به گزارش کردپرس، اسمعیل کریم زاده در نشست تخصصی زیست فن آوری و استراتژی های نوآورانه در ارومیه اظهار داشت: رشد فزاینده جمعیت و افزایش تقاضا برای مواد غذایی موجب شده تا در راستای تامین امنیت غذایی مردم در بخش کشاورزی و افزایش راندمان تولید محصولات، نیازمند استفاده از علوم فناورانه و استراتژی های زیست فناوری باشیم.
کریم زاده با اشاره به برخی سیاست ها و راهبردهای اجرایی ایمنی زیستی تصویب شده در این بخش که مرتبط با جهاد کشاورزی است، افزود: تضمین بهره برداری از فواید فن آوری زیستی جدید ، نیازسنجی و برنامه ریزی برای توسعه تولید و صادرات محصولات تغییر یافته ژنتیکی برمبنای ملاحظات اقتصادی و اجتماعی ضروری است.
وی تصریح کرد: تاکید بر تولید محصول از منابع داخلی و خودکفایی با استفاده از ظرفیتهای موجود، تقویت زیرساختهای لازم برای تولید محصولات، واردات و صادرات همان محصولات مورد نیاز، تسهیل و تسریع و یکپارچه سازی فرایند صدور مجوز تولید و بستر سازی محصولات تغییر شکل یافته ژنتیکی از اهم سیاستها و راهبردهای قانون ایمنی زیستی است.
وی با اشاره به حمایت از بومی سازی دانش فنی محصولات تغییر شکل یافته ژنتیکی، گفت: افزایش بهره وری از منابع پایه با استفاده از فن آوری های جدید زیستی و بهره مندی از آخرین دستاوردهای جهانی از دیگر راهبردهای مرتبط با جهاد کشاورزی است که تحقق همه این عوامل نیازمند همکاری و هماهنگی بین بخشی است.
کریم زاده ادامه داد: زیست فن آوری کشاورزی از شاخه های علم کشاورزی است که با تکنیک های مختلف از جمله مهندسی ژنتیک و واکسنها و کشت بافتها به ارائه خدمات و ایجاد تحولات در این بخش می پردازد تا بتوان از این طریق به امینت غذایی دست یافت.
وی خاطر نشان کرد: تامین امنیت نظامی و غذایی دو حوزه مهم در کشور است، امنیت مرزها به نیروهای نظامی مربوط است ،اما در بخش کشاورزی ما به عنوان یکی از کشورهای پرجمعیت و مصرف کننده باید به بخش امنیت غذایی در حوزه کشاورزی توجه بیشتری کنیم و نیاز است تا با استفاده از فناوری و یافته های جدید در این زمینه فعالیت کنیم.
در این نشست بیتا احمدیان مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی آذربایجان غربی نیز گفت: افزایش بهره وری در واحد سطح جزو اهداف مهم سازمان جهاد کشاورزی در استان است، چرا که به دلیل کمبود منابع آبی افزایش سطح زیرکشت محصولات کشاورزی امکانپذیر نیست.
احمدیان تاکید کرد: تفاهم نامه ای در راستای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی در زیر حوضه دریاچه ارومیه، بین سازمان محیط زیست و جهاد کشاورزی با حمایت مالی کشور ژاپن منعقد شد که در راستای اجرای این تفاهم نامه فاز پنجم طرح استقرار کشاورزی پایدار در استان در حال اجراست.
وی در پایان گفت: کاهش 40 درصدی مصرف آب مهمترین هدف از اجرای این طرح است که در سطح شهرستان های میاندوآب، ارومیه، سلماس، نقده، مهاباد اجرا می شود و محصولاتی مانند گندم، ذرت، چغندر، افتابگردان و میوه های هسته دار و انگور تحت پوشش این طرح هستند.
نظر شما