعه گردشگری شهرستان خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه طرح مطالعات و تهیه طرح جامع گردشگری اراضی پیرامون سد سردشت با اعتبار اولیه ۶۰۰ میلیون ریال آغاز شده، اضافه کرد: در این طرح مطالعاتی به بررسی ویژگیهای اجتماعی و فرهنگی شهرستان در محلهای ایجاد سایت گردشگری پرداخته میشود همچون بررسی جمعیت و پراکندگی آن، تحلیل شاخصهای جمعیتی، ساختار قومی و فرهنگی صنایع دستی است و در بخش اشتغال هم الگوی معیشت مردم و ویژگیهای بخش اقتصادی مدنظر قرار میگیرد.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع و گردشگری سردشت در رابطه با اقتصاد گردشگری اراضی مورد مطالعه گفت: بررسی دورههای زمانی با فصول گردشگری، خصوصیات و ویژگیهای گردشگران، بررسی نیازهای آنها، نظر نهادها و ارگانهای ذیربط در خصوص ارایه خدمات واگذاری زمین، بررسی وضعیت سرمایه گذاری در زمینه زیرساختها از دیگر موارد مطالعاتی طرح است.
گفتنی است؛ سد سردشت خاکی دارای ۳۰ کیلومتر طول بوده و همچنین دارای نیروگاه ۱۵۰ مگاواتی است که از آب ذخیره شده در پشت این سد، آب شرب شهرهای سردشت و ربط تامین میشود و بخشی نیز برای آبیاری اراضی پایین دست اختصاص پیدا میکند.
نظر شما